rugzaktrips vakantie

Zoek hier een goedkope slaapplaats.

Hieronder kun je via de zoekbox in iedere plaats de goedkoopste hostels, B&B's, campings en herbergen uit de database van Booking halen.

Vul een plaats in
Dag van aankomst
Dag van vertrek
Goedkope hotelkamer

De voordelen van een hostel

Het verschil tussen hostels en budgethotels wordt steeds kleiner. Ook sommige hostels bieden faciliteiten als een bar, een restaurant en ze zijn 24 uur per dag geopend.

Een voordeel van hostels en jeugdherbergen is dat er vaak gebruik gemaakt kan worden van de keuken zodat je de kosten van een restaurant uitspaart.

Bij het zoeken naar een hostel moet je er dus op letten of je gebruik mag maken van de keuken.

Goedkope hotelkamer

Hostels en jeugdherbergen.

Je kunt het goedkoopste overnachten in hostels en Youth Hostels (jeugdherbergen). Een bed op een slaapzaal (Dorm of Dormitory genoemd) kost slechts enkele tientjes. Een "dormitory" kan tussen de 4 en 20 bedden bevatten. In sommige Europese steden zelfs meer.

In een hostel kun je meestal ook een éénpersoonskamer of tweepersoonskamer huren dus je hoeft niet op een slaapzaal (Dorm) te overnachten.

De prijzen van hostels zijn meestal exclusief ontbijt. Je kunt echter zelf voor een ontbijt zorgen in de keuken.

In hostels, en dan vooral als je op een gedeelde kamer slaapt, heb je vaak gemakkelijk contact met anderen.

Veel hostels bieden naast overnachting en gelegenheid tot koken ook aanvullende diensten als een computerruimte en/of WIFI. Bij een redelijk aantal hostels kun je een boek dat je uit hebt kosteloos omruilen.

De jeugdherbergen

Tegenwoordig overnachten ook in jeugdherbergen mensen van iedere leeftijdsgroep. Vandaar dat steeds meer jeugdherbergen in hun naam Jeugdherberg laten vervallen en zichzelf Hostel gaan noemen.

In sommige landen moet je lid zijn van de jeugdherbergketen HI, Hostelling International, om in een jeugdherberg te mogen overnachten. In Nederland is dat niet meer zo.

Houdt er rekening mee dat in sommige landen in een voormalige jeugdherberg je zelf beddengoed en handdoeken mee moet nemen. Je kunt dat dan apart huren maar het maakt de prijs van een overnachting iets duurder ten opzichte van een budgethotel.

De hostel van Stayokay

In Nederland heten de vroegere jeugdherbergen tegenwoordig Stayokay Hostels. Gelukkig is de prijs van een overnachting in een Stayokay inclusief ontbijt en beddengoed.

Voor handdoeken moet je in deze hostels wel betalen. En je moet bij Stayokay je eigen bed opmaken.

Tip: Als je eens in een kasteel wilt overnachten moet je eens naar de Stayokay hostels in Domburg of in Heemskerk gaan.

De hostels van Stayokay

Hostel

Enkele tips

In Engeland is een Inn een goedkoop alternatief voor een hotel. Een Inn is een pub met daarboven enkele kamers die verhuurd worden. In afgelegen streken van bijvoorbeeld Schotland of Ierland zijn dergelijke herbergen vaak de enige mogelijkheid om te overnachten.

Als je met een groep op vakantie gaat kun je overwegen om een appartement, studio of bungalow te huren en de kosten te delen. Je hebt dan een keuken en per persoon een goedkope slaapplaats.

Campings in Europa

Vaak is een kampeerplaats op een camping goedkoper dan een hostel en je hebt meer faciliteiten. Op veel campings kun je ook een stacaravan of bungalowtent huren.

Overnachten op een camping

Enkele tips

Logeren bij de locals

Goedkope budgethotels