rugzaktrips vakantie

Low budget vervoer en attracties in Berlijn

Backpackers reizen vaak low budget en een bezoek aan Berlijn kan je vakantie aardig bekorten. Berlijn is vol van verleidingen om je geld uit te geven.

Hieronder vind je een aantal tips om goedkoper in Berlijn te verblijven.

Metro Berlijn

De metro in Berlijn

Openbaar vervoer en tours in Berlijn

Het centrum van Berlijn is groot en het is een hele prestatie om alle bezienswaardigheden te voet te bereiken. Voor een snelle maar goedkope kennismaking met de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn kun je bus 100 of bus 200 nemen.

Deze stadsbussen rijden in 30 minuten vanaf Bahnhof Zoologischen Garten naar Alexanderplatz en passeren veel bezienswaardigheden. De prijs voor een enkeltje is maar een paar Euro. Het is veel goedkoper dan een rondrit in een Hop-on Hop-offbus.

Dagkaarten voor het openbaar vervoer in Berlijn

Voor iets meer dan zes euro kun je een dagkaart voor het openbaar vervoer in Berlijn kopen. Hiermee kun je de hele dag gratis met het openbaar vervoer in Zone A in het centrum van Berlijn reizen.

De dagkaart geldt voor vervoer binnen de grenzen van Berlijn met trams, bussen de U-Bahn (metro) en de S-Bahn (stadstreinen). Als je niet al te veel bezig wilt zijn met zones dan kun je het beste een kaart voor zone AB kopen.

Zone A is het centrum van Berlijn. Zone B is zo ongeveer de rest van Berlijn. Met een ABC kaart kun je met de S-Bahn zelfs naar Potsdam en naar de luchthavens Tegel en Schönefeld reizen.

Berlijn vervoer vliegveld

Handig: de Berlin stadspas.

Met een Berlin Pass reis je twee dagen gratis door Berlijn zonder je druk te hoeven maken om zones. Je kunt er zelfs mee naar Potsdam reizen.

Ook de Hop-on-Hop-off bussen en de rondvaartboten op de rivier de Spree zijn met dit stedenpasje gratis. Een leuke bijkomstigheid is dat je met de Berlin Pass ook gratis in veel musea kunt.

Koop hier je Berlin Pass en andere vervoerskaarten.

Leuke attracties in Berlijn

In het centrum van Berlijn zijn een aantal attracties en bezienswaardigheden gratis. Vergeet ook je studentenkaart niet mee te nemen. In Berlijn kun je hiermee bij veel musea en schouwburgen korting krijgen.

Vergeet ook een bezoek aan de stad Potsdam niet. Met een Zone ABC vervoerskaart kun je vanuit Berlijn met de S-Bahn in een half uur naar Potsdam reizen.

De gratis attracties in Berlijn.

Hostel

Goedkoop eten in Berlijn

Cafés zijn goedkoper dan restaurants en vaak is het eten er beter. In de wijken Kreuzberg en Neukölln kun je goedkoop eten vinden in de Turkse restaurants en pizza stalletjes. Een broodje döner kebab is in Duitsland veel goedkoper dan in Nederland. Het broodje döner kebab is immers in Berlijn uitgevonden. De prijzen voor een kebap of pizza kunnen al bij 1,50 euro beginnen.

Ook in de Kastanienallee kun je goedkope restaurants en Imbisses vinden. Een Imbiss is vaak tot diep in de nacht open. Soms zelfs 24 uur per dag.

Op vrijdag is er een Turkse markt in Kreuzberg waar je goedkoop kunt eten.

Eten in de middag in een kantine

Echt goedkoop en gezond eet je tussen de middag in een bedrijfskantine. Veel kantines in Duitsland zijn vrij toegankelijk. De keuken sluit wel rond 14:00 uur.

Goedkoop eten in een kantine in Berlijn

Als je iets langer in Berlijn blijft is het goedkoper om je eten in de supermarkt te kopen en zelf te bereiden. In een hostel kun je van de keuken gebruik maken. De Aldi, Plus, Edeka en Penny markt zijn in Berlijn de goedkoopste supermarkten.

Berlijn

De musea en andere attracties in Berlijn

Centrum Berlijn