rugzaktrips vakantie

De leukste attracties van München

München, gelegen in het Duitse Beieren, is een stad waar je genoeg kunt beleven. Er zijn voldoende (bijna) gratis attracties die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Leuke plekken in München zijn bijvoorbeeld de Englischer Garten, het Marienplatz, de Viktualienmarkt en de Peterskirche. Zoek hier in de buurt een hotel.

het centrum München

Het centrum van München

kaartjes Kaartjes voor de attracties in München.

1. De Englischer Garten

De Englischer Garten is een groot park in het centrum van München. Het in 1789 geopende park biedt tegenwoordig veel leuke dingen om te doen. Zo kun je in de Englischer Garten bijvoorbeeld fietsen, bootjes huren, joggen, wandelen, picknicken, zonnebaden en Biergartens bezoeken.

De Englischer Garten betreft een gebied van 3,73 vierkante kilometers.

Adres: Englischer Garten

2. Het plein Marienplatz

Het beroemde plein Marienplatz is een absolute must-see. Het plein is ideaal om te winkelen, te dineren of gewoon stadswandelingen te maken. Het Marienplatz is gemakkelijk te bereiken met de U-bahn.

Van 11.00 uur tot 17.00 uur speelt er in het Neues Rathaus het wereldberoemde en opmerkelijke Glockenspiel. Het Rathaus, het stadhuis, is de belangrijkste bezienswaardigheid van Marienplatz.

Op de binnenplaats achter het Neues Rathaus kun je heel goedkoop eten en drinken in een kantine.

3. Gratis rondleidingen met gids door München.

Ook in München zijn er gratis rondleidingen door het centrum. O.a. organisator Sandemans New Europe biedt gratis rondleidingen door de binnenstad aan.

De gids doet het voor de fooien dus als de tour bevalt geef je wat je wilt.

De gratis tours met gids door München

Het centrum van München

Het bekende plein Marienplatz.

4. Surfen in de Englischer Garten op de Eisbach.

Aan de zuidzijde van de Englischer Garten ligt het riviertje de Eisbach. Hier heb je de mogelijkheid om te surfen. Zeker wie van surfen houdt, is de Eisbach een leuke plek om te surfen of om er gewoon naar te kijken.

Adres: bij de Prinzregenten Strasse

Fietsen

Huurfietsen in München

5. Fietsen huren in München

München is een stad waar het openbaar vervoer prima te doen is maar als je je optimaal door de binnenstad wilt verplaatsen is het handig om een fiets te huren.

Goedkoop een fiets huren kan bijvoorbeeld bij het Art Hotel Munich en bij fietsverhuurder Mike’s Bike Tours. Adres: Mike’s Bike Tours, Hockbruchen Str.

Bij het Nederlandse bedrijf Baja Bikes in München kun je fietsen huren. Baja Bikes organiseert ook fietstours en wandelexcursies door München.

6. Viktualienmarkt

De Viktualienmarkt is een dagelijkse markt in het hartje van München. Elke dag staan er zo'n 140 kramen op de markt waar je bloemen, exotisch fruit, spelletjes, kaas, vis, dranken en snacks kunt kopen.

De meeste kraampjes zijn van maandag tot en met zaterdag open van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds

Tip: Op de markt is een Biergarten waar je kunt eten.

De Viktualienmarkt

De Viktualienmarkt

7. De Peterskirche

De Peterskirche in München is een hoge toren met maar liefst 350 treden. Veel toeristen begeven zich naar deze attractie, omdat je er een mooi uitzicht hebt. Op een heldere dag heb je zelfs zicht over de Alpen, zeker als je een verrekijker bij je hebt.

Normaliter betaal je zo’n €1,50 om de Peterskirche binnen te komen, maar op zondag is het bezoeken van deze hoge toren gratis. De Peterskirche ligt dichtbij het metrostation van het Marienplatz.

Adres: Rindermarkt 1

Goedkope hotelkamer

De Viktualienmarkt

8. BMW Welt

In BMW Welt word je uitgelegd hoe de nieuwste snufjes op de auto’s van BMW worden toegepast. Het gebouw is mooi en dat er mooie auto’s binnen staan moge voor zich spreken.

BMW Welt is gratis maar voor het BMW Museum moet je wel een kaartje kopen.

Adres: Adres: Am Olympiapark 1, München. Metro: Olympiazentrum.

Englisher Garten surf

Surfen op de Eisbach in München.

9. Asamkirche

Wie altijd al een keer een kerk in Roccoco- en Barokstijl heeft willen zien moet eens naar de Asamkirche gaan. De toegang tot deze kerk, die is voorzien van veel bladgoud en frutsels en is gratis toegankelijk.

De kerk is gebouwd tussen 1733 en 1746 door de broers Egid Quirin Asam en Cosman Damian Asam. Adres: Asamkirche, Sendlinger Strasse 32, München.

Munchen

Foto's van München

kaartjes

Kaartjes voor de attracties en vervoer.

Munchen

De Alpen liggen maar 90 km van München.