rugzaktrips vakantie

Een weekend of korte vakantie in Barcelona

Barcelona is de meest veelzijdige stad van Spanje en er is heel wat te beleven. Hier zijn musea, theater, concerten, winkelstraten, Gaudi, het strand van de Costa Brava en heel veel restaurants.

Waar te overnachten in Barcelona

In Barcelona zijn veel luxe hotels te vinden maar ook low budget kun je er gemakkelijk in een goed hotel overnachten.

In en vlakbij de wijk Barri Gòtic zijn veel goedkope hostels en hotels te vinden. In het centrum van Barcelona, op zo'n 100 meter van de Ramblas, staat overigens ook een goed hostel.

Zoek een overnachting in Barcelona

Overnachten

Vliegreizen naar Barcelona

Vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven kun je met een aantal low budget maatschappijen vrij goedkoop richting Barcelona vliegen. Er liggen drie vliegvelden bij Barcelona: Barcelona Airport, Reus Airport en Girona Airport.

Girona Airport ligt zo'n anderhalf uur met de trein of de bus van Barcelona af.

Pas op: veel goedkope vluchten van prijsvechters brengen je naar Girona Airport en niet naar Barcelona Airport. Bij de aanbieding worden de vliegvelden van Girona en Reus ook wel Barcelona-Girona en Barcelona-Reus genoemd.

Vervoer vanaf het vliegveld naar de stad

Je krijgt bij een vlucht op Girona Airport dus extra reiskosten en extra reistijd. Je kunt met de bus vanaf Girona Airport naar Barcelona. Er gaan ook bussen naar de badplaatsen Tossa de Mar, Lloret de Mar en Blanes.

De bus is gemakkelijker dan de trein aangezien de trein in Girona centrum stopt. Je zult dan nog een taxi of bus moeten nemen naar het vliegveld. De bus rijdt wel rechtstreeks van het vliegveld naar het centrum van Barcelona en vice versa.

Vervoer vanaf het vliegveld

Catalonië

Openbaar vervoer in Barcelona

Er rijden in het centrum veel bussen en er is een metrostelsel, waarmee je snel en gemakkelijk naar de populaire plaatsen in Barcelona rijdt.

De Ramblas is een bekende winkelstraat in Barcelona om uit te gaan en om te shoppen. De meeste bezienswaardigheden en attracties liggen hier in de buurt.

Tip: Met een Hola-BCN kaart hoef je geen kaartjes te kopen voor het openbaar vervoer. Je kunt deze voordelige OV kaart gebruiken in de metro en alle bussen en trams in Barcelona en buitenwijken.

kaartjes een Hola BCN OV-ticket voor Barcelona.

Restaurants en cafés in Barcelona

Barcelona is een stad van het goede leven, dus daar horen heel veel restaurantjes en barretjes bij, waar je vaak heerlijke tapas en typische Catalaanse gerechten kunt eten.

Houdt er rekening mee dat de meeste restaurants om 11 's avonds sluiten. De cafés blijven vaak tot 2 of 3 uur in de nacht open. In de avond zijn de prijzen daarvan hoger dan tussen de middag.

Hier zijn de restaurants.

De meeste restaurantjes en cafés bevinden zich in de wijk Barri Gòtic, maar ook in La Ribera, El Raval en bijvoorbeeld Gracia zijn leuke gelegenheden te vinden.

In de trendy wijk El Born kun je tapasbarretjes vinden. In deze wijk in Barcelona is eten relatief goedkoop en de sfeer is goed.