rugzaktrips vakantie

Goedkoop in Leipzig

Leipzig werd ooit Klein Parijs genoemd en het centrum van Leipzig ziet er nog steeds groots uit. Leipzig is echter veel goedkoper dan Parijs.

De restaurants, bars en hotels in Leipzig zijn zelfs goedkoop te noemen. De afstand tussen Leipzig en Berlijn is ongeveer 75 km dus je kunt deze twee steden in een stedentrip combineren.

Duitsland

Bremen

Overnachten in Leipzig

In Leipzig worden veel beurzen georganiseerd. Daarom vind je in de stad veel zakenhotels. Deze hotels hebben in de zomermaanden en soms ook in het weekend weinig zakelijke gasten. Veel zakenhotels geven dan ook hoge kortingen op hotelkamers in de zomermaanden.

Je kunt dus in de zomervakantie ook eens naar een afgeprijsd zakenhotel zoeken in plaats van een goedkoop hotel in het centrum.

De goedkope hotels en B&B's in Leipzig

Overnachten in Leipzig.

Overnachten

Goedkope jeugdherbergen, hostels en pensions

Leipzig beschikt over één jeugdherberg en enkele hostels. Helaas zijn er te weinig goedkope bedden in Leipzig dus je moet voor een goedkope slaapplaats lang van te voren boeken.

Pensions en Gästehäusern kunnen een goedkoop alternatief voor een hostel zijn. Pensions herken je aan het beroemde Zimmer Frei bord aan de gevel of bij de weg. De kamers van een Duits pension of Gasthof is comfortabel maar niet overdreven luxe. Vaak is het ontbijt bij de prijs inbegrepen.

De hostels, pensions en Gästehäusern in Leipzig.

Duitsland

Bed & Breakfast in Leipzig

Iets goedkoper dan de pensions zijn de B&B's bij particulieren. Bij een B&B in Duitsland reserveer je een kamer bij mensen thuis.

B&B's zijn goedkoper en persoonlijker dan pensions en Gästehäusern.

De pensions en Gästehäusern in Leipzig.

Leipzig

De campings in Leipzig

In Leipzig zijn twee campings. Deze campings beschikken ook over simpele bungalows. Beide campings zijn populair. Als je een plaats op de camping wilt moet je ruim van te voren boeken.

De campings van Leipzig zijn Campingplatz Ausensee en Campingplatz Kulkwitzer See.

De campings in Duitsland

De adressen van de campings van Leipzig

Campingplatz Ausensee ligt ten noordwesten van Leipzig. De camping is goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Adres: Campingpark Ausensee, Gustav-Esche-Strasse 5, Leipzig, Tel.: (0341) 4651600.

Campingplatz Kulkwitzer See ligt ten westen van Leipzig. Deze camping ligt aan een groot kunstmatig meer.

Adres: Campingplatz Kulkwitzer See, Seestraße 1, Leipzig, Tel.: (0341) 710770

De campings bij Leipzig

Uit eten in Leipzig

De koffie van Leipzig is heerlijk. Leipzig heeft enkele beroemde koffiehuizen maar die zijn niet goedkoop. Als je een goede kop koffie wilt drinken moet je in de wijken rond het centrum zijn. Hier zijn banketbakkers waar je naast een goede kop koffie kunt genieten van de specialiteit van het huis.

Voor een lunch kun je naar de omgeving van de Marktplatz in het centrum van Leipzig. In de voetgangerszone tussen de Markt, Brühl en de Goethestrasse vind je de meeste restaurants en eetcafés van Leipzig.

herberg

Een goedkoper verblijf in Leipzig

Je kunt voor een goedkope maaltijd één van de bierhallen binnenlopen. Hier bestel je één van de vele typische gerechten uit Leipzig en omstreken.

In het winkelcentrum van het centraal station zijn meerdere goedkope restaurants. Van simpele lunchrooms tot volwaardige restaurants. Voor alle smaken en budgetten.

Als je echt lekker wilt eten in Leipzig dan moet je op zoek gaan naar een goede Kneipe. Deze buurtkroegen serveren vaak tussen de middag goedkope traditionele maaltijden.

De attracties en de rondleidingen in Leipzig.

Als je de stad in een paar uur wilt leren kennen kun je je aanmelden voor één van de vele rondleidingen die er in Leipzig gehouden worden. Er zijn ook diverse speurtochten in het centrum. Je kunt zelfs met een Trabi door de stad rijden.

Uiteraard kun je ook een dagkaart voor de Hop-on Hop-off bussen van Leipzig kopen. Er zijn ook bussen naar de zuidelijke meren van Leipzig.

kaartjes Kaartjes voor de rondleidingen en de attracties.

Goedkope hotelkamer