rugzaktrips vakantie

Reizen met de trein in Duitsland

In Duitsland kun je met de trein goedkoop en snel naar bijna iedere bestemming in Duitsland reizen. De meeste Duitse steden zijn met de ICE of met de intercity's te bereiken.

De regionale treinen leggen echter ook grote afstanden af.

Voordelig met de trein naar Duitsland.

Een kaartje kopen voor de ICE treinen in Duitsland

Via NS International kun je online gemakkelijk een kaartje kopen voor de hogesnelheidstreinen naar Duitsland. De snelle Duitse ICE treinen rijden vanuit grote stations als Amsterdam en Utrecht naar de grote steden in Duitsland. Je moet er wel op tijd bij zijn want kaartjes voor de ICE treinen zijn goedkoper als je vroeg boekt.

Vlak voor de datum van vertrek boeken is duur. Als je met een slaaptrein reist moet je zeker op tijd een bed reserveren.

Treinkaartjes naar Duitsland van NS International.

Een treinkaartje voor in Duitsland online kopen

Je kunt treinkaartjes van Nedeland en naar een bestemming in Duitsland online zowel bij DB Bahn als bij de NS kopen. De prijs van een treinreis op de websites van DB en NS International kunnen verschillen dus vergelijk de aanbiedingen op beide websites.

Op de site van DB Bahn vind je een reisplanner waar je ook Nederlandse en Belgische steden als vertrekstation kunt opgeven.

Vergelijk de prijzen van DB Bahn met NS International.

ICE treinen

De snelle ICE trein van München naar Dortmund.
Kaartjes kun je bij de automaat kopen.

Kortingen voor reizen binnen Duitsland

Als je veel tijd en weinig geld hebt en in het weekend wilt reizen kun je een Quer-durchs-Land-Ticket nemen. Je mag dan met maximaal vijf personen een hele dag onbeperkt met regionale treinen door Duitsland reizen. Je mag met dit kaartje helaas niet met een Intercity of ICE trein reizen.

Er is ook een regionale ticket waarmee je naast de trein ook gratis van de S-Bahn, de bus, de metro en van de tram gebruik maken.

Vergelijk de prijzen van DB Bahn met NS International.

station Berlijn

Een regionale trein op Berlin Hauptbahnhof.

De Sparpreis Ticket van de Deutsche Bahn.

Een bekende kortingsactie in Duitsland is de Sparpreis Ticket van de Deutsche Bahn. Met de Sparpreis kun je goedkoop naar ieder station in Duitsland reizen. De Super Sparpreis is nog goedkoper maar er zijn beperkende voorwaarden en je kunt je reis niet meer annuleren of omboeken.

In het Nederlandse heten deze treinkaartjes Supervoordelig Tarief en Voordelig Tarief.

Berlijn station

Eén van de vele ICE treinen op Berlin Hauptbahnhof

Op werkdagen reizen met een regionale trein

Er zijn ook goedkope tickets waarmee je met regionale treinen op werkdagen onbeperkt door Duitsland mag reizen. Deze kaartjes kun je online kopen of iets duurder bij het loket op ieder station in Duitsland.

Reizen met de autoslaaptrein en de nachttrein.

Als je een auto mee wilt nemen op je reis door Duitsland kun je met de autoslaaptrein vanuit Düsseldorf of Keulen reizen. De autoslaaptrein uit Den Bosch rijdt niet meer.

De autoslaaptrein uit Düsseldorf rijdt naar Oostenrijk (Wenen en Innsbruck) en naar Italië (Verona en Livorno).

Trein Alpen

Een trein uit München komt aan op het station van Garmisch Partenkirchen in de Beierse Alpen.

Regionale trein

Dit soort regionale treinen rijdt op het platteland langs de kleine stations. Kaartjes koop je op het station bij het loket of bij de automaat.

trein in Duitsland

In de meeste grote steden in Duitsland kun je vanaf het station met de metro of de tram verder reizen.