rugzaktrips vakantie

Fietsen huren in het centrum van Parijs

Parijs stimuleert het gebruik van de fiets in het centrum. Er worden fietspaden aangelegd, het gebruik van de auto wordt beperkt en in het centrum zijn de zogenaamde Velib stallingen waar je electronisch fietsen kunt huren.

Als je niet langer dan een half uur per rit de fiets gebruikt is het gratis. Er zijn ook elektrische fietsen.

Fietstours in Parijs

kaartjes Fietsen met een gids in Parijs.

Velib

Velib fietsverhuur

Fietsen in Parijs

Parijs was altijd een echte autostad maar de afgelopen jaren wordt er in een rap tempo fietspaden aangelegd en zijn de kades van de Seine iedere zomer en op zondag autovrij.

Fietsen in Parijs wordt zo steeds leuker gemaakt. Binnen het project om fietsen in Parijs aantrekkelijker te maken hoort ook het grijze fietsenplan, Velib.

Low budget in Parijs.

De fietsenstallingen van Velib

Bij toeristische attracties als de Notre Dame en het Louvre Museum vind je de grijs-paarse fietsenstallingen van Velib. Bij deze automatische fietsenstallingen kun je goedkoop een robuuste grijze fiets voor korte tijd huren.

Er zijn in het centrum van Parijs om de 300 meter Velib fietsenstallingen met meer dan 20.000 grijze fietsen in Parijs.

De fietsen zijn ideaal om de mooiste plekjes in Parijs te bekijken. Omdat de stallingen op de mooiste plekjes van Parijs te vinden zijn zul je een fiets meestal niet lang gebruiken. Een uur per keer is voldoende om de omgeving te bekijken.

Parijs

Bij de meeste bezienswaardigheden in Parijs ligt een stalling van Velib.

Hoe huur je de fietsen?

  1. Neem een abonnement voor een dag of week.
    Je kunt online een pas aanvragen met een abonement voor een dag, een week of jaar. De website van Velib voor een Pas.
  2. Er wordt een borg gevraagd van 150 euro maar die wordt niet van je rekening afgeschreven.
  3. Je krijgt een abonnementsnummer waarmee je de fiets uit de stalling kunt halen.

De website van site Velib

Goedkope hotelkamer

Fiets een dag gratis bij korte ritjes.

Het eerste half uur is een fiets met een V-Plus abonement gratis te gebruiken. Daarna kost het ongeveer een euro voor het volgende halve uur. In de uren daarna wordt je fiets veel duurder. Plaats een fiets dus altijd in een Velib stalling als je op je bestemming bent.

Het is de bedoeling dat je een Velib fiets gebruikt om naar je bestemming te fietsen en de fiets daar weer in de stalling plaatst. Als je weer weg wilt pak je een andere fiets om je weg te vervolgen. Je gratis half uur begint dus weer opnieuw.

Velib is goedkoop bij korte ritten. Als je een fiets voor langere tijd wilt huren ben je goedkoper uit bij een fietsverhuurder.

fietsen Velib

Probleempjes bij het huren

  • 1. Je wilt de omgeving van de Notre Dame per fiets verkennen maar bij de Velib stalling zijn alle fietsen al weg. Er staat een rij wachtenden.
  • 2. Sommige fietsen kun je niet huren. Er brandt dan een rood lampje bij het slot. Neem alleen de fietsen met een groen lampje.
  • 3. Je hebt een fiets gehuurd maar als je de fiets wilt terugbrengen blijkt de stalling vol te zijn. Fiets naar een andere stalling in het centrum.

Fietsen huren bij een fietsverhuurder

Als je niet steeds van stalling naar stalling wilt rijden kun je per dag een fiets huren bij Baja Bikes Paris.

Fietsenverhuur en rondleidingen op de fiets.

kaartjes verhuur van segways en E-bikes in Parijs.

handige reisproducten
kaartjes