rugzaktrips vakantie

Goedkope op vakantie in Liechtenstein.

Liechtenstein is één van de rijkste landen van Europa en echt goedkoop is het nergens. Er rijdt een trein vanuit Oostenrijk naar Zwitserland die ook in Liechtenstein stopt.

In de hoofdstad Vaduz vind je de meeste hotels en zelfs enkele hostels en pensions.

De meeste toeristen die Liechtenstein aandoen komen maar voor een dag. De hoofdstad Vaduz en het nabijgelegen bergdorp Triesenberg zijn de belangrijkste toeristische trekpleisters van Liechtenstein.

kaart van Italië

Reizen door Liechtenstein.

Liechtenstein ligt tussen Zwitserland en Oostenrijk in de Alpen. In Liechtenstein wordt de Zwitserse frank gebruikt als betaalmiddel. Liechtenstein is dus voor Europeanen geen goedkoop vakantieland. Men spreekt in Liechtenstein Duits..

De bergen van Liechtenstein zijn geschikt voor zowel wintersport als om te klimmen en te wandelen. Door Liechtenstein lopen zo'n 90 km aan fietspaden.

Het enige wintersportgebied van Liechtenstein is Malbun, tussen Steg en Vaduz en vlakbij de grens met Oostenrijk.

Overnachten in Liechtenstein.

Overnachten

Vervoer in Liechtenstein.

Je kunt vanuit Oostenrijk en Zwitserland met de trein naar Liechtenstein. Je neemt dan de trein van Feldkirch in Oostenrijk naar Buch in Zwitserland.

Deze spoorweg tussen Feldkrich en Buch loopt door Liechtenstein en passeert de stations Schaan-Vaduz, Forst Hilti, Nendeln en Schaanwald. Andere internationale treinen rijden ook wel door Liechtenstein maar stoppen er niet.

Liechtenstein is verbonden met de busdiensten van Zwitserland. Er rijdt een bus vanuit het Zwitserse Buch en vanuit het Oostenrijkse Feldkirch.

Het dichtstbijzijnde vliegveld voor Liechtenstein ligt bij Zurich.

Kasteel Gutenberg bij Balzers.

Balzers Liechtenstein

Het 13de-eeuwse kasteel Burg Gutenberg ligt bij de plaats Balzers, Liechtenstein.

Adres: Burg Gutenberg, Burgweg 5, 9496 Balzers, Liechtenstein.

De hotels, pensions en hostels in Liechtenstein.

De hotels in Liechtenstein zijn goed maar ook duur. Er zijn wel enkele hostels en jeugdherbergen in Vaduz.

bagage

Kamperen in Liechtenstein.

Er zijn maar een paar campings in dit kleine land. Vrij kamperen is echter toegestaan zolang je maar toestemming vraagt aan de eigenaar.