rugzaktrips vakantie

Goedkoop de attracties in Berlijn zien

Berlijn heeft veel musea, winkelstraten en andere interessante bezienswaardigheden. Het loont om je studentenkaart mee te nemen naar Berlijn want bij veel attracties kun je daarmee korting krijgen.

Maar veel bezienswaardigheden in Berlijn zijn voor iedereen gratis.

Attracties Berlijn

Het Holocaust Mahnmal

1. De East Side Gallery

De East Side Gallery is het grootst overgebleven stuk van de Berlijnse muur met een lengte van 1200 meter. Maar liefst 118 kunstenaars van over de hele wereld hebben hier hun mening over politiek geuit door middel van graffiti, schilderingen en andere kunstuitingen.

De East Side Gallery ligt aan de rivier de Spree tussen Berlin Ostbahnhof en de Oberbaumbrücke in Friedrichshain-Kreuzberg.

Met de Hop-on Hop-off bus door Berlijn

2. De Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor staat aan het eind van de boulevard Unter den Linden aan de aan de Pariser Platz. ’s Avonds zie je door de verlichting van de Brandenburger Tor een prachtig schouwspel van de oude poort tussen de moderne gebouwen.

In de buurt van de Brandenburger Tor bieden enkele handelaren souvenirs uit de Koude Oorlog aan. Hierbij moet je denken aan stukjes Berlijnse Muur, Russische gasmaskers en onderscheidingen uit de DDR.

Adres: Unter den Linden, Pariser Platz

Branderburger Tor

De Brandenburger Tor.

3. Het Reichstag

Het Reichstag is het Duitse parlementsgebouw in Berlijn. Vanaf het dakterras en vanuit de koepel op Het Reichstag heb je een mooi uitzicht over Berlijn.

De Reichstag trekt dagelijks 8000 bezoekers en de ingang is tot 22:00 uur open. Je mag echter tot 24.00 uur boven blijven. De toegang tot de koepel en het dakterras is voor iedereen gratis toegankelijk.

Je moet wel van te voren reserveren.

Adres: Platz der Republik 1, S-bahn Unter den Linden

Postdamer Platz

Het Sony Center met links de bioscoop met Engelstalige films.

4. Het Sony Center op de Potsdamer Platz

Het Sony Center op de Postdamer Platz is een verzameling gebouwen die door een grote koepel zijn overdekt. Het Sony Center, is iets dat als je in Berlijn bent gewoon moet bezoeken.

Binnen de koepel zitten onder andere het Europese hoofdkantoor van Sony, een hotel en een bioscoop waar je films in de originele taal kunt zien. Dus een nagesynchroniseerde film hoeft niet als je in Berlijn bent.

Adres: Potsdamer Platz, Metro Potsdamer Platz

Reichstag

De Reichstag.

5. De Berliner Dom

De Berliner Dom is één van de belangrijkste kerken in Berlijn en ligt op het Museuminsel in het centrum van Berlijn. Het interieur van de Dom is mooi versierd met mozaïeken en de crypte biedt plaats aan 80 sarcofagen van Pruisische koningen.

Wereldberoemd is het Sauerorgel, een gigantisch orgel met 113 registers. Er is gratis toegang van maandag tot en met zaterdag van 12:00 uur tot 13:00 uur en op zondag tijdens diensten.

Adres: Am Lustgarten 1, metrostation S Bahn Hackescher Markt

6. Gratis tours met gids in Berlijn

Leer Berlijn kennen met iemand die er woont. Er zijn bijna iedere dag gratis rondleidingen.

Rondleidingen door Berlijn met een gratis gids

Tip: Met een Berlin Pass reis je gratis met het openbaar vervoer en de Hop-on Hop-off bussen en je hebt onbeperkt toegang tot veel musea.

Centrum Berlijn

Veel attracties liggen dichtbij elkaar.

7. Viktoriapark

Het Viktoriapark is het bekendste park van Kreuzberg en ligt op de berg van Kreuzberg. Op de berg is een kunstmatige waterval aangelegd en er is een uitkijkpost.

Hier in het park heb je een mooi uitzicht op Berlijn. Aangezien je in Kreuzberg niet direct in het centrum van Berlijn zit, zijn de hotels hier goedkoper dan in de meer toeristische wijken Mitte en Charlottenburg.

Adres: Kreuzbergstraße, station U Bahn Mehringdamm

attractie Berlijn

Je kunt tussen de stenen van Holocaust Mahnmal doorlopen.

8. Holocaust Mahnmal

Op een belangrijke plek in het centrum van Berlijn, op de grens tussen Oost en West en pal naast de Brandenburger Tor, staat het Holocaust-monument. Het monument met 2711 betonnen blokken moet de herinnering aan de systematische vernietiging van het joodse volk enigszins levend houden.

Je kunt tussen de stenen doorlopen. Omdat de stenen in een kom staan steekt je hoofd niet boven de stenen uit en kom je links en rechts onverwacht mensen tegen tussen de stenen.

De nauwe gangen in het monument benadrukken de ervaringen van de Joodse bevolking.

Adres: Cora-Berliner-Straße, S Bahn Unter den Linden

9. De Staatliche Museen Zu Berlin

De musea van Berlijn op het MuseumInsel zijn een bezoek waard. De meeste toeristen gaan in ieder geval naar de archeologiemusea Neues Museum en het Pergamonmuseum. De meeste musea zijn op maandag gesloten.

De beroemde buste van Nefertiti staat overigens in het Neues Museum. De grote musea van Berlijn met hun openingstijden

Met een Berlin WelcomeCard heb je drie dagen toegang tot de musea op het MuseumInsel en gratis openbaar vervoer.

kaartjesKaartjes voor de musea

Attracties Berlijn

De attracties in Berlijn.

Centrum Berlijn

10. De Gedächtniskirche

De Gedächtniskirche is een zwaar gebombardeerde kerk in het stadsdeel Charlottenburg. De kerk is als ruïne gerestaureerd en is nu één van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn.

De toegang tot de Gedächtniskirche is gratis. Adres: Breitscheidplatz. Open van 9:00 uur tot 19:00 uur.

Gedächtniskirche

De Gedächtniskirche in 1945

Berlijn attracties

Foto's van de attracties

Museum Insel

Foto's van het Museuminsel

Postdamer Platz

Foto's van de Postdamer Platz

winkelen in Berlijn

Foto's van de winkelstraten