rugzaktrips vakantie

Goedkoop uit eten en uitgaan in Hamburg

Je zult je snel thuis voelen in Hamburg. Er is veel te zien en uitgaan is goed betaalbaar.

Hotels zijn niet goedkoop in Hamburg. Maar daar staat tegenover dat je in restaurants normale prijzen voor je maaltijd betaalt.

Hamburg

Tegen de avond wordt het druk bij de Alster in het centrum van Hamburg. Neem je eigen eten en drinken mee en je zit beter dan op een terras.

Uitgaan in Hamburg

Voor het nachtleven moet je naar de wijk St. Pauli. Deze wijk is gevestigd in het Hafendistrict en heeft een zeer divers aanbod wat betreft uitgaansmogelijkheden. Zo zijn er veel verschillende theaters, cafés en nachtclubs in deze wijk.

Dwars door Sankt Pauli loopt de bekende Reeperbahn, het Red Light District en uitgaanscentrum van Hamburg.

De wijken Ottensen en Altona bieden een goed alternatief om in uit te gaan. In deze wijken vind je vooral jongeren die in Hamburg wonen. In Ottensen en Altona zijn veel hippe en trendy discotheken en clubs.

Uit eten in Hamburg

Overnachten mag dan wat prijzig zijn in Hamburg, de restaurants zijn meestal goed betaalbaar. In vergelijking met Nederland zijn restaurants in Hamburg.

Vooral langs de rivier de Elbe is het handig om eerst de prijzen te bekijken voordat je een restaurant binnenloopt.

Iets aan de dure kant maar toch een aanrader is restaurant Rive. Dit restaurant Rive heeft een terras met fantastisch uitzicht over de Elbe. De relatief lage prijzen tijdens de lunch en de goede kwaliteit maken van Rive in de middag tot een druk bezocht visrestaurant. Je vindt deze bistro vlakbij de terminal van de veerboot.

Adres: Restaurant Rive, Van-der-Smissenstrasse 1, Hamburg.

kaartjes voor rondleidingen en kroegentochten.

Restaurnatrs Hamburg

Tegenover het Centraal Station van Hamburg zijn budgethotels en goedkope restaurants.

Plattegrond

Plattegrond van Hamburg

Rondvaartboten

In de havenwijk Speicherstadt varen rondvaartboten.

Sankt Pauli

Langs de haven bij St Pauli loopt een promenade.

Altstadt Hamburg

Rondleidingen in de Altstadt

Uiteten in de wijk Schanzenviertel.

Aangenaam verrast worden kan ook in de wijk Schanzenviertel, of Die Schanze zoals de inwoners van Hamburg het gebied noemen. Die Schanze is een wijk met een bonte verzameling van immigranten, punkers, studenten en yuppen en hier vind je veel betaalbare restaurants.

Een paar tips voor het Schanzenviertel, ofwel Die Schanze: Santa Lucia is een klein pasta restaurant. Het restaurant is in een kelder gevestigd dus het is wat moeilijk te vinden. Tussen drie uur 's middags en zes uur 's avonds is Santa Lucia gesloten. Adres: Santa Lucia, Juliusstrasse 18.

Hamburg

Een bar in Neustadt. De Neustadt en de Altstadt van Hamburg liggen aan weerszijden van de Alster.

De restaurants in het Schanzenviertel of in St. Pauli.

De lijst met goedkope restaurants en eethuizen in Hamburg is lang. Je kunt het beste gaan zoeken in het Schanzenviertel of in St. Pauli.

In restaurant Petisco word je getrakteerd op smakelijke Portugese gerechten. Het uitzicht op de mensenmassa die voorbij schuifelt op Schulterblatt is in dit restaurant een gratis attractie.

Adres: Petisco, Schulterblatt 78 // Sudhang, Susannenstrasse 29.

Goedkoop eten tussen de middag in een kantine

Net zoals elders in Duitsland zijn er ook in Hamburg kantines die vrij toegankelijk zijn voor iedereen die tussen de middag goedkoop wil eten.

De Mensa van de Helmut Schmidt Universität is bijvoorbeeld vrij toegankelijk. Een warme maaltijd kost hier rond de middag tussen de € 2,- en de € 5,-. De universiteit ligt wel ver van het centrum van Hamburg. Adres: Holstenhofweg 85, Hamburg.

Het bedrijfsrestaurant van het gerechtsgebouw aan de Sievekingplatz 1 is ook vrij toegankelijk. De kantine is iedere dag geopend van 7.00 uur tot 15.00 uur. De keuken sluit om 14.00 uur. Adres: Sievekingplatz 1, Hamburg, metro: Messehallen.

Een overzicht van de kantines in Hamburg

Hamburg uitgaan

Foto's van de binnenstad

Speicherstadt

Foto's van Speicherstadt

Duitsland

Leuke Duitse steden