rugzaktrips vakantie

Een vakantie in Madrid: de attracties, hiken en wintersport.

Madrid heeft het Prado, Thyssen en Reina Sofia, dat is bekend. Minder bekend is dat je ook naar de omliggende heuvels kunt reizen waar je goed kunt hiken, bergbeklimmen, abseilen en in de winter zelfs kunt langlaufen en skiën.

Madrid is een leuke bestemming om eens met een goedkope vlucht van een prijsvechter een lang weekend of mini vakantie in door te brengen.

Kaart van Spanje

Spanje

Gratis bezienswaardigheden in Madrid.

Madrid heeft veel gratis attracties. Net zoals in veel andere Spaanse steden zijn veel musea een paar uur voor sluitingstijd gratis toegankelijk. Ook hebben veel musea een bepaalde dag van de week dat je gratis of goedkoper naar binnen mag.

Neem altijd een studentenkaart of paspoort mee als je naar een museum toe gaat. Gratis bezienswaardigheden zijn o.a. het Retiro Park, Palacio Real en het Plaza Mayor.

De gratis attracties in Madrid.

De Musea in Madrid.

Madrid veel musea maar er zijn drie die je echt moet zien.

  • Het Prado Museum is de absolute topper met zijn meer dan 8000 schilderijen van o.a. Goya, El Greco, Jheronimus Bosch, Rembrandt en Titiaan. Adres: Museo del Prado, Paseo del Prado, 91, Madrid.
  • Het Thyssen museum heeft de grootste privé-verzameling van Europese kunst van de 13de t/m 20ste eeuw. Adres: Palacio de Villahermosa, Paseo del Prado 8, Madrid.
  • Het Reina Sofia Museum heeft de mooiste collectie moderne kunst. Adres: C/Santa Isabel 52, Madrid.

Paleizen in San Lorenzo de El Escorial.

Het paleis San Lorenzo de El Escorial ligt in het noordwesten van Madrid. Het complex is uitermate geschikt voor een dagtrip. In dit oord vertoefden ooit de Spaanse koningen, om te ontspannen van het hectische Madrid.

Vanaf het metro station Moncloa reis je eenvoudig en goedkoop met de bus rechtstreeks naar San Lorenzo.

Een video (3 min)over goedkoop lekker eten in Madrid.

Kaartjes voor Food-tours, wijnproeven en kroegentochten.

De stad verkennen in een dag.

In Madrid is veel te zien. Als je maar een paar dagen de stad bezoekt kun je een dagkaart voor de Hop-on Hop-off bussen nemen. Je kunt dan gemakkelijk alle bezienswaardigheden bereiken.

Er zijn ook rondleidingen door de stad met een gids. Sommige rondleidingen zijn zelfs gratis, al wordt er wel een fooi verwacht.

Gratis rondleidingen met gids.

Een video (2 min)over de attracties van Madrid.

kaartjes voor attracties en Hop-on Hop-off bussen.

De heuvels van de Sierra de Guadarrama

Als je iets langer naar Madrid gaat is het een leuk idee eens naar de Sierra de Guadarrama te reizen, ongeveer 40 km van Madrid. Deze heuvels bieden een prachtige natuur met rotsen, beekjes en rotswanden. Het is ideaal voor hikers en mountainbikers en in de winter voor skiërs.

Op de zuidelijke flanken van de Sierra de Guadarrama ligt het gebied La Pedriza. In dit schilderachtige rotsgebied met granieten rotswanden, bijzondere rotsformaties, riviertjes en weiden kun je klimmen en wandelen. Je bereikt de rotswanden van La Pedriza via het dorp Manzanares el Real.

Een leuke dagtrips

  • Een leuke dagtrip vanuit Madrid is de middeleeuwse stad Toledo, ongeveer 70 km van Madrid. Vanuit Madrid gaan er treinen en bussen naar Toledo.
  • De oude stad van Segovia (100 km). Neem de regionale trein in Madrid want de hogesnelheidstrein stopt niet in het centrum van Segovia.
winkelstraat

De berg bij Cercedilla

De berg bij Cercedilla in de de Sierra de Guadarrama is perfect voor hikers en mountainbikers. Als het sneeuwt in de winter zijn er skipistes in Navacerrada en Cotos.

Vanuit Madrid kom je er eenvoudig met de trein vanaf Cercedilla of met de bus vanaf Paseo de la Florida 11.