rugzaktrips vakantie

Low budget vakantie op Malta en Gozo.

Hier vind je informatie over goedkope reizen naar Malta en Gozo. Aangezien de zon op Malta het hele jaar schijnt is het ook buiten het seizoen een goed vakantieland.

Op Malta en Gozo kun je in plaatsen als Sliema, Rabat, La Valletta, St Pauls Bay, Msida en Victoria goedkope guesthouses (pensions), inn's en hostels vinden.

Malta en Gozo.

kaart van Malta

Leuke plaatsen op Malta en Gozo.

De eilanden Malta, Gozo en Comino.

Malta bestaat uit het eiland Malta en de twee kleinere eilanden Gozo en Comino. Men spreekt er Engels en Maltees. Het hele jaar schijnt de zon op Malta dus niet alleen in de zomer maar ook in de winter is het er aangenaam toeven.

Op Malta maak je kennis met 7000 jaar geschiedenis. Het landschap is uitermate geschikt om te mountainbiken of te hiken. Mountainbikes zijn dan ook gemakkelijk ter plekke te huren.

Vakantiehuizen en appartementen op Malta en Gozo.

Overnachten in Malta

overnachten

De stad La Valletta

De hoofdstad van Malta is La Valletta. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een stad vol pleinen, kleine nauwe straten, paleizen, monumenten en cafés. Je kunt er goed shoppen.

Behalve op zondag is er in Valletta iedere dag een markt in Merchants Street. Op zondag ochtend vind je net buiten Valletta de curiosa markt Il Monty. Op de vismarkt van het vissersdorp Marsaxlokk op zondag kun je bijzondere vissen kunt zien.

In de plaatsen St Juan's en Paceville kun je op Malta het beste uitgaan. Hier vind je ook de luxe hotels, het casino en dure restaurants.

Het eiland Comino.

Het eiland Comino is kaal en dor maar ruikt heerlijk naar het komijn dat hier groeit.

Het eiland is bekend om zijn "Blue Lagoon" met helder water en prachtige stranden waar je kunt snorkelen en duiken. Als je van natuur en rust houden moet je hier zeker langs gaan. Er is een hotel.

Het hotel op Comino.

Gozo, Comino en Malta.

Malta

De drie eilanden.

Het eiland Gozo.

Het eiland Gozo is groener dan Malta. In het voorjaar bloeien er overal kruiden. Je kunt er aan de kust zeilen, snorkelen, duiken en vissen. Er zijn een aantal dorpen, tempels, forten, een prachtige natuur en een karakteristieke rotsachtige kust.

Er zijn hotels en B&B's op Gozo maar je kunt er ook overnachten in een boerderij of een vakantiehuis in het dorp.

De hotels, vakantiehuizen en B&B's op Gozo.

Leuke dingen doen op Malta

 1. De routes van de Hop-On Hop-Off bussen
  De open Hop-On Hop-Off bussen van Malta rijden over het hele eiland. Zo kom je gemakkelijk bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Malta. Er is een noordelijke en een zuidelijke route.
  Ook op Gozo rijden Hop-On Hop-Off bussen.
 2. Een rondvaart naar Gozo.
  Op Gozo zijn de belangrijkste bezienswaardigheden de stranden, de Ggantija Temples, Ta' Pinu Basilica in het dorp Gharb en de grot Calypso's Cave. Vanaf de rotsige kust bij het dorp Qala heb je een prachtig uitzicht op Malta.
 1. Bezoek de 5000 jaar oude tempels van Tarxien, Hagar Qim en Mnajdra. In het Museum of Archaeology in de hoofdstad Valletta kun je delen van de ruïnes zien.
 2. De Dingli Cliffs zijn de hoogste klippen van Malta.
 3. In het vissersdorp Marsaxlokk zie je in de haven de vissersboten waarop ogen geschilderd zijn. In Marsaxlokk zie je op de markt vissen als tonijn, goudmakreel en zwaardvis.
 4. Ga snorkelen op Malta, Gozo of Comino.

Een video (3 min.) over de attracties van Malta.

Kamperen in Malta.

Op Malta zijn niet veel mogelijkheden om te kamperen. Er is inmiddels een officiële camping in Malta bij Dahlet ix-Xmajjar vlakbij de White Tower, Armier. De camping ligt ongeveer op 30m van de kust.

Wild kamperen is op de eilanden niet toegestaan. Als je met toestemming op een privéterrein wilt kamperen moet je toch eerst toestemming bij de politie vragen.

De campings van Malta.

Een video (3 min.) over het eiland Comino en de Blue Lagoon.

kaartjes Dagtrips, vervoer en attracties op Malta.

Openbaar vervoer op Malta.

Malta International Airport ligt zo'n 10 kilometer van Valletta tussen de dorpen Luqa en Gudja. Met de bus is alles op Malta en Gozo goed te bereiken. De grootste busterminal vind je vlak buiten de stadspoort van Valletta.

Ook op het eiland Gozo kun je met de bus overal komen. Alle bussen vertrekken vanuit de hoofdstad Victoria en maken een rondje over het eiland.

Vanuit de haven van Valletta vertrekt er iedere dag een veerboot naar Sicilië. De overtocht duurt ongeveer twee uur. Vanaf de kust op de noordzijde van het eiland kun je met een veerboot naar de eilanden Comino en Gozo.

De stopcontacten op Malta

De stopcontacten van Malta zijn hetzelfde als die in Engeland. De stekkers van je opladers kun je dus niet zomaar in je hotel op Malta gebruiken. Neem een reisstekker mee.

Reisstekkers en powerbanks voor Malta.

Feesten op Malta

De partyboot Fernandez 2 vaart rond 18:30 uur de haven van Sliema. De boot vaart naar een blauwe baai waar het feest begint. Je kunt aan boord onbeperkt eten en drinken, er is een DJ en in de nacht kun je bij maanlicht zwemmen.

Autoverhuur op Malta.

Als je snel het hele eiland wilt zien kun je een jeep huren. Als je dat met een aantal vrienden doet is het betaalbaar. Voordeel is dat je dan in korte tijd veel ziet. Ook een auto huren kan dan aantrekkelijk zijn. Vergeet niet links te blijven rijden.

Autoverhuur op Malta.

Engels leren tijdens je vakantie op Malta.

Op Malta zijn meer dan 30 talenscholen waar je tijdens je vakantie Engels kunt leren.

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Malta.

Op de eilanden Malta en Gozo zijn veel eenvoudige hotels, inns en guesthouses (pensions) te vinden. Vaak worden die via reisbureaus en touroperators verhuurd. Vooraf reserveren is aan te raden.

Vooral in de plaatsen Sliema, Rabat, La Valletta, St Pauls Bay en Msida zijn veel goedkope guesthouses en hostels.

Zoek een voordelige overnachting op Malta of Gozo.

Hotelkamer

De openingstijden van winkels op Malta.

De winkels op Malta zijn van 9.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur geopend. In toeristische plaatsen zijn veel winkels de hele dag tot 22.00 uur open.

De winkels mogen sinds 2017 op Malta op zondag open zijn en steeds meer winkels doen dat ook daadwerkelijk.

De belangrijkste winkelstraten in Valletta zijn Republic Street en Merchants Street.