rugzaktrips vakantie

Goedkope vluchten van prijsvechters.

Luchtvaartmaatschappijen als Transavia, Easyjet en Ryanair proberen vliegreizen zo goedkoop mogelijk aan te bieden door de kosten laag te houden.

Vliegen met de prijsvechters

De goedkope low-cost luchtvaartmaatschappijen vliegen vooral binnen Europa. De prijsvechters houden de kosten laag en kunnen zo vliegreizen goedkoop aanbieden. Er wordt in het vliegtuig weinig service gegeven en prijsvechters vliegen van kleine vliegvelden.

Let bij prijsvechters wel op de bijkomende kosten voor bijvoorbeeld je bagage, de boekingskosten, reserveringskosten, versnaperingen tijdens de vlucht en de vaak hogere kosten voor het vervoer van het vliegveld naar je bestemming.

Deze bijkomende kosten kunnen de echte prijs per ticket zoveel verhogen dat een ticket van bijvoorbeeld KLM soms voordeliger is.

Vliegen met Ryanair

Ryanair: De grootste prijsvechter voor goedkope vluchten in Europa is Ryanair. Deze fanatieke prijsvechter vliegt op goedkope vliegvelden en bezuinigd op bijna alles wat je kunt bedenken.

Zo´n kwart van de stoelen worden gratis weggegeven maar als je op korte termijn wilt boeken ben je duurder uit dan elders. Reken bij de boeking op bijkomende kosten als ruimbagage, iets te grote handbagage, zelf een stoel kiezen, vervoer van het provinciale vliegveld naar je bestemming, te dure versnaperingen tijdens de vlucht etc.

Vliegen met Ryanair

vliegen van Schiphol

Vliegen met Easyjet

EasyJet is een Britse low budget maatschappij. In tegenstelling tot Ryanair vliegt EasyJet wel vanaf de grote vliegvelden. Schiphol was één van de eerste bestemmingen van EasyJet.

Tegenwoordig is EasyJet na Ryanair de grootste low budget maatschappij voor vluchten in Europa.

Vliegen met Easyjet

Vliegen met Transavia

Transavia is een Nederlandse low budget maatschappij van KLM en vliegt vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. De thuisbasis van Transavia is Amsterdam Schiphol.

Vliegen met Transavia

Vliegvelden

De vliegvelden van Nederland

Vliegen met KLM

De KLM is geen low-budget maatschappij.Met KLM land je echter wel op een vliegveld dichtbij je bestemming. Ook heeft KLM zelfs bij verre reizen veel rechtstreekse vluchten.

En voor lange vluchten niet onbelangrijk, de maaltijden en drankjes tijdens de vlucht zijn bij KLM gratis.

Vliegen met KLM

De vliegvelden bij de grens.

Vertrekken vanaf een vliegveld in Duitsland kan goedkoper zijn als je gebonden bent aan onze schoolvakanties in het voorjaar en het najaar. Vliegen tijdens de schoolvakanties is duurder dan de vluchten buiten de schoolvakanties.

In Duitsland vallen sommige schoolvakanties niet samen met die van ons dus ook het hoogseizoen valt op andere data. Je bent rond feestdagen en vakanties alleen goedkoper uit als je via een Duitse boekingssite boekt en houdt rekening met bijkomende kosten en belastingen.