rugzaktrips vakantie

Goedkope restaurants en bars in Frankfurt am Main

Hieronder vind je informatie over goedkope eettenten en bars in Frankfurt. Een aanrader is een glas wijn of appelwijn op een terras in de wijk Alt-Sachsenhausen. Hier zijn ook goedkope hotels en hostels.

Ook rond het centraal station van Frankfurt zijn veel goedkope hotels en restaurants vinden.

Frankfurt

De omgeving van Frankfurt

kaartjes voor attracties in Frankfurt.

Goedkoop in Frankfurt am Main

Frankfurt am Main is de belangrijkste stad in de Duitse staat Hessen. Frankfurt is het financiële centrum van Duitsland en is een plaats voor jaarbeurzen en congressen. Frankfurt is dan ook geen goedkope stad.

Een bezoek aan Frankfurt hoeft echter niet heel duur te zijn. De toegangsprijzen voor attracties en bezienswaardigheden in Frankfurt zijn niet zo heel erg duur.

Uit eten in Frankfurt

Als internationaal zakencentrum is het aanbod van restaurants en bars in Frankfurt erg gevarieerd. Eten kun je in de vele bierhuizen, maar ook in trendy, internationale en fusion restaurants. Voor minder dan vijf euro eet je in enkele kantines in Frankfurt waar je tussen twaalf en twee tussen de werknemers mag mee eten.

De goedkopere restaurants vind je in de wijk Bockenheim. Deze wijk is populair bij studenten. Vooral tussen de Rathenauplatze en de Opernplatz vind je veel goedkope eethuizen.

Ook in de straten Grosse Bockenheimerstrasse en de Kalbaecherstrasse zijn veel niet al te dure restaurants te vinden. De straat Grosse Bockenheimerstrasse wordt in Frankfurt niet voor niets Freßgass genoemd.

restaurant Frankfurt

De Zeilgalerie is een luxe winkelcentrum van 8 verdiepingen hoog. Vanaf het dakterras heb je een mooi uitzicht op de skyline van Frankfurt. Eén verdieping lager vind je fastfood.

Lekker eten en drinken in Frankfurt.

Tot de goedkoopste restaurants in Frankfurt behoren de vele Italiaanse en Turkse restaurants.

In de appelwijn-bars van Frankfurt kun je genieten van de traditionele maaltijden en appelwijn, een specialiteit van de deelstaat Hessen. Deze appelwijn-bars zijn in Frankfurt nog populairder dan de bierhuizen. Je kunt er vaak ook goedkoop traditioneel Duits eten.

Rondleidingen en proeverijen in Frankfurt

centrum Frankfurt

De markt in die Altstadt van Frankfurt

Goedkoop overnachten in Frankfurt

Wie de tijd neemt en goed rond kijkt kan wel een goedkoop restaurant of hotel vinden. In de wijk Gutleutviertel bij het station zijn veel goedkope hotels van iets mindere kwaliteit.

Bij de rivier Main in de wijk Alt-Sachsenhausen zijn ook goedkope hotels en appartementen. De Altstadt ligt vanaf Sachsenhausen op loopafstand.

Goedkoop overnachten in Frankfurt

Frankfurt

In het centrum van Frankfurt vind je veel terrasjes.

Het restaurant naast het Historischer Museum aan de Römerplatz bestaat al sinds 1479 en is onbeschadigd uit de tweede wereldoorlog gekomen.

Appelwijn drinken in Frankfurt

In het centrum van Frankfurt zijn een aantal appelwijn-bars maar deze zijn sterk op toeristen gericht en dat merk je aan de hoge prijzen. Voor een goedkopere en een authentieke appelwijn taveerne kun je beter naar de buitenwijken gaan. Bijkomend voordeel: eten in een buitenwijk is goedkoper dan in het centrum.

Aan de andere oever van de Main ter hoogte van de Altstadt ligt de wijk Sachsenhausen ligt de straat Grosse Ritterstrasse. In dit schilderachtige oude gedeelte van de stad liggen leuke cafés met buiten lange tafels waar je appelwijn kunt drinken. Het eten in dit deel van de stad is goedkoper dan in de Altstadt.

Vanaf de voetbrug bij het Historisches Museum in de Altstadt is het ongeveer tien minuten lopen naar de Grosse Ritterstrasse.

Naar Frankfurt reizen

Frankfurt is behalve het financiële centrum van Duitsland ook het belangrijkste verkeersknooppunt van Duitsland. Frankfurt beschikt over het op één na grootste vliegveld van Europa en veel internationale vluchten gaan via Frankfurt.

Veel Nederlanders overnachten in de buurt van het vliegveld van Frankfurt voor of na de reis.

Tip: Vlakbij de Autobahn zijn de hotels goedkoper.

Frankfurt

Dagtrips vanuit Frankfurt

Er rijdt een ICE trein vanuit verschillende Nederlandse steden naar Frankfurt.

Met de trein door Duitsland

Stedentrips Duitsland
Frankfurt attracties

Foto's van de attracties

Altstadt

Foto's van de Altstadt

winkelen in Frankfurt

Shoppen in Frankfurt