rugzaktrips vakantie

Frankfurt am Main Airport.

Het vliegveld van Frankfurt is het drukste vliegveld van Duitsland en derde van Europa. Het vliegveld ligt aan de A3 en het Frankfurter Kreuz en is dus met de auto gemakkelijk te bereiken.

In de buurt van het vliegveld liggen enkele goede hotels maar je zou ook in het centrum van Frankfurt kunnen overnachten.

Omgeving Frankfurt

De A3 en de A5 bij Frankfurt am Main

Frankfurt Airport (FRA).

Frankfurt Airport is de grootste luchthaven van Duitsland. Het is de thuishaven van Lufthansa. Het vliegveld heeft twee terminals waarvan terminal 1 gebruikt wordt door Lufthansa en de Star Alliance partners.

Frankfurt Airport ligt aan de Autobahn A3 bij het beruchte "Frankfurter Kreuz" (de kruising tussen A5 en A3) en is dus met de auto gemakkelijk te bereiken.

Overnachten in een motel bij Frankfurt

Overnachten in Frankfurt.

Overnachten

Met de auto naar het vliegveld

Het vliegveld ligt 12 km van het centrum van Frankfurt. Het vliegveld heeft een afrit aan de Autobahn A3.

Iets ten zuiden van het vliegveld liggen de parkeerplaatsen voor lang parkeren.

Frankfurt Airport ligt aan de A3 en veel reizigers komen met de auto. Het is ongeveer 15 minuten rijden vanaf het vliegveld naar het centrum van Frankfurt maar een file is altijd mogelijk. Bij de twee terminals zijn verschillende grote parkeergarages.

Er rijdt een shuttlebus naar de terminals van het vliegveld.

Tip: De hotels bij Aschaffenburg en Hösbach

Frankfurt Aiport

Een vliegtuig van Lufthansa op Frankfurt Airport.

Met de trein naar Frankfurt Airport

Tussen Keulen en Frankfurt Airport rijdt een hogesnelheidstrein die wel 300 km per uur kan bereiken. Dit is ook een verbinding met Nederland en België. Alle ICE treinen vanuit Keulen rijden via Frankfurt Airport naar Frankfurt.

Op het vliegveld is een station voor lange afstandstreinen. Het station ligt bij de A3 en is verbonden met terminal 1. Op het station kun je al voor veel vliegtuigmaatschappijen inchecken.

Reizen met de trein naar Frankfurt Airport.

Frankfurt Airport

Lufthansa op Frankfurt Airport

De metro op het vliegveld

Iedere 15 minuten vertrekt er een S-Bahn onder Terminal 1 naar het centraal station van Frankfurt. In 10 minuten ben je dan op het centraal station in het centrum van Frankfurt.

Er rijden vanaf het vliegveld veel bussen naar het centrum van Frankfurt en naar plaatsen in de omgeving.

Reserveer een shuttlebus of taxi naar je hotel.

Met de bus vanuit Nederland naar Frankfurt Luchthaven

Vanuit Nederland kun je heel goedkoop met de bus naar Frankfurt Airport reizen. Er rijden o.a. bussen van Flixbus van Amsterdam Sloterdijk naar Frankfurt Airport.

Het vliegveld Frankfurt

Lufthansa op Frankfurt Airport

De hotels bij het vliegveld van Frankfurt

Het Sheraton Frankfurt Hotel & Towers Conference Center ligt tegenover terminal 1. Het vijfsterrenhotel ligt het dichtst bij het vliegveld en is vanaf de A3 gemakkelijk te bereiken.

Een goedkoop hotel bij het vliegveld is het tweesterrenhotel Ibis Hotel Frankfurt Airport.

Het vliegveld is vanuit het centrum van Frankfurt gemakkelijk te bereiken dus je kunt ook in het centrum van Frankfurt een goedkoop hotel zoeken. Neem wel een hotel in de buurt van het station.

Een gemakkelijk bereikbaar hotel in Frankfurt.