rugzaktrips vakantie

Uitgaan in München

München is een stad waar je goed kunt uitgaan. München staat bekend om de vele bierhallen en Biergartens. Dit zijn plaatsen waar je bier kunt drinken maar ook goed kunt eten.

Hier vind je een aantal mogelijkheden om goedkoop te eten in München.

Uitgaan in München

Maxvorstadt is het uitgaansgebied van studenten. Uitgaan in dit deel van de stad is het goedkoopste van München. Voor trendy bars kan je terecht in het oude uitgaanscentrum van München: Schwabing. Beide wijken liggen naast het park Englisher Garten. Metro: Universität.

Naast de vele bars heeft München ook een uitgebreid aanbod van discotheken en clubs. De toegangsprijzen en de drankjes hiervan zijn in München echter niet echt goedkoop.

Goedkoop eten en drinken in München

Wie niet te veel wil uitgeven aan een maaltijd in een restaurant in München kan het beste rond de middag in een restaurant gaan eten. Dan is het goedkoper dan in de avond.

Heel goedkoop is het eten in een bedrijfskantine. Duitsers zijn gewend om tussen de middag warm te eten en voor ongeveer vijf euro kun je dan in een kantine een warme maaltijd krijgen. Veel kantines zijn openbaar toegankelijk. Je mag er dus ook eten als je er niet werkt.

Kantines in het centrum van München

Bierkeller München

De Augustiner Bierhalle in München

Lunch in een kantine in München

Enkele gemakkelijk te bereiken kantines in het centrum van München zijn die van het stadhuis (Neues Rathaus) op de Mariënplatz en die in het regeringsgebouw van Oberbayern aan de luxe winkelstraat Maximilianstrasse.

Een kantine is overigens alleen voor de lunch. De keuken van de meeste kantines sluiten rond 14.00 uur. De kantines zelf sluiten rond 16.00 uur. Alleen de bij toeristen populaire kantine van het Neues Rathaus is ook in de avond open.

Biergarten München

De Biergarten van Hofbrauhaus München.

De Biergartens en Bierkellers van München

Biergartens en Bierkellers in München zijn al jaren mateloos populair onder toeristen. In de zogenaamde Biergartens drink je bier en eet je een echte Duitse maaltijd. Een traditionele maaltijd in Beieren is overigens niet bedoeld voor vegetariërs en geheelonthouders.

Een voorbeeld van een populaire Biergarten is Hofbrauhaus München (adres: Platzl).

kaartjesKaartjes voor rondleidingen en concerten.

Markt

Op de dagelijkse Viktualien Markt kun je goedkoop eten kopen.

De Biergartens en Bierhallen.

In de Biergartens van München kun je in een binnentuin in de schaduw van de bomen genieten van je pul bier.

De Biergartens stammen nog uit de tijd dat de bierbrouwende monniken hun bier zo uit het vat aan de klanten verkochten. Om het bier op temperatuur te houden werden de bierfusten in de schaduw gezet. Een paar tafels erbij en de biertuin was geboren.

Later zijn de tafels naar binnen verhuisd, werd er een orkestje bijgezet en dat is nu de Bierhal.

De Bierhal werd langzamerhand een toeristische attractie.

Eten in een Bierhal of Biergarten.

Op een lege maag moet je niet drinken. Vandaar dat je in elke bierhal of Biergarten naast een pul bier ook iets te eten kunt bestellen.

Favoriet in de Bierhal is de Weisswurst Süsse Senf. Dit zijn witte worsten geserveerd met zoete mosterd. Een andere klassieker in een Biergarten in München is de Stecherlfisch, een gegrilde vis.

Foto's van München.

uitgaan München

De Bierhallen en Biergartens.

Je eigen eten opeten in de Biergarten

Je mag eten op de markt kopen en die in een Biergarten opeten. Uiteraard moet je dan wel iets te drinken kopen.

Als je zelf eten meeneemt moet je wel bij een tafel zonder tafelkleed zitten. Alleen aan tafels zonder tafelkleed mag je namelijk maaltijden van buiten de Biergarten opeten.

Goedkope hotelkamer

In de buurt van Hauptbahnhof, het station van München, zijn veel goedkope eettentjes en hotels.

Adressen van enkele Biergartens en Bierhallen

  • Hofbrauhaus: Am Platzl 2, München
  • Augustinerbrau: Neuhauserstrasse 27, München
  • Königlicher Hirschgarten: Hischgarten 1, München. Ze hebben hier de lekkerste spareribs van München.
  • Max Emanuel Brauerei: Adalbertstraße 33, Maxvorstadt, München.
  • Chinesischer Turm: Englischer Garten 3, München.
  • Gutshof Menterschwaige: Menterschwaigstraße 4, op de andere oever van de Isar.
  • Kugler Alm - Wirtshaus und Biergarten: Linienstraße 93, Oberhaching.
Platzl

De beroemde 16de-eeuwse Bierkeller Münchner Hofbräuhaus op het plein Platzl.

Goedkope restaurants in München

Wanneer je er genoeg van hebt om je Weisswurst weg te spoelen met pullen bier kun je ook terecht in trendy eettentjes in de binnenstad. Vooral ten zuiden van het plein Mariënplatz vind je restaurants met een meer modernere en toch nog goed betaalbare menukaart.

Andere goedkope restaurants in München bieden pizza en kebab. Verder vind je in München vele Turkse en Aziatische kiosken waar je ook een snack kunt kopen.

Biergarten München

Op de dagelijkse Viktualien Markt vlakbij Marienplatz is ook een Biergarten.

Lekker eten buiten

Voor goede en goedkope sandwiches kan je terecht bij een vestiging van de keten Yorma’s. Yorma’s heeft op ieder treinstation wel een filiaal. Ga dus naar het Hauptbahnhof van München.

Wie zijn eigen lunch, picknick of avondmaaltijd wil bereiden kan terecht op de Viktualien Markt. Je kunt je eten ook opeten in de Biergarten. Er is er een Biergarten op de Viktualien Markt.