rugzaktrips vakantie

Goedkoop overnachten in Hamburg

Er zijn in het centrum van Hamburg voldoende goedkope jeugdherbergen, hostels en budget hotels te vinden.

Vooral in de wijk Sankt Pauli en bij het station zijn veel hostels en goedkope hotels. Rondom Hamburg zijn enkele campings.

Goedkoop verblijf in Hamburg.

De hotels en appartementen in Hamburg.

Plattegrond Hamburg

De leukste wijken van Hamburg

De budget hotels van Hamburg

Een goedkoop hostel in Hamburg is A&O Hamburg Reeperbahn. Dit hostel, dat eigenlijk meer op een hotel of pension lijkt dan op een hostel, ligt op steenworp afstand van het centrale trein- en busstation. Adres van het hotel: Aminckstrasse 2.

Het hostel InStant Sleep Backpackerhostel ligt in het Schanzenviertel. De cafés en de clubs van Sankt Pauli liggen op loopafstand. Adres: Max-Brauer-Allee 277.

De hostels en hotels van Hamburg

Overnachten in Hamburg.

Overnachten

Het hostel Superbude

Ook het hostel Superbude niet echt een hostel. Maar de Superbude is ook geen gewoon hotel. Gelukkig betekent apart in dit geval niet duur. De kamers en bedden in de Superbude zijn naar Hamburgse begrippen goedkoop. Sommige kamers beschikken over een eigen badkamer.

Het hostel ligt op vijftien minuten lopen van het centraal treinstation en het belangrijkste busstation. Ook de metro (U-bahn) en stadstrein (S-bahn) stoppen vlak in de buurt. Adres: Superbude , Spaldingstrasse 152.

Er is ook een Superbude in de wijk Sankt Pauli.

De jeugdherberg van Hamburg

De jeugdherberg ligt zo'n zes kilometer van het stadscentrum, in de groene omgeving van de renbanen. Met de metro ben je echter in tien minuten in het hartje van de stad.

Het hostel biedt twee-, drie-, vier- en zespersoons kamers aan. Je kan ervoor kiezen om een badkamer te delen met andere kamers. Je kunt ook een kamer reserveren met een eigen badkamer. Families zijn ook welkom in deze ruime jeugdherberg.

De jeugdherberg en hostels van Hamburg

Goedkope hotelkamer

Overnachten in de wijk Sankt Pauli.

St. Pauli is de plek waar je moet zijn voor het nachtleven in Hamburg. Door de wijk loopt de bekende straat de Reeperbahn. In en rond de wijk Sankt Pauli zijn genoeg goedkope hostels en budgethotels.

In Sankt Pauli ben je om uit te gaan. De vele hostels in deze wijk zijn dan ook geliefd onder jongeren. In de hostels in Sankt Pauli kan het dus nog wel eens wat luidruchtig zijn. Maar wie voor het nachtleven in Hamburg komt en een goedkoop onderkomen zoekt, hoeft in Sankt Pauli niet lang te zoeken.

De hostels in Sankt Pauli.

Metro

Een metrostation in de Altstadt van Hamburg. Een kaartje voor de metro is in Hamburg goedkoop.

Overnachten in het centrum van Hamburg

Ook in het centrum van Hamburg kan je kiezen uit verschillende goedkopere hotels en hostels. Zo is er bijvoorbeeld het befaamde City Packers Hostel. Op vijf minuten lopen van het centrum vind je dit populaire hostel.

Het hostel is gevestigd in een elegant gebouw dat niet zou misstaan aan één van de Amsterdamse grachten. Je kan kiezen tussen kamers voor groepen van twee tot acht personen. Ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Voor overige maaltijden kan je terecht in het hostel-café. Adres: Adenauerallee 30-32.

De hotels in Hamburg.

De campings bij Hamburg.

Rondom Hamburg zijn een aantal campings. De campings rond Hamburg zijn echte familiecampings. Hoewel ze meestal goedkoop zijn, zijn ze vaak ook ietwat saai.

De camping die het dichtst bij het stadscentrum ligt is Campingplatz Buchholz.

Adres:Campingplatz Buchholz, Kieler Strasse 374, Hamburg.

Campingplatz Buchholz

Campingplatz Buchholz is goed met het openbaar vervoer te bereiken. De metro en de bus hebben in de buurt van de camping een halte. Er stopt zelfs een nachtbus bij de camping.

De camping biedt ook enkele simpele maar comfortabele kamers aan. Het ontbijt is inbegrepen.

De campings bij Hamburg