rugzaktrips vakantie

Low budget in Cambridge.

Cambridge is een studentenstad en dus redelijk goedkoop. Veel restaurants en bars in Cambridge serveren tegen studentenprijzen. In Cambridge studeren studenten uit de hele wereld.

Er zijn dus veel goedkope slaapplaatsen in de stad. Veel studentenkamers worden in de zomer verhuurt aan toeristen. Een goedkoop alternatief voor een hotel.

Goedkope hotels, appartementen en B&B's.

Overnachten in een B&B is in Cambridge goedkoop, je hebt er een comfortabele kamer en je krijgt een goed ontbijt. Ook kan je gastfamilie je de beste tips geven om de rest van de dag goedkoop door te komen.

Wie het niet zo ziet zitten om bij een familie te logeren kan ook een kamer reserveren in één van de vele Guest Houses en Inns die Cambridge rijk is. Een Guest House combineert het knusse van een Bed&Breakfast en het gemak van een hotel.

De hotels en appartementen in Cambridge.

Overnachten in Cambridge.

overnachten

Studentenkamers en appartementen in de zomer.

Als je op zoek bent naar een goedkope overnachting in Cambridge kun je zoeken naar één van de vele moet eens uitkijken naar de studentenkamer. Op de campus van de beroemde universiteit van Cambridge kun je in de zomer verschillende soorten accommodaties reserveren.

De studentenkamers zijn goedkoop en comfortabel. Op de campus zijn goedkope winkels, restaurants en bars. Er is zelfs een wasserij aanwezig.

Behalve op de campus van de universiteit kun je ook in het centrum van Cambridge studentenkamers reserveren. Er zijn individuele accommodaties en accommodaties voor groepen en gezinnen.

De B&B's, guesthouses en goedkope hotels.

Goedkoop uit eten in Cambridge

In een studentenstad als Cambridge heb je volop keus aan Indiase restaurants. In sommige Indiase en Pakistaanse restaurants mag je je eigen drank meenemen. Voor andere goedkope internationale gerechten kun je in Cambridge naar een Mexicaans of Thais restaurant.

In Regent Street, iets buiten het toeristische centrum van Cambridge, vind je veel goedkope restaurants en pubs. Zo zijn er in Regent Street Chinese, Indiase, Mexicaanse en Italiaanse restaurants te vinden en er zijn vestigingen van Pizza Hut, Pizza, Express, Gourmet Burger Kitchen en Zizzi.

Venetie

Aardappels eten in Tatties

Pubs en pubfood in Cambridge

Voor traditioneel Engels eten kun je terecht in veel pubs. Tussen de middag en aan het begin van de avond serveren steeds meer pubs goedkope gerechten. Deze gerechten zijn vaak simpel maar erg smakelijk. Veel pubs in Cambridge hebben streekgerechten op de menukaart staan.

In de pubs in Regent Street zoals The Fountain, The Castle en The Prince Regent kun je uitstekend eten.

Cambridge boten

De winkelcentra van Cambridge.

In de winkelcentra van Cambridge heb je een ruime keus aan fastfood restaurants. In winkelcentrum The Crafton vind je een zogenaamde Food Court met een ruime keus aan fastfood.

Langs Rose Crescent kun je eten afhalen bij McDonald's, Cornish Pasty Company en Gardinias.

Eten bij in een Chinees restaurant in Cambridge.

Als je een Chinees restaurant met een buffet zoekt kun je net zo vaak opscheppen als je zelf wilt. Een goedkope manier om je maag eens goed te vullen.

Vervoer naar Cambridge.

Cambridge heeft een klein vliegveld maar je kunt sneller en voordeliger reizen als je op één van de vliegvelden van Londen vliegt. Vanaf de vliegvelden rijden treinen en/of bussen naar Cambridge.

Als je met de auto naar Cambridge wilt kun je het beste de veerboot van Hoek van Holland naar Harwich nemen.

Er reiden treinen vanuit station King's Cross in Londen naar Cambridge. De reis duurt ongeveer 50 minuten. Er gaat iedere 30 minuten een trein.

Engeland vliegvelden Engeland

De vliegvelden van Londen

  • Het vliegveld Londen-Stansted (STN) ligt 35 km van Cambridge.
  • Het vliegveld Londen-Luton (LTN) ligt 52 km van Cambridge.
  • Londen-Heathrow (LHR), 91 km. Je kunt met de trein naar Cambridge.
  • Londen-Gatwick (LGW). De afstand is 120 km. Er rijden bussen naar Cambridge.

Vervoer vanaf de vliegvelden van Londen.