rugzaktrips vakantie

Low budget in Florence.

Florence kun je de hoofdstad van de renaissance noemen. Nergens vind je zoveel kunst en cultuur zo dicht bij elkaar als hier in het centrum van deze stad in Toscane.

In de binnenstad kun je goedkoop overnachten in de budgethotels en de hostels in de buurt van het station. Hier zijn ook de restaurants waar je goedkoop kunt eten en drinken.

Florecne centrum

Een stuk pizza eten tegenover de kathedraal op de stoep van Piazza del Duomo. Het mag niet meer!

kaartjes voor toegang tot attracties en vervoer.

Goedkoop overnachten in Florence.

Florence heeft één van de mooiste binnensteden ter wereld en alle attracties en bezienswaardigheden zijn lopend te bereiken. In de binnenstad zijn veel monumentale gebouwen uit de Renaissance omgebouwd tot hotel of appartement. Je krijgt hier een kamer met een hoog plafond en soms zijn er beschilderingen.

Er zijn in het centrum van Florence hotels in historische panden met kamers voor ieder budget. Goedkope hotels, waarvan sommige een vierpersoonskamer of familiekamer hebben, zijn: Hotel Bavaria, B&B Hotel Firenze Nuovo Palazzo di Giustizia en Hotel Bodoni.

Overnachten in Florence.

Overnachten in Florence.

overnachten

Hier kun je voordelig overnachten in Florence.

Het goedkoopste kun je overnachten in de buurt van het centraal station van Florence. Dit station ligt aan de rand van het historische centrum en je kunt alle bezienswaardigheden, winkels en restaurants in het centrum lopend bereiken. In de buurt van het station vind je ook de goedkoopste restaurants, eethuizen en winkeltjes van Florence.

Er zijn in de buurt van het station drie hostels: die alle drie in de winkelstraat Via Faenza liggen: het International Student House Florence, het Hostel Archi Rossi en het Hostel Central. Hostel Archi Rossi heeft de beste beoordelingen. In deze drie hostels kun je voor een paar tientjes overnachten in een bed op een slaapzaal maar er zijn ook goedkope kamers.

De hostels en campings van Florence.

Florence

Uitzicht op Florence vanuit het plein Piazzale Michelangelo. Er is een halte van de Hop-on Hop-off bus.

Goedkoop leuke dingen doen in Florence.

Eigenlijk is het historische centrum van Florence één groot openluchtmuseum. Als je over de pleinen Piazza del Duomo en de Piazza della Signoria dwaalt is het niet moeilijk voor te stellen hoe Florence er tijdens de renaissance uitzag.

Op de Piazza della Signoria staat de middeleeuwse beeldengalerij Loggia dei Lanzi waar je gratis tussen de beelden door kunt lopen. In de zomer worden hier af en toe gratis concerten gegeven.

kaartjes voor toegang tot attracties en vervoer.

Markt Florence

De dagelijkse markt van San Lorenzo.
Plaats: Piazza San Lorenzo.

Enkele tips voor een bezoek aan Florence

  • Op de middeleeuwse brug Ponte Vecchio en langs de rivier de Arno, vlakbij Piazza della Signoria, treden 's avonds vaak straatartiesten op. Als je de beroemde beelden uit de Renaissance wilt zien moet je naar de musea Galleria degli Uffizi of Galleria dell'Accademia (met o.a. David van Michelangelo).
  • Vanaf het plein Piazzale Michelangelo heb je een mooi uitzicht over Florence. Dit plein staat op een heuvel vlakbij de stad.
    Vanaf het plein heb je een prachtig en gratis uitzicht op de stad en het landschap van Toscane.

Fietsen door Florence.

attracties

Uitzicht vanaf het plein Piazzale Michelangelo.

Florence

Goedkoop eten en drinken in Florence.

Een ontbijt in Italië stelt niet zoveel voor. Meer dan wat broodjes, cakejes en koffie en thee moet je niet verwachten. Als je uitgebreid wilt ontbijten kun je het beste een hotelkamer exclusief ontbijt nemen en je ontbijt in een bakkerij of supermarkt kopen.

Op de markt Sant'Ambrogio op de Piazza Ghiberti en de Piazza Sant'Ambrogio kun je iedere dag behalve op zondag goedkoop ontbijten en lunchen. De markt is zelf tot 14:00 uur open maar rond het plein vind je goedkope eethuizen waar je ook in de avond terecht kunt.

Goedkoper eten in Florence.

Lekker eten bij de markthal Marcato Centrale

In de eethuizen aan de Via dell'Ariento kun je goedkoop eten en drinken.

Aan de Via dell'Ariento vind je ook een kleurrijke markthal, de Marcato Centrale, waar je heerlijke Toscaanse hapjes kunt kopen.

Alleen op zondag is de markthal gesloten. Op zaterdag is de markt tot 17:00 uur open terwijl op werkdagen de markt net zoals de markt Sant'Ambrogio rond 14:00 uur gaat sluiten.

Florence

Bij de Duomo in het centrum van Florence.

Bij de brug Ponte Vecchio.

Bij de beroemde brug Ponte Vecchio ligt aan de overkant van de rivier de Arno een supermarkt. Aan de rivier vind je genoeg plekjes waar je kunt picknicken met uitzicht op Florence.

Vlakbij de brug zijn leuke winkeltjes en er is een bakkerij waar je kunt eten met uitzicht op de Ponte Vecchio.

Bij Piazza Pitti ligt het beroemde museum Palazzo Pitti.

Rondleidingen door Florence.