rugzaktrips vakantie

Goedkoop in Dresden

Dresden heeft een mooi levendig maar romantisch centrum in barokstijl. Van klassiek tot modern, je vindt het in Dresden.

Overnachten is in Dresden een stuk goedkoper dan in gelijkwaardige Europese steden.

Duitsland

Bremen

Overnachten in Dresden

Dresden is een populaire stad voor conferenties en congressen. Dit betekent dat er zakenhotels zijn die in weken dat er minder voor zaken gereisd wordt, bijvoorbeeld in het weekend of in de zomer, een flinke korting geven op een kamer.

Het loont dus om ook eens naar de wat meer luxueuze hotels te kijken als je in het weekend of in de zomervakantie de stad bezoekt.

Goedkope budget hotels in Dresden.

Overnachten in Dresden.

Overnachten

Goedkoper overnachten in Dresden.

In de wijk Neustadt zijn veel goedkope hotels en hostels te vinden.

Neustadt is een levendige wijk in het centrum met de meeste bars, cafés en restaurants van Dresden. Neustadt is dan ook populair bij reizende jongeren.

Je kunt ook kiezen voor een overnachting in één van de pensions of Gästehäusen in Dresden. Deze pensions zijn comfortabel, goedkoop en de meeste zijn centraal gelegen.

Als je ter plekke een pension wilt zoeken moet je letten op de borden met de tekst Zimmer Frei voor de ramen.

Hotelkamer

De appartementen van Dresden

Iets goedkoper zijn de appartementen die je kunt huren van particulieren. Wie een appartement huurt in het centrum en/of met uitzicht over de rivier de Elbe is niet zo goedkoop uit.

Als je verder weg van het centrum een appartement zoekt wordt een overnachting al goedkoper.

Appartementen in Dresden

Centrum Dresden

Dresden met de Elbe.

Appartementen in de buitenwijken van Dresden

In de rustige, ruime en groene buitenwijken van Dresden kan je ruime, comfortabele en mooie particuliere appartementen vinden.

Vaak zijn appartementen van particulieren via AirBnB in de buitenwijken goedkoper dan een kleiner appartement in het centrum van Dresden. En dankzij het uitstekende openbaar vervoer bereik je het centrum snel vanuit elk deel van de stad.

Bagage

Je bagage veilig bewaren in je hotel

Kaartjes voor attracties in Dresden

kaartjes

De campings en vakantiehuizen in Dresden

Aan de rand van Dresden vind je verschillende campings. Op de meeste campings kun je tegenwoordig ook simpele vakantiehuisjes huren. Dit zijn waarschijnlijk de goedkoopste accommodaties die je kunt vinden in Dresden.

Met een vakantiehuisje ben je niet meer afhankelijk van caravans of tentharingen. Alle vakantiehuisjes beschikken over een eigen keuken dus je kunt op je kosten voor restaurants besparen.

De campings bij Dresden

Goedkoper eten in Dresden

Een goede plek om goedkoop te eten zijn de bierhallen van Dresden. In de zomer kun je hier aan lange tafels genieten van lokaal gebrouwen bier en smakelijke streekschotels. De bierhallen in het centrum zijn meer op toeristen gericht en dus iets duurder dan de bierhallen in de buitenwijken van Dresden.

Een alternatief voor de bierhallen kunnen de Kneipen zijn. Een Kneipe is meestal een buurtkroeg waar je rond de lunch ook kunt eten.

Tip: Goedkoop eten tussen de middag in een kantine.

Opera en concerten

De Opera in Dresden.

Uitgaan in Äußere Neustadt.

In de wijk Äußere Neustadt zijn meer dan 250 Kneipen, restaurants, hostels en enkele hotels. Hier vind je restaurants die beïnvloed zijn door de internationale keuken. Eten kan in Äußere Neustadt goedkoop en lekker zijn.

De horeca heeft hier geen sluitingstijd dus er is altijd wel ergens iets te drinken. Äußere Neustadt is dan ook een levendige uitgaansbuurt.

Tip: Kaartjes voor bierproeverijen in Dresden.

Rondleidingen

Rondleidingen met gids door de stad en in monumenten.

Openbaar vervoer in Dresden

Een dagpas voor het openbaar vervoer in één zone kost rond de € 6,-. Een familiepas voor twee volwassenen en kinderen kost een paar euro meer.

De Dresden City Card reis je gratis met het openbaar vervoer dus je hoeft geen kaartjes te kopen. De stedenkaart kost ongeveer 10 euro maar dan krijg je o.a. ook korting in musea en restaurants en je reist gratis buiten de eerste tariefzone.

Bestel een Dresden City Card

Fietsenverhuur in Dresden

Bij de Hauptbahnhof in Leipzig kun je voor rond de €10,- per dag een fiets huren.

Je kunt ook op verschillende plaatsen deelnemen aan een rondleiding met gids op de fiets.

De omgeving van Dresden leent zich goed voor fietstochten. Fiets bijvoorbeeld eens langs de rivier door het dal van de Elbe. Het voormalig dorp Pillnitz is een leuke bestemming aan de Elbe en ligt maar 15 km van het centrum.

Fietsen in en rond Dresden.

Rondleidingen

Dagtrips vanuit Dresden

  • Reizen met de trein vanuit Dresden.
    Dresden ligt met de trein ongeveer 2¼ uur van Berlin-Hauptbahnhof en één uur van Leipzig.
  • Dresden ligt in het Saksische wijnbouwgebied Großlage Elbtald. Ga eens naar de buitenwijk Pillnitz. Enkele bezienswaardigheden zijn het kasteel Schloss Pillnitz, het bijhorend park en de wijngaarden rond de Weinbergkirche.