rugzaktrips vakantie

Reizen met het openbaar vervoer in Valencia.

Met de metro kun je in Valencia en omgeving aardig uit de voeten. Met de metro kun je bijvoorbeeld naar het vliegveld van Valencia. Naar het strand kun je met een tram of de bus.

Hieronder vind je informatie over het openbaar vervoer van Valencia en de kortingskaarten.

Valencia

Per bus in Valencia

Het nationale en regionale busvervoer in Spanje wordt uitgevoerd door veel busmaatschappijen. De verschillende particuliere busmaatschappijen vertrekken van het centrale busstation of van een eigen terminal.

De internationale bussen stoppen ook op het centraal station. De bus is het beste vervoermiddel om van Valencia naar de omliggende plaatsen te reizen. Vooral de plaatsen die niet langs de kust liggen.

Met de internationale bus naar Spanje.

Overnachten in Valencia.

Valencia

De hop-on Hop-off bussen van Valencia

In Valencia is natuurlijk ook een Hop-On-Hop-Off bus. Met een kaartje voor deze bus kun je 24 uur (vanaf de eerste keer) langs de bezienswaardigheden van Valencia reizen.

Een dagkaart kost ongeveer 17 euro. Er is een opstapplaats bij de Plaza de la Reina.

kaartjes Kaartjes voor de Hop-on Hop-off bus in Valencia.

Spanje

Leuke steden in Spanje.

De routes van de Hop-on Hop-off bussen in Valencia.

De Hop On Hop Off bussen rijden twee routes.

  1. Route A gaat o.a. Plaza de la Reina, langs het museum San Pio V, het winkelcentrum Nuevo Centro, het Conferentiecentrum, de dierentuin Bioparc, het Historisch museum en het treinstation AVE.
  2. Route B gaat meer richting de haven en rijdt o.a. langs de arena voor de stierenvechters, het winkelcentrum Aqua en de haven.

Dit zijn de routes en de vertrektijden.

Het openbaar vervoer in Valencia.

Valencia heeft een metro, er zijn trams en er zijn bussen. Veel toeristen in Valencia huren overigens een fiets of scooter.

Met de Valencia Tourist Card kun je goedkoop met het openbaar vervoer door Valencia reizen. De kaart is geldig voor 1, 2 of 3 dagen. Met de Valencia Tourist Card kun je onbeperkt gebruik maken van de bus, tram en metro.

kaartjes De Valencia Tourist Card (15 euro).

Fietsen, wandelen of met de scooter in Valencia

Valencia is het beste te verkennen op de fiets. In Spanje kun je in veel steden waaronder Valencia goedkoop een fiets huren. In Valencia heet dit fietsenplan Valenbisi. In de stad zijn zo'n 200 stallingen waar je een fiets kunt lenen.

Als je de fiets binnen een half uur in een andere stalling zet is het gratis. Daarna betaal je een klein bedrag per uur. Je moet overigens wel lid zijn van Valenbisi.

Meer informatie over Valenbisi.

Verhuur van fietsen en scooters in Valencia.

Als je echt een fiets voor de deur wilt hebben kun je in Valencia een fiets huren. Als je wilt kun je ook in een groepje een paar uur met een gids fietsen of wandelen om de leukste plekjes in het centrum van de stad te vinden. Er is ook een scooter tour

Fietsen in Valencia.

Een video (2 minuten) over fietsenverhuur in Valencia.

Reizen met de metro.

De metro is de snelste en gemakkelijkste manier om door Valencia te reizen. Bij het metronetwerk hoort ook een tram die langs de kust rijdt. Het metro van Valencia is erg uitgebreid. De metro’s rijden tot ver buiten de stad.

Zo verbindt de metro het centrum van Valencia met het 8 kilometer verderop gelegen vliegveld.

Reizen vanaf het vliegveld.

Het vliegveld van Valencia.