rugzaktrips vakantie

Het stadje Monschau in de Eifel

Het stadje Monschau ligt in de Eifel, maar 35 km van de grens met Zuid-Limburg. Met de auto of de bus is het gemakkelijk te bereiken.

Er zijn in het historische centrum leuke hotels en vakantiehuizen, er is een jeugdherberg en in de heuvels rond de stad zijn enkele campings.

Vliegvelden Parijs

Vanuit de binnenstad van Monschau lopen paden de berg op. Bij de ruïne op de top van de berg heb je een mooi uitzicht over de stad.

Een dagje naar Monschau

De binnenstad van het historische stadje Monschau is al driehonderd jaar nauwelijks meer veranderd. Het stadje ligt in een dal en door de historische binnenstad stroomt de rivier de Roer.

In de straatjes langs de Roer staan 17de-eeuwse vakwerkhuizen, op een heuvel staat een middeleeuws kasteel waar je goedkoop kunt overnachten. De winkels in Monschau zijn ook op zondag open. De meest winkeltjes zijn echter toeristenwinkels.

De hotels van Monschau

Overnachten in Monschau.

Overnachten

Goedkoop overnachten in Monschau

De meeste toeristen in Monschau willen in de historische binnenstad langs de rivier in Monschau overnachten. Hier zijn dan ook enkele leuke hotels te vinden. Het tweesterrenhotel Alt Montjoie en het Burghotel liggen vlakbij de rivier,in de historische binnenstad en zijn redelijk goedkoop.

Je kunt in de binnenstad van Monschau ook overnachten in een vakantiehuis of appartement. In een deel van het middeleeuwse kasteel Burg Monschau is een jeugdherberg gevestigd.

De hotels en vakantiehuizen in Monschau

Monschau

De Roer stroomt door het centrum van de stad.

De campings van Monschau

In de heuvels rond Monschau zijn enkele campings.

Vliegvelden Parijs

Fietsen van Aken naar Monschau.

Als je van fietsen houdt kun je van Aken door het mooie landschap van de Eifel naar Monschau fietsen.

Monschau ligt ongeveer 30 km van Aken maar je moet wel verschillende heuvels beklimmen.

Monschau

Naast het budgethotel Hotel Alternative Montjoie kun je bratwursten en patat kopen.

Met de bus naar Monschau.

Er gaat geen trein naar Monschau maar er is een goede busverbinding tussen Aken en Monschau. Door de week rijdt er een bus van lijn 66 ieder half uur tussen Aken en Monschau. In het weekend vertrekt er ieder uur een bus. De bus vertrekt vanaf het station van Aken en de rit duurt ongeveer 70 minuten. In de zomer kun je op sommige bussen een fiets meenemen.

Er gaat ook een bus vanuit het stadje Eupen in de Belgische Ardennen naar Monschau. Deze bus, lijn 385, rijdt door het prachtige natuurgebied De Hoge Venen. In de Hoge Venen zijn meerdere bushaltes dus je kunt onderweg uitstappen voor een trektocht door de moerassen en de bossen van de Hoge Venen.

Monschau

In de binnenstad van Monschau is in driehonderd jaar weinig veranderd.

Monschau

Langs de rivier op de Markt zijn veel terrasjes.

Monschau

Leuke plaatsen in de Ardennen