rugzaktrips vakantie

Goedkoop in Keulen

Keulen ligt ongeveer twee uur reizen van Utrecht en je kunt er dus naartoe voor een dagje weg. Het is een stad met veel bezienswaardigheden en attracties.

De belangrijkste winkelstraten, warenhuizen en bezienswaardigheden van Keulen liggen op loopafstand van het station.

Vliegvelden Parijs

In de Altstadt vindt je bij de Rijn veel cafés en hotels.

Voordelig overnachten in Keulen

Hotel Quartier am Heumarkt is een goed adres voor een goedkope overnachting in het centrum van Keulen.

Ook de appartementen van Apartment Köln-Altstadt in de winkelstraat Hohe Strasse zijn beslist niet duur. Ieder appartement heeft een keukentje dus je hoeft niet in een restaurant te eten.

De hotels en appartementen in Keulen

Overnachten in Keulen.

Overnachten

De hostels in Keulen

In Keulen zijn diverse goedkope hostels waar je al voor rond de 20 euro per nacht kunt overnachten op een slaapzaal. Het Pathpoint Cologne - Backpacker Hostel in de Altstadt is een goed adres voor een goedkope overnachting. Een tweepersoonskamer kost ongeveer 55 euro en een bed op een slaapzaal rond de 20 euro. Je ontbijt er al voor ongeveer 4 euro.

Het Weltempfänger Hostel is ook goedkoop maar ligt iets verder van de Altstadt. Met de metro reis je al in 10 minuten naar de Dom. De Jugendherberge Köln-Deutz ligt buiten het centrum en is wat duurder.

De hostels van Keulen

Keulen

De attracties van Keulen

In Keulen liggen de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar in de Altstadt. Als je in Keulen uit de trein stapt sta je al direct voor de imposante Keulse Dom. De Dom is gratis toegankelijk maar voor de toren moet je vijf euro betalen.

Tegenover de Dom is een informatiecentrum waar je een gratis plattegrond van de Altstadt van Keulen kunt krijgen. Je kunt hier ook een kopje koffie drinken met uitzicht op de Dom.

Kaartjes voor rondleidingen, de hop-on hop-off bus en boottochten.

Keulen

Het bier van Keulen en de proeverijen.

Achter de Dom ligt de Rijn. Hier is ook een mooi deel van de Altstadt met terrasjes, cafés en goedkope hotels.

Tussen de Alter Markt en de Rijn liggen veel mooi straatjes met terrasjes, cafés en zogenaamde Brauhäuser. In Keulen zijn ongeveer twintig brouwerijen waar men het Kölsch Bier brouwt.

Als je het woord Brauhaus op de gevel ziet staan kun je er huisgebrouwen bier drinken en vaak hoort daar een typisch Duitse snack bij.

Toegangskaartjes voor de brouwerijen en bierproeverijen.

Dom in Keulen

De Dom in Keulen

De kerstmarkten van Keulen

Keulen staat bekend om de vele kerstmarkten. Er zijn er in ieder geval zes. De meesten liggen niet ver uit elkaar dus je kunt van kerstmarkt naar kerstmarkt lopen.

Op de kerstmarkten kun je lekkere maar vette kerstsnacks en Glühwein kopen.

De mooiste kerstmarkt ligt naast de Dom. Deze markt is gemakkelijk te bereiken. Er is een parkeergarage onder de markt en het treinstation ligt aan de andere kant van de Dom.

De kerstmarkten van Keulen.

Met de trein naar Keulen.

De trein is de gemakkelijkste manier om naar Keulen te reizen. Er rijden veel snelle ICE treinen vanuit Amsterdam en Utrecht naar Keulen.

Vanuit Utrecht kost een enkeltje naar Keulen ongeveer 55 euro. Het kan goedkoper maar dan moet je veel overstappen. De reis duurt zonder overstap iets meer dan twee uur.

station Keulen

Het station van Keulen ligt naast de Dom en de Altstadt.

Het centraal station van Keulen.

De internationale trein arriveert in Keulen op het centraal station naast de Keulse Dom. Je staat dus direct midden in de Altstadt en alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand.

Er zijn overigens regelmatig aanbiedingen van goedkope treinreizen.

Kaartjes voor de trein naar Keulen.

Duitsland

Met de auto naar Keulen

Je kunt overigens natuurlijk ook met de auto naar Keulen. De stad ligt ongeveer 230 km van Utrecht en op de Autobahn kun je vlot doorrijden. Er zijn in de Altstadt van Keulen diverse parkeergarages die alleen met een navigatieprogramma gemakkelijk te bereiken zijn.

Als je naar Keulen wilt om te shoppen kun je parkeren in de parkeergarages van de warenhuizen Galeria Kaufhof en Karlstadt. Deze parkeergarages zijn gemakkelijk te bereiken en de bezienswaardigheden van de Altstadt liggen op loopafstand.

Rijndal