rugzaktrips vakantie

Een low budget vakantie in Parijs

Hier vind je informatie over low budget vakantie in Parijs. Er wonen zo'n 10 miljoen mensen in Parijs, en die moeten allemaal op de één of andere manier naar hun werk. Het openbaar vervoer in Parijs is dan ook uitgebreid.

Naast de vele dure hotels is het toch eenvoudig een betaalbaar hotel te vinden. Ook is er een camping in Parijs.

Parijs

Op de Champs-Élysées rijden de Hop-On Hop-Off bussen af en aan.

Low budget naar Parijs

Parijs ligt niet zo heel ver van Nederland en je reis naar Parijs hoeft dan ook niet zo duur te zijn. Er rijdt een snelle trein naar Parijs, er vliegen budgetmaatschappijen op de lichtstad en je kunt heel goedkoop met een bus naar Parijs reizen.

Uiteraard kun je er ook gemakkelijk in een aantal uren heen rijden met je eigen auto. In de stad zelf kun je beter het openbaar vervoer te nemen.

De hotels en appartementen van Parijs.

Overnachten in Parijs.

Overnachten

Tips om goedkoop te eten in Parijs

 • 1. Ga nooit naar een restaurant in het toeristische centrum. Een paar straten verder vind je restaurants van dezelfde kwaliteit maar veel goedkoper.
 • 2. Ga naar de markt of de supermarkt en koop een stokbrood, een Franse kaas, een fles wijn en wat tomaten en ga picknicken onder de Eiffeltoren of bij de Seine.
 • 3. De bakkers in Parijs hebben lekkere broodjes voor weinig geld.
 • 4. Neem een hotel exclusief ontbijt en ga 's ochtends naar de bakker.
Gare du Nord

De trein van Amsterdam en Brussel naar Parijs komt aan op station Gare du Nord in het centrum van de stad.

Meer tips om goedkoop te eten in Parijs.

 • 5. De etnische keuken is ook in Parijs goedkoper dan de Franse keuken. Overal in Parijs vind je goedkope Marokkaanse en Libanese restaurants.
 • 6. In de omgeving van station Gare du Nord vind je in de Rue Perdonnet en Rue Louis Blanc veel Indiase en Pakistaanse winkels en restaurants. Hier kun je goed en goedkoop eten.
 • 7. Bistro's, cafés en brasseries zijn goedkoper dan restaurants. Het eten in dit soort eetgelegenheden is echter over het algemeen van goede kwaliteit.
Quartier Latin

In de studentenwijk Quartier Latin in het arr. 5 en 6 zijn goedkope hotels en restaurants.

Nog meer tips.

 • 8. Als je in een café eet is het bij de bar goedkoper dan aan een tafeltje. De servicekosten zijn gewoon lager.
 • 9. In Parijs kun je overal langs de straat crêpes kopen. Dit zijn dunne pannenkoeken met beleg. Dit is goedkoop, misschien niet echt gezond maar wel lekker.
 • 10. In Parijs zijn prachtige markthallen en er zijn markten van de verschillende etnische groepen die in Parijs kwamen wonen. Hier kun je lekker en goedkoop eten.

Let ook hier op als je gaat eten in Parijs

 • Een fooi geven als je tevreden bent over de service is natuurlijk goed maar in veel restaurants in Parijs wordt er al een "vrijwillig te betalen" bedrag voor service op je rekening gezet. Soms is dat wel 15% van het totaalbedrag.
 • Kijk dus altijd even op de rekening of het bedrag dat je moet betalen inclusief of exclusief fooi is. Een dubbele fooi is misschien ook niet de bedoeling.
 • In sommige bars kun je op vrijdag en zaterdag gratis couscous eten bij je drankje.

Vervoer in Parijs

In Parijs zelf is de meest eenvoudige en snelle optie voor vervoer de metro. Deze brengt je naar alle interessante en bekende plekjes in Parijs. Je bespaart veel geld door het stedenpasje van Parijs, de Paris Visite kaart, te kopen. Deze is er voor 1, 2, 3 of 5 dagen. Tevens krijg je met deze kaart kortingen op verschillende musea en andere toeristische attracties.

Met de Paris Sightseeing Pass kun je o.a. gebruik maken van de Hop-on Hop-off bussen, de rondvaartboten op de Seine en je kunt gratis in o.a. het Louvre, Musée d'Orsay en het Paleis van Versailles.

restaurants bij Gare du Nord

Bij station Gare du Nord kun je goedkoop Indiaas eten in één van de vele eethuisjes in de straten Rue Perdonnet en Rue Louis Blanc.

De metro van Parijs

Parijs heeft een goed openbaar vervoer maar let erop, dat je bij een overstap op het zelfde metrostation vaak een verdieping naar boven of naar beneden moet. Dat kost dus tijd en veel gedoe met eventuele bagage.

De metro van Parijs rijdt van 05.00 uur tot en met 01.00 uur 's nachts. In het weekend rijdt de metro tot 2.00 uur. Als je na de laatste metro nog naar je hotel moet kun je op zoek gaan naar een nachtbus of een taxi.

Reizen met het openbaar vervoer in Parijs

De beste tijd om Parijs te bezoeken

Parijs heeft een vrij gematigd klimaat. Echt koud wordt het er nooit. De temperaturen schommelen tussen 0 graden in de winter t/m ruim 20 graden in juli en augustus.

Een ideaal moment om naar Parijs te gaan ligt in de maanden oktober en november. Het weer is dan aangenaam, er zijn wat minder toeristen dan in de zomer en alle winkels zijn normaal geopend.

Kaart van Parijs

Quartier Latin en Saint Germain liggen aan de Seine in de arr. 6 en 5. Het toeristische centrum van Parijs ligt in de arr. 1, 2, 3, 4 en 8.

Fietsen en wandelen in Parijs

Parijs wordt steeds meer een stad om in te fietsen. Er worden fietspaden aangelegd, er zijn goedkoop fietsen te huren en langs de Seine zijn auto's in de zomer verboden.

De metro in Parijs

Reizen met de metro in Parijs

Montmartre

De kathedraal de Sacré Coeur in Montmartre is gratis toegankelijk.

uitzicht op Parijs

Vanaf het dakterras van warenhuis Galeries Lafayette heb je een prachtig uitzicht op Parijs.

Gare du Nord in Parijs

Station Gare du Nord. Hier komt de trein uit Nederland en België aan.