rugzaktrips vakantie

Een goedkope tussendoor vakantie in Rome.

Een reis naar Rome hoeft niet duur te zijn maar wees er op tijd bij als je een goedkope vlucht naar Rome wilt boeken. In Rome zijn betaalbare hotels en hostels te vinden maar je zult ze wel moeten zoeken.

Rome heeft door haar rijke geschiedenis veel bezienswaardigheden die je gratis kunt bezoeken. Ook het openbaar vervoer in Rome is erg goedkoop.

Flixbus

De Spaanse trappen op het plein Piazza di Spagna.

De beste tijd om Rome te bezoeken.

Rome is in de zomer vrij warm. In de zomer ligt de temperatuur rond de 30 graden. Als je veel bezienswaardigheden van Rome wilt zien kun je beter Rome bezoeken in het voorjaar of najaar. Rome ligt vlakbij de kust dus je kunt op warme dagen wel met de trein of de bus naar het strand.

Je kunt Rome het beste in het voorjaar of het najaar bezoeken. Dan is de temperatuur aangenaam en er zijn niet zoveel toeristen als in de zomervakantie.

Goedkoop overnachten in Rome.

Het goedkope openbaar vervoer van Rome.

Rome heeft een metronet met maar twee lijnen, Lijn A en Lijn B. Toch kun je met de metro in Rome in de buurt van de meeste bezienswaardigheden komen. Je kunt ook met de bus of de tram maar de bus is in het centrum vaak vol en trams rijden slechts in een beperkt aantal wijken.

Reizen met het openbaar vervoer in Rome is goedkoop en je kunt met hetzelfde kaartje in iedere vorm van openbaar vervoer.

Een dagkaart kost 5 euro en een los kaartje kost je ongeveer een euro. Kaartjes koop je in de metro, supermarkten en in sigarenkiosken.

Er zijn in Rome verschillende Hop On Hop Off bussen die langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome rijden. Je kunt in dergelijke bussen de hele dag kunt instappen en uitstappen. Onderweg word je voorzien van leuke informatie over de stad.

kaart Rome

Low budget naar Rome reizen.

Er zijn verschillende low budget maatschappijen die naar Rome vliegen en je kunt ook met de trein of eigen auto naar Rome.

opgravingen Rome

Op de weg Via dei Fori Imperiali zie je de opgravingen. Gratis!

Shoppen in het centrum van Rome.

De belangrijkste winkelstraat in het centrum van Rome is de lange winkelstraat Via del Corso. In de straten tussen Via del Corso en Piazza di Spagna vind je winkels van de dure merkketens.

Vooral de winkelstraten Via del Condotti en Via Fratina staan bekend om de luxe winkels. Kleine winkels vind je o.a. in het oude centrum in de buurt van het Pantheon.
Metro: Spagna en Flaminio.

overnachten

Het romantische Rome in de buurt van het Pantheon.

De gratis bezienswaardigheden in Rome.

n een stad als Rome is veel te zien. Het oude centrum van Rome is te voet goed te verkennen. Hier staan de meest bekende bezienswaardigheden als het Forum Romanum en het Colosseum dicht bij elkaar maar je moet betalen om erin te mogen.

In het centrum van Rome zijn veel opgravingen waar je gratis naar binnen mag. Zo zijn er opgravingen bij de Ponte Palatino waar veel te zien is. Ook bij de weg Via dei Fori Imperiali zie je opgravingen.

Het eilandje Isola Tiberina in de rivier Tiber is een heerlijke plaats om op een zomerse dag op te picknicken. Je kunt nog de resten zien van het stenen schip dat hier ooit stond.

De bezienswaardigheden in het centrum van Rome.

Een dagtrip naar Pompeii en de Vesuvius

Vanuit Rome vertrekken er dagelijks bussen met toeristen voor een dagtrip naar het door de uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius verwoestte steden Pompei en Herculaneum. De steden werden in 79 na christus bedolven.

Hier kun je ongestoord door een stad uit de klassieke oudheid wandelen. Ook een bezoek aan de Vesuvius is de moeite waard.

Een dagtrip naar Pompei en Herculaneum.

Rome

Overnachten in Napels.

Hoewel veel toeristen vanuit Rome Pompeii en de Vesuvius in een dagtrip bezoeken kun je het beste toch een nacht in Napels overnachten. Er is in de omgeving van Napels zoveel te zien dat het zonde is om het met een bliksembezoek af te doen.

En overnachten en eten is in Napels veel goedkoper dan in Rome dus een verblijf in Napels is goed voor je vakantiebudget.

Overnachten in Napels.