rugzaktrips vakantie

Een stedentrip naar Brugge.

Hier vind je informatie over o.a. goedkope hotels, hostels, gastenkamers, uitgaan en restaurants in Brugge.

De goedkoopste accommodaties in Brugge zijn de zogenaamde gastenkamers, de B&B's. Vaak is een overnachting in een gastenkamer inclusief ontbijt.

Veel aanbieders van gastenkamers stoppen veel tijd in de inrichting en comfort van de kamer. Zo zijn er veel romantisch ingerichte gastenkamers in Brugge.

De hotels en gastenkamers in Brugge.

De gratis attracties van Brugge

Centrum van Brugge

Het centrum van Brugge

kaartjesvoor attracties en vervoer in Brugge.

Overnachten in Brugge

Gastenkamers doen meestal niet onder voor een gemiddelde hotelkamer. Hoewel je bij mensen in huis verblijft, heb je veel privacy. Soms heb je een eigen badkamer.

In het centrum van Brugge zijn ook hotels in alle prijsklassen. Kies een hotel in of rondom het centrum van Brugge. Het is dan vanuit je hotel nooit meer dan 10 minuten lopen naar de vele bezienswaardigheden en attracties van Brugge. Parkeer je auto in de grote parkeergarage bij het station.

De hostels en gastenkamers van Brugge.

Zoek een overnachting in Brugge

overnachten

Uit eten in Brugge

Als je in Brugge goedkoop en lekker wilt eten moet je niet in een restaurant aan de Markt gaan eten. De restaurants aan de Markt verkopen vaak matige maaltijden tegen toeristenprijzen. Loop een paar straten van de Grote Markt vandaan en je vindt al snel betere en goedkopere restaurants.

Helaas zijn veel restaurants in Brugge tussen 15.00 uur en 18.00 uur niet open. Als je de lunch gemist hebt kun je natuurlijk een supermarkt inlopen en daar iets voor een picknick kopen. Maar wat dacht je van de frietkotten en de wafelstalletjes? Verse, warme wafels, overgoten met de Brugse chocolade ..... daar kan geen kaassandwich tegenop.

Uitgaan in Brugge

Een café vinden is nooit een groot probleem in België en dus ook niet in Brugge. In welk café je ook binnenstapt, de selectie bieren is zeer uitgebreid. En wat natuurlijk nooit kan ontbreken is een Straffe Hendrik, een biertje van brouwerij De Halve Maan in Brugge.

Rond de Grote Markt zijn de drankjes het duurst. Als je echter een paar straten doorloopt vind je al snel een café waar een biertje goedkoper is.

Brugge terras

Een leuk café in Brugge.

Een speciaal café is Staminee De Garre in het centrum van Brugge. Via een smal steegje in de buurt van de Markt kom je bij dit kleine café dat zo uit Harry Potter lijkt te komen. Hier brouwt en schenkt met het Triple van Garre Bier.

Er worden hier nog meer dan honderd andere soorten biertjes getapt.

Hostel in Brugge

Het Charlie Rockets Youth Hostel ligt in het historische centrum van Brugge.

Vervoer naar Brugge

Brugge is per trein vanuit Nederland via Antwerpen gemakkelijk te bereiken. Alle intercity treinen komen aan en vertrekken van station Brugge. Dit is het belangrijkste treinstation en ligt ten zuidwesten van het centrum.

Het station ligt op loopafstand van het historisch centrum van Brugge maar om de paar minuten vertrekt er een bus naar het centrum.

Vanuit het Zeeuwse Breskens kun je ook met de bus naar Brugge reizen.

Met de trein in België.

Met de trein naar Brugge.

Met de auto naar Brugge.

Ook met de auto is Brugge goed te bereiken maar door de smalle straatjes in de binnenstad van Brugge rijden is een ellende. Een parkeerplaats vinden in het centrum is een probleem. Er zijn wel parkeergarages en parkeerplaatsen maar het middeleeuwse centrum is gauw vol.

Er is een grote parkeergarage bij het station waar meestal wel een plek vrij is.

Je kunt vanaf het station in vijftien minuten naar de binnenstad van Brugge lopen maar met je parkeerkaart mag je met je passagiers gratis met de stadsbus naar het centrum en terug reizen.

badplaatsen

De badplaatsen bij Brugge

Met de trein naar het strand

Als je naar de zee wilt kun je met de trein van Brugge naar de badplaats Blankenberge reizen. De reis duurt ongeveer 14 minuten en er gaat bijna ieder uur een trein. Zeebrugge-strand ligt misschien dichterbij dan Blankenberge maar er rijden veel minder treinen naartoe.

Als je meerdere badplaatsen aan de Belgische kust wilt bezoeken kun je op het station in Blankenberge de kusttram nemen. Ook Zeebrugge is met de kusttram snel te bereiken.

rondvaarten

Bijna iedere toerist in Brugge maakt een boottocht van een half uur door Brugge in een sloep.

kaartjesrondvaartenKaartjes voor attracties.

Openbaar vervoer in Brugge

Het openbaar vervoer is in Brugge in handen van busmaatschappij De Lijn. Er zijn 19 stadsbuslijnen in Brugge.

De campings van Brugge.

  • Bvba Camping Memling, Veltemweg 109, 8310 Brugge, tel. 050 35 58 45
  • Kampeerautoterrein, Bargeweg 0, 8000 Brugge, tel. 050 39 18 48

De campings bij Brugge

kaart Belgie

Tower Hill

London Bridge

De Markt is het historische centrum van Brugge.

station Brugge

Het treinstation in Brugge. De bus naar de Grote Markt stopt voor het station.

South Kensington

Als je in de parkeergarage bij het station parkeert reis je gratis met de bus naar het centrum.