rugzaktrips vakantie

Low budget restaurants en bars in Boedapest.

In Boedapest kun je gemakkelijk een goedkoop restaurant vinden als je iets buiten het centrum zoekt.

Voor elke budget is er een ruim aanbod. In en rond het centrum van Pest vind je de meeste restaurants.

Het centrum van Boedapest.

Boedapest

De restaurants in Boedapest.

Als je een restaurant in Boedapest zoekt moet uitkijken naar het woord Étterem op de ramen. Étterem betekent restaurant in de ruimste zin van het woord. Het kan slaan op een culinair restaurant maar net zo makkelijk kan Étterem een simpele cafetaria aanduiden.

Wie op zoek is naar een herberg kan het beste op zoek gaan naar een "Vendéglo". Het is de Hongaarse tegenhanger van de Engelse inns. Deze Vendéglo restaurants zijn rustiek ingericht.

Zo voorkom je dat je afgezet wordt.

Overnachten in Boedapest.

overnachten

Lunch in Boedapest.

Voor een typisch Hongaarse lunch kan je terecht in één van de Etkezde. In deze bij Hongaren geliefde restaurants zijn de maaltijden groot en de prijzen klein.

Voor een goedkope lunch kun je ook naar een selfservice restaurant; in Boedapest aangeduid met de naam Onkiszolgáló.

Een eigen plaats in Boedapest nemen de koffiehuizen, Cukrászda of Kávéház, in. Net zoals in de koffiehuizen van Wenen kun je ook hier genieten van de lekkerste taartpunten, vergezeld van een goede kop koffie. De Cukrászda of Kávéház hebben de allure van de Weense koffiehuizen. Alleen de prijzen zijn hier een stuk lager.

Uitgaan in Boedapest.

In Boedapest heb je ook een bijzonder soort bar of nachtclub, de Kert. Een Kert, Hongaars voor binnentuin, is een soort combinatie tussen een kroeg of disco en een tuinfeest. Langs de Donau zijn een aantal van dit soort hippe en dure openluchtclubs.
Bekende Kerts in Boedapest zijn:

  • Rio Budapest: Vízpart u. 1
  • Romkert: Dobrentei Ter 9., Aan de Boeda-kant van Boedapest.
restaurant Boedapest

Een restaurant in Boedapest

Kleinere Kerts in Boedapest

Meer kroeg maar minder disco en dus veel goedkoper zijn de Kerts Szimpla Kert en Dürer Kert.

Szimpla Kert is gevestigd op de binnenplaats van een gebouw in het centrum. Dit soort Kerts is te vergelijken met een combinatie tussen een kroeg en een tuinfeest. Szimpla trekt zowel locals als backpackers. In de winter zijn de meeste openlucht disco's gesloten maar "bartuinen" als Szimpla Kert worden dan tijdelijk overdekt.

Adres: Szimpla Kert, Kazinczy u. 14, Boedapest

boedapest

Bartuinen

Uitgaan en eten.

Voor snacks bij het uitgaan kun je in Boedapest terecht in bars. In de meeste wijnbars (Borozó) en bierbars (Sörözo) serveren ze 's avonds ook sandwiches.

Als je hier niet genoeg aan hebt kun op zoek gaan naar een Kocsma. In Kocsma bars serveren ze in de avond complete maaltijden. Je vindt Kocsmas vooral in de wijken rond het centrum.

In de Doblo Wine Bar in de oude Joodse wijk kun je zes soorten Pálinka en Hongaarse hapjes proeven. Pálinka is een soort brandy van fruit. Ze hebben wijn uit alle delen van Hongarije.
Adres: DOBLO Wine Bar and Shop, Dob u. 20

Betalen in Boedapest.

Bij de rekening moet je even opletten. Vertrouw er nooit zomaar op dat je rekening klopt. Loop de rekening goed na en schroom niet om te reclameren.

Vraag ook of de fooi al bij de rekening is inbegrepen. Dit is in veel gevallen namelijk het geval maar de bediening doet er vaak wat vaag over. Maar als je ernaar vraagt zullen ze vertellen of en hoeveel fooi al in de prijs is inbegrepen.

Afzetterij en ander gedoe.

Boedapest

Lekker eten en drinken.

  • Een Dinner Cruise in de avond op de Donau. De rondvaart duurt ongeveer anderhalf uur en als je online boekt is het niet duur.
  • Wijnproeven in de wijnkelders van Boedapest.
  • Food Tours met gids. Proef de Hongaarse keuken.
  • Een kroegentocht met een local

kaartjesWijnproeven en boottochten op de Donau.

tickets boedapest

De kabeltrein brengt u naar de top van de heuvel met het kasteel van Boedapest

Andere attracties in Boedapest.

  • Onder de straten van Boedapest stromen warmwaterbronnen. Het warme water heeft grotten en zo'n 100 km aan gangen uitgesleten. Je kunt deze gangen met een gids bezoeken. Tijdens de tocht zul je ook moeten klimmen en kruipen.
  • In Boedapest is een bus waarmee je eerst door de stad rijdt en daarna de Donau inrijdt en als boot verder vaart.
  • In Boedapest zijn veel warmwaterbronnen en die worden al eeuwenlang gebruikt als kuurcentra. Als je van sauna's en wellness houdt moet je er zeker eens in Boedapest gaan baden.
  • Fietsen, wandelen of scooters in Boedapest. Er zijn overigens ook gratis rondleidingen met gids in Boedapest

De attracties van Boedapest.

De Ecseri Markt.

De Ecseri rommelmarkt is één van de grootste rommelmarkten van Europa. Je kunt er ook goedkoop eten en drinken.

De markt ligt nogal ver weg van het centrum maar je kunt er met het openbaar vervoer gemakkelijk komen. De markt is iedere dag geopend maar het beste moment voor koopjes is zaterdagochtend.
Adres: Nagykõrösi Út 156.

Hongarije.

Hongarije

Boeda en Pest.

Boedapest