rugzaktrips vakantie

Low budget vakantie in Spanje

Spanje is bekend om zijn zonvakanties aan zee maar je kunt er ook hiken, skiën, snowboarden en bergbeklimmen.

In steden als Barcelona, Madrid, Malaga, Sevilla en Salamanca kun je Spaans leren. Naast je cursus kun je dan ook meedoen aan allerlei activiteiten als duiken, Spaans dansen en Spaans leren koken.

Leuke steden in Spanje

Spanje

Goedkoop eten in Spanje

Goedkoop authentiek Spaans eten kun je in cafés, tapasbars en café-restaurants (zoals de Ventas, Posadas, Mesones en Fondas).

Tapas zijn eigenlijk voorgerechten maar kunnen ook de maaltijd vervangen. De kleine koude of warme hapjes worden vaak in een vitrine in de tapasbar vanachter glas getoond.

De Tapas kunnen per regio verschillen. In het noorden van Spanje worden tapas ook wel Pinchos (spies) genoemd. In Valencia zijn Tapas kleine stukjes brood met beleg.

Een overnachting in Spanje.

Overnachten

1. Rondtrekken en hiken in Spanje.

De meeste toeristen gaan naar Spanje voor de zon of cultuur. Aan de kust van Baskenland kun je goed surfen. Je kunt in Spanje echter ook goed hiken.

Vooral de Pyreneeën en de Picos de Europa trekken veel hikers. Je kunt bijvoorbeeld de Camino Santiago, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, lopen.

Op Spaanse eilanden als Mallorca en de Canarische eilanden kun je o.a. hiken, fietsen, paardrijden, eilandhoppen, grotten bezoeken en kajakken op zee.

2. Spaans leren in Spanje

Leer tijdens de vakantie Spaans met een cursus voor toeristen in o.a. Madrid, Barcelona, op de Canarische Eilanden, Sevilla, Valencia, Granada en Salamanca.

Spaans leren tijdens je vakantie.

3. Werken in Spanje

Veel backpackers werken in het hoogseizoen in de horeca aan de Costa's of helpen bij het oogsten op de boerderij.

Meer over werkvakanties in Spanje.

Goedkope hotelkamer

Strand van El Palmar Beach, Cádiz (Andalucía) Foto: Lorena Vigil-Escalera

Avontuur in Spanje.

Andere activiteiten in Spanje zijn onder andere raften, bergbeklimmen en paardrijden, mountainbiken, abseilen, lopen, klimmen, kanovaren, speleologie, duiken en deelnemen aan een canyoningtocht.

De Pyreneeën trekken bijvoorbeeld veel backpackers die houden van hiken en bergsporten.

kaartjes Kaartjes voor Outdoor Activities in Spanje.

Spaans leren in Spanje
(gratis brochure)

De meest natuurlijke en intensieve manier om Spaans te leren is in Spanje zelf. Er zijn een aantal mogelijkheden om in Spanje een cursus Spaans te volgen. Je kunt tijdens je studie bij een Spaans gastgezin of in een studentenhuis verblijven.

Ook kun je naast je cursus op stage om werkervaring in Spanje op te doen en om de taal ook praktisch te leren toepassen. Verder is het mogelijk om te leren duiken, zeilen, Spaanse dansen etc.

Spaans leren tijdens vakantie in Spanje

Wintersport in Spanje.

Minder bekend is dat Spanje ook wintersportgebieden heeft, waar je van december tot mei goed en goedkoop kunt skiën. Skiën kun je onder andere in de Sierra Nevada, in de Pyreneeën en in de Sierra de Guadarrama bij Madrid.

Enkele andere bekende wintersportplaatsen in Spanje zijn: Bagueira Beret, Cerler, Formigal, La Molina, Masella en Panticosa.

Wintersport in Spanje.

eilanden

De Spaanse eilanden

Uitrusting

Een video op Youtube over Outdoor Activities in Spanje

kaartjes Kaartjes en reserveringen.