rugzaktrips vakantie

Goedkoop in de stad Aschaffenburg

De stad Aschaffenburg ligt ongeveer 40 km van Frankfurt aan de Autobahn A3-E41. Als je over de A3 richting München rijdt kom je er langs.

Aan de rand van Aschaffenburg liggen plaatsen als Goldbach en Hösbach langs de Autobahn. Als je op zoek bent naar een goedkope overnachting onderweg dan moet je hier zijn.

Aschaffenburg

Aschaffenburg heeft een mooi historisch centrum met veel kleine straatjes.

Overnachten in Aschaffenburg

In Aschaffenburg is geen hostel maar je kunt er wel goedkoop overnachten in een studio. De hotels hebben in Aschaffenburg hebben ongeveer dezelfde prijs als de hotels in Frankfurt. Hostels en jeugdherbergen zijn er niet.

Als er een belangrijke beurs in de Messe van Frankfurt is zijn de hotels in Aschaffenburg ook al snel vol.

De goedkoopste hotels in Aschaffenburg zijn Hotel Goldener Karpfen in de Löherstrasse en Hotel Olive Inn in de Würzburgerstraße. In beide hotels kun je al een tweepersoonskamer krijgen voor rond de 60 euro incl. ontbijt.

Overnachten bij de Autobahn.

Overnachten

Onderweg overnachten bij de Autobahn

Omdat Aschaffenburg maar een half uur rijden van Frankfurt Airport en de Frankfurter Messe ligt kun je hier ook overnachten als er in Frankfurt geen betaalbare hotels meer te vinden zijn.

Als je een goedkoop hotel of pension voor onderweg in de buurt van de A3 zoekt dan moet je eens in de dorpen Hösbach en Goldbach kijken. Hier overnachten is vergeleken met een hotel in Frankfurt of Aschaffenburg goedkoop en met de auto of de trein ben je snel in het centrum of op het vliegveld van Frankfurt.

Hösbach heeft een treinstation met een trein naar Aschaffenburg en Frankfurt.

Hosbach

In Hotel-Restaurant Zum Ochsen in Hösbach kun je lekker eten op het balkon. De eigenaar stookt zelf jenever.

De stad Aschaffenburg

De stad Aschaffenburg ligt aan de rivier de Main aan de rand van de mooie regio Spessart. De stad heeft een mooi historisch centrum met kleine straatjes, veel vakwerkhuizen, een kasteel en een middeleeuwse kathedraal.

Vanuit Aschaffenburg is het centrum van Frankfurt gemakkelijk te bereiken met de auto en de trein. De binnenstad is wel bijna volledig voetgangerszone.

Er zijn in de stad veel Weinstuben en Bierstuben. Hier kun je in de zomer buiten op een terras in de straat een biertje of een glas wijn drinken.

Aschaffenburg

Het 17de-eeuwse kasteel Schloss Johannisburg aan de Main.

Fietsen en wandelen in de Spessart

Aschaffenburg ligt aan de rand van het natuurgebied Naturpark Spessart.

De Spessart is een mooie heuvelachtige regio met veel loofbossen, beekjes, kastelen en schilderachtige dorpjes. Hier kun je fietsen en er zijn langeafstandspaden voor als je van hiken houdt.

Tip: Een goedkoop hotel is Hotel Gerber in Hösbach. Als je hier overnacht kun je gratis een fiets lenen van het hotel. Het hotel ligt bij het treinstation van Hösbach.

Hostel

De regio Spessart is heuvelachtig met veel wandelpaden, leuke dorpjes en kastelen.

Wandelen in Spessart

Een bekende wandelroute in Spessart is de Birkenhainer Straße van Hanau naar Gemünden (71 km). Deze route is meer dan 2000 jaar oud.

Ook de tweeduizend jaar oude route Eselsweg (111 km) is zo'n langeafstandsroute. De Eselsweg loopt van Schlüchtern en Bad Orb naar Miltenberg An Den Main.

Plattegrond Aschaffenburg
Aschaffenburg

Foto's van Aschaffenburg

Hosbach

Foto's van Hösbach

Bagage
winkelen in Berlijn

Plattegrond omgeving