rugzaktrips vakantie

Low budget reizen in Roemenië.

De beste tijd om Roemenië te bezoeken ligt tussen mei en oktober. Voor wintersport kun je naar plaatsen als Poiana Brasov, Busteni, Predeal en Azuga.

Er zijn in en rond Boekarest veel goede hotels en goedkope hostels te vinden.

Rondtrekken in Roemenië.

Backpackers

Goedkoop op vakantie in Roemenië.

Roemenië is één van de goedkoopste vakantielanden in Europa. De meeste toeristen reizen naar Roemenië voor de natuurgebieden en haar culturele erfgoed.

Roemenië heeft een landklimaat. In de winter is het er dus nogal koud en in de zomer kan het er erg heet zijn. Hier moet je rekening mee houden als je door Roemenië wilt reizen.

Vlakbij de Zwarte Zee is het klimaat wat zachter. Bekende streken in Roemenië zijn Transsylvanië en Moldavië.

Overnachten in Roemenië.

Overnachten

De attracties van Brasov

Als je in Roemenië bent moet je naast Boekarest ook de nabijgelegen stad Brasov bezoeken. Brasov heeft een mooi middeleeuws centrum en is een goed beginpunt als je Transylvanië wilt bezoeken. Hier staat Bran Castle, het kasteel van Dracula.

Brasov ligt in de bergen dus in de winter kun je er skiën en in de zomer hiken en klimmen. Brasov is in de winter een populair wintersportgebied. Met een kabelbaan kun je hier de bergen in.

Vanuit Brasov kun je naar andere toeristische attracties zoals de nabijgelegen steden Sinaia en Busteni (25 km) en de kloosters in Moldavië reizen.

Roemenie

Mooie plaatsen tussen Boekarest en Brasov.

In Roemenië heb je nog echte oerbossen waar Lynxen, wolven en beren leven. Ten noorden van Boekarest vind je o.a. oerbos bij het plaatsje Snagov. In Snagov is overigens ook het klooster waar Vlad Dracula begraven is.

De mooie steden Sinaia en Busteni liggen bij het Bucegi Gebergte, maar 25 km van Brasov. Vanuit de plaats Sinaia kun je met een kabelbaan omhoog de berg op. In de bergen zijn bijzondere rotsformaties, grotten en afgelegen kloosters.

Een video (7 min) over Brasov en omgeving.

kaartjes Dagtrips en attracties in Boekarest en Brasov.

Brams Stoker's Dracula.

Bram Stoker schreef zijn Dracula met de regio van Noord-Transsylvanië in zijn achterhoofd. Er zijn verschillende kastelen die toeristen trekken met de titel Dracula's Kasteel. Het meest bekende Dracula kasteel is Bran Castle bij de stad Brasov. Vlad III is hier inderdaad wel eens in de buurt geweest.

Andere bekende Dracula kastelen zijn de ruïnes in Poenari en in Hunyad.

Een video (4 min) over de attracties van Roemenië.

kaartjes Dagtrips, vervoer en rondleidingen in Roemenië.

De attracties van Boekarest.

Boekarest is een stad met een mooi historisch centrum. De stad is lopend of met de fiets goed te verkennen.

Er is een middeleeuws gedeelte en er zijn delen in Belle Epogue stijl. Ook de communisten hebben er hun sporen nagelaten.

Vanuit Boekarest gaan er veel tours met gids naar Transylvanië voor een dagtocht.

De hotels en appartementen in Boekarest.

Wintersport in Roemenië.

Wintersport in Roemenië is nog erg goedkoop en je hebt er alle voorzieningen die nodig zijn

In het populaire wintersportgebied Poiana Brasov ligt zo'n 14 kilometer aan pistes. Er zijn overal sneeuwkanonnen dus sneeuw is zeker. Je kunt er skiën, snowboarden en langlaufen. Er zijn veel skiliften.

Ook de Prahova Vallei een populair wintersportgebied. Er zijn drie skiresorts: Busteni, Predeal en Azuga.

Hiken in de Zuidelijke Karpaten.

Het Nationaal Park Retezat ligt in de Zuidelijke Karpaten. Dit natuurgebied staat bekend om zijn rijkdom aan planten, steile rotswanden, watervallen, grotten en de gletsjermeren.

Het is een prachtig gebied om te hiken. Als je wilt kun je met een groep mee onder leiding van een gids. Er leven in het natuurgebied o.a. beren en zwarte geiten.

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Roemenië.

Roemenië is niet een duur land voor ons maar hotels zijn wel duurder dan je zou verwachten. Je kunt echter ook overnachten bij particulieren. Meestal is dat goedkoper en in ieder geval interessanter.

Het openbaar vervoer in Roemenië.

In Roemenië kun je met het openbaar vervoer overal naartoe reizen. Zelfs het kleinste gehucht is met de trein of bus te bereiken.

Reizen met de trein is goedkoop en is populairder dan reizen met de bus.

Kamperen in Roemenië.

Aan de kust en in de Karpaten vind je in Roemenië redelijk veel campings. Op campings kun je meestal goedkope vakantiehuisjes huren. Vaak lijken deze campings echter meer op bungalowparken met vervallen huisjes.

Met het sanitair is het op veel campings vaak behelpen.

De campings van Roemenië.