rugzaktrips vakantie

Goedkoop uitgaan in Bremen

De uitgaanscentra van Bremen zijn de Viertel en de Schlachte. De Viertel is iets goedkoper dan het uitgaansgebied van de Schlachte.

Zoek een hotel in de buurt van het Viertel als je vooral naar Bremen gaat om te stappen. In Viertel vind je ook de goedkope restaurants van Bremen.

Bremen

Goedkoop uit eten in Bremen

In Bremen kun je nog goedkoop uit eten. Zelfs als je gaat eten in de Schlachte; het druk bezochte uitgaansgebied langs de Wesser rivier, hoeft het niet duur te zijn. Je moet wel eerst de prijzen van de verschillende restaurants vergelijken.

De restaurants zijn iets goedkoper in het populaire uitgaansgebied Viertel. Voor visrestaurants moet je in de Böttgerstrasse zijn.

Fastfood in Bremen

Voor goedkope snacks kun je naar één van de vele Turkse restaurants aan de rand van de Viertel. Vooral in de straat Von der Steintor heb je voldoende keus.

Natuurlijk is de Rostbratwurst mit Senf met broodje en al ook in Bremen overal te krijgen.

Twee adressen voor de beste Bratwursten in Bremen zijn de traditionele Kiefert en Stockhinger op de Blumenmarkt an der Unser-Lieben-Frauen-Kirche.

Fastfood

Goedkoop eten in een kantine

Als je echt goedkoop wilt eten moet je tussen de middag naar een kantine in Bremen gaan. Veel kantines in Duitsland zijn open voor niet-werknemers.

Een goed adres is de kantine van het Agentur für Arbeit Bremen, Doventorsteinweg 48-52, Bremen. In deze kantine kun je tussen de middag een warme maaltijd kopen voor ongeveer vier euro. Gasten betalen ongeveer 60 cent meer dan werknemers maar het blijft goedkoop. Je hebt iedere dag de keuze tussen drie gerechten waaronder een vegetarische.

Openingstijden: iedere werkdag tussen 7.00 uur en 15.00 uur. De keuken sluit om 14.00 uur. Op vrijdag sluit de kantine om 13.30 uur, de keuken sluit om 13.00 uur.

Horeca

Uitgaan in Bremen

Het uitgaansleven in Bremen is vooral geconcentreerd in de Viertel. Pubs, cafés, restaurants; je vindt het allemaal hier. Er zijn zelfs enkele kleine clubs te vinden. De Viertel is maar een paar straten groot dus dure taxi's zijn niet nodig voor een avondje uit in Bremen.

Veel bars in Bremen hebben een Happy Hour. Vooral de cocktails zijn populair wanneer het Happy Hour is. Vroeg aanwezig zijn kan zo behoorlijk schelen in je portemonnee.

Ook alleen het plaatselijke bier van Bremen drinken bespaart je geld. In Bremen is Beck's bier het lokale bier. Beck's is een wereldwijd verkocht biermerk en dus niet onbekend.

horeca

Een avondje in de Biergarten

Wat is een avondje uit in Duitsland zonder Biergarten? Alhoewel meer iets van Zuid-Duitsland heeft ook de noordelijke stad Bremen enkele Biergartens.

In het restaurant Paulaner's kun je genieten van typisch Duitse gerechten.

Je kan er zowel voor lunch als voor een diner terecht maar vooral de lunch is hier heel schappelijk geprijsd.

Adres: Paulaner's, Schlachte 30

De snack van Bremen: de Rollo

Een populaire snack in Bremen is de zogenaamde Rollo. De Rollo is in Bremen uitgevonden.

Het is een opgerold brood (Dürum), met vulling en saus. Je kunt de Rollo bij iedere Imbiss in Bremen kopen.

Het openbaar vervoer van Bremen

Tip: Met de Erlebniscard kun je de hele dag gebruik maken van het openbaar vervoer van Bremen.

Goedkope hotelkamer

Rondleidingen door Bremen en er onder

Onder Bremen lopen tunnels en er zijn bunkers die je met een gids kunt bezoeken.

Ook op straatniveau zijn er veel rondleidingen door de binnenstad. Ga eens naar de kleine huizen en smalle steegjes in de middeleeuwse wijk Schnoor. Of ga naar de bij toeristen populaire Böttcherstraße.

kaartjes Kaartjes voor rondleidingen, stadstours en openbaar vervoer.