rugzaktrips vakantie

De vliegvelden bij de Duitse grens.

Prijsvechters als Air Berlin en Ryanair vliegen van goedkope vliegvelden als Flughafen Niederrhein in Weeze en Münster Airport.

Vliegveld Niederrhein/Weeze (NRN)

Het vliegveld Niederrhein/Weeze(NRN) ligt 5 km van het Duitse stadje Weeze, 60 km van Eindhoven, 35 km van Venlo en 55 km van Nijmegen. Het vliegveld ligt in Duitsland vlakbij de grens met Nederland.

In de buurt van Airport Niederrhein/Weeze zijn niet veel hotels. Je kunt echter ook overnachten in Kevelaar, Venlo en Nijmegen. Vanuit deze steden rijden bussen naar het vliegveld.

Vervoer naar Weeze Airport

Je kunt via Krefeld met de trein naar Weeze maar dan moet je nog vanaf het station van Weeze met de bus naar het vliegveld reizen. Je kunt beter over Nijmegen of Venlo met de bus of de auto naar vliegveld Weeze reizen.

Met de auto is Weeze Airport gemakkelijk te bereiken. Bij Weeze Airport zijn drie parkeerterreinen, P1, P2 en P3. P1 ligt naast het vliegveld en is duurder dan P2 en P3. P2 en P3 liggen op loopafstand van het vliegveld.

Zorg er wel voor dat je minimaal twee uur voor vertrek op het vliegveld bent.

Adres: Flughafen Niederrhein GmbH: Flughafen-Ring 60, Weeze. Tel. 0049-2837667060.

Met de bus naar Flughaven Weeze

Vanaf de stations van Venlo, Arnhem en Nijmegen vertrekken bussen naar het vliegveld. Je moet deze bus naar vliegveld Weeze wel reserveren. De bus in Kevelaer en Weeze hoef je niet te reserveren.

De busreis vanuit Nijmegen duurt ongeveer 45 minuten en vanuit Arnhem ben je een uur onderweg.

met de bus

Met de bus naar Weeze

Vliegveld Münster-Osnabruck (FMO).

Het vliegveld Münster-Osnabruck ligt vlakbij de grens met Nederland, ongeveer 10 km van Münster en 29 km van Osnabrück (Duitsland). Het dichtstbijzijnde station liggen bij Münster en Osnabrück. De bussen rijden je in ongeveer 40 minuten van de stations naar de vertrekhal.

Bij het vliegveld kun je op verschillende parkeerterreinen goedkoop parkeren.

Overnachten in Münster of Osnabrück

Kaart van de vliegvelden bij de grens

De vliegvelden langs de Duitse grens