rugzaktrips vakantie

Goedkoop een fiets huren in Londen

In Londen ligt een netwerk van automatische fietsenstallingen waar je goedkoop een fiets kunt huren. Als je rit korter duurt dan een half uur is het gratis, het volgende uur 1 pond en daarna wordt het snel duurder.

Als je je fiets op tijd weer stalt is het Santander Cycle Hire project en fantastische manier om goedkoop het centrum van Londen te verkennen.

In het centrum vind je bijna om de 300 meter een docking station dus je kunt altijd in de buurt van je bestemming je fiets stallen.

Fietsenverhuur

De automatische fietsenstallingen die je bij bijna alle bezienswaardigheden in Londen tegenkomt.

London Cycle Hire

De London Cycle Hire is een netwerk van automatische fietsenstallingen waar je gemakkelijk en heel goedkoop een fiets kunt huren. Deze vorm van goedkope fietsenverhuur lijkt op dat van Parijs, Brussel en Kopenhagen.

Bij de London Cycle Hire kun je voor een korte rit een stevige fiets huren. Als je de fiets binnen half uur weer elders stalt was die rit gratis.

Fietsen door Londen met het London Cycle Hire systeem

Er zijn in het centrum van Londen meer dan 11500 fietsen te huur in meer dan 750 docking stations (de fietsenstallingen).

Bij veel bezienswaardigheden en bij de belangrijkste winkelstraten in het centrum van Londen vind je een docking station dus je kunt gratis van attractie naar attractie fietsen als je je fiets maar op tijd weer in een docking station plaatst.

dockingstations in Soho

Docking stations in Soho.

Zo huur je een fiets.

Je hoeft je niet meer van te voren te registreren. Ga gewoon met je creditcard naar een docking station en houdt de credit card bij het scherm. Je kunt nu een fiets pakken en wegfietsen. Reserveren is niet nodig.

Het fietsenplan stimuleert het gebruik van de fietsen voor korte ritjes. Je betaalt voor een dag fietsen een vast bedrag van £2,- en een bedrag voor iedere rit die langer duurt dan een half uur.

Zet je fiets dus steeds binnen een half uur in een docking station en pak een andere fiets als je nog verder moet. Zo kun je een dag fietsen voor £2,-

Cycle Hire is een goedkope manier om een fiets te huren als je het systeem goed gebruikt.

Fietsen in Londen

Fietsen over de Tower Bridge.

Wanneer wordt een fiets huren op deze manier duur?

De London Cycle Hire is een goedkope manier om een fiets te huren als je het systeem goed gebruikt. Je huurt dus geen fiets om die op de plaats van bestemming aan een lantaarnpaal vast te maken. Hoe langer je een fiets uit het Docking Station haalt, hoe duurder het per uur wordt.

Als je van plan bent om een fiets meerdere uren zonder docking station te gebruiken kun je goedkoper elders in Londen een fiets huren. Er is bijvoorbeeld een goede fietsverhuurder bij het London Bridge metrostation, naast de Southwark kathedraal.

Als je een fiets langer dan 24 uur gebruikt moet je een Late Return fee betalen van 300 pond.

Een Youtube filmpje over hoe je de London Cycle Hire moet gebruiken.

Elders in Londen een fiets huren

Op deze manier een fiets huren is alleen goedkoper als je korte ritten maakt. Wil je meerdere dagen een fiets hebben dan moet je naar een andere fietsverhuurder. In de buurt van het London Bridge Station is de fietsverhuurder On Your Bike London. Je kunt hier zeven dagen per week een fiets huren.

Adres: On Your Bike London, The Vaults, Montague Close, Londen, Tel.: 020 7378 6669.

Als je eerst wilt wennen aan het verkeer kun je ook eerst deelnemen aan een rondrit met gids. Je rijdt langs de mooiste plekjes van Londen en je leert fietsen in Londen.

Fietstours met gids en fietsenverhuur.