rugzaktrips vakantie

Fietstours en wandelexcursies met gids.

De meeste grote steden hebben een verkeersprobleem en wordt het gebruik van fietsen gestimuleerd. Je ziet steeds meer steden waar het stadsbestuur goedkoop huurfietsen beschikbaar stelt.

Veel steden in Europa hebben een dergelijk fietsenplan waarbij je een half uur gratis een fiets mag lenen om daarmee naar een andere stalling te rijden. Na het half uur betaal je een klein bedrag per uur. Deze manier van fietsen huren is voordelig als je steeds op tijd je fiets op de juiste wijze parkeert.

Als je hiervan gebruik wilt maken moet je je meestal online registreren met een creditcard nummer.

foto

In Milaan kun je goedkoop een fiets huren via Bike Mi.

Goedkoop een fiets huren

Enkele voorbeelden van deze goedkope manier van fietsenverhuur zijn Bike Mi in Milaan, Velib in Parijs, Santander Cycles in Londen, Villo in Brussel en Citi Bike in New York.

Vooral bij stedentrips in de grote steden van Frankrijk, Italië en Duitsland is deze wijze van fietsenverhuur erg handig.

Wandelen of fietsen met een gids door de stad

Als je het historische centrum of een bepaalde wijk goed wilt leren kennen kun je overwegen om een gids de stad in te gaan. De gids laat je in een paar uur de leukste plekken zijn en kan al je vragen beantwoorden.

Er zijn ook speciale thema routes. Zo zijn er de tapaswandelingen in de Spaanse steden Barcelona en Madrid. In New York zijn wandelingen met gids in o.a. Chinatown en Soho. In Porto is een Mystery Tour en in Amsterdam kun je met gids de Wallen verkennen.

In veel steden zijn ook gratis rondleidingen met gids. Helemaal gratis is het niet want meestal verwacht de gids wel een fooi.

Amsterdam

Als je in een hotel of hostel in Amsterdam overnacht kun je daar vaak een fiets van Mac Bike huren.

Hop on Hop off in Londen

Met een Hop-On Hop-Off bus leer je een stad ook snel kennen.

rondleiding in Parijs

Op excursie in Parijs.

Met een gids kom je op plaatsen waar je anders niet zo snel naar toe zou gaan.

Fietsen met gids

Éénmaal op de fiets helpt de gids je op weg in de stad.

Fietsen langs de Seine

In Parijs is in de zomer de weg langs de Seine bij de Notre Dame afgezet voor auto's. Je kunt er dan fietsen en wandelen.

De fietstrips en rondleidingen

Het Nederlandse bedrijf Baja Bikes organiseert bijvoorbeeld fietstours en wandel excursies met gidsen in veel populaire steden in Europa. De gidsen spreken Nederlands of Engels en brengen je naar plaatsen in de stad waar je anders niet zo snel zult komen.

Na een paar uur met de gids van Baja Bikes weet je precies waar de leukste plekjes in de stad zijn. Met een warme aanbeveling in de reisgidsen van Lonely Planet.

tickets

Fietsverhuur en rondleidingen met gids.


Amsterdam

Gratis in Amsterdam

München

Fietsen in München

Berlijn

Gratis in Berlijn

Boedapest

Goedkoop in Boedapest

Toscane

Low budget in Toscane

Rome

Rome

Spanje

Fietsen in Madrid

Malaga

Malaga in Spanje

Barcelona

De attracties in Barcelona

Fietsen in Parijs

Fietsen in Parijs

Spanje

Valencia

Wenen

Fietsen in Wenen

Londen

Fietsen in Londen

Rome

Rome

New York

Fietsen in New York

Lissabon

Lissabon, Portugal