rugzaktrips vakantie

Goedkoop overnachten, uitgaan en shoppen in Brussel

Goedkoop uit eten gaan, feesten in betaalbare clubs en zelfs gratis leuke dingen doen; in Brussel kan het allemaal.

De hotels zijn in Brussel minder goedkoop maar je kunt wel een goedkope aanbieding vinden als je goed zoekt.

Centrum Brussel

In de Rue des Bouchers, niet ver van de Grote Markt, zijn veel visrestaurants.

Goedkoop overnachten in Brussel

In het centrum van Brussel is overnachten niet goedkoop. Toch zijn er wel mogelijkheden om in Brussel low budget te overnachten.

In Brussel kosten de goedkoopste budgethotels rond de € 50 per kamer. Zakenhotels hebben in het weekend soms aantrekkelijke aanbiedingen.

Enkele goedkope hotels in Brussel zijn Hotel Albergo, vlakbij Station Noord, het twee sterren hotel Chelton Hotel en Hotel Solys Midi.

De hotels in Brussel

Overnachten in Brussel.

Overnachten

De hostels van Brussel

Je kunt al voor rond de € 20,- overnachten op een vierpersoonskamer of een zespersoonskamer in de hostels Brussels Hello Hostel, 2GO4 Quality Hostel, Youth Hostel Jacques Brel en Hostel Grand Place.

Behalve een bed op een dorm kun je in deze hostels ook een tweepersoonskamer boeken.

Een voordeel van een hostel is dat je meestal gebruik mag maken van de keuken. Dat scheelt een lunch en diner in een restaurant.

De hostels in Brussel

Brussel hotel

Ook rondom het centrum kun je wel goedkope hotels vinden.

Goedkope restaurants in Brussel.

In Brussel vind je een groot aantal leuke en betaalbare cafés. De cafés in Brussel staan bekend om de vele soorten bier die je hier kunt kopen. In heel België zijn 400 verschillende biersoorten en in een café kun je kiezen uit minstens 20 verschillende soorten bier.

Er is in Brussel een ruime keus aan restaurants. Toeristen zijn vooral te vinden rondom de Grote Markt maar de prijzen zijn hier erg hoog.

Vlak buiten het drukke centrum van Brussel zijn de prijzen een stuk lager.

Brussel

Griekse restaurants vind je in de Hoedemakersstraat.

Goedkoop shoppen in Brussel.

Shoppen in Brussel kan heel gezellig zijn. De prijzen in de belangrijkste winkelstraten van Brussel zijn enigszins te vergelijken met prijzen die we gewend zijn in Nederland. Eén van de bekendste winkelstraten in Brussel is de Nieuwstraat, een autovrije winkelstraat waarin vrijwel alle winkelketens een vestiging hebben.

In de wijk rond Place Saint Géry in Brussel kun je tegenwoordig ook goed winkelen en uitgaan. Vroeger was de buurt rond Place Saint Géry vervallen maar inmiddels is het opgeknapt en verandert in een trendy buurt

vis eten in Brussel

De markten van Brussel

In Brussel zijn een aantal leuke en goedkope markten. Een bekende markt in Brussel is de antiekmarkt in de wijk De Zavel, ter hoogte van de kerk en de Rollebeekstraat. De markt wordt iedere zondagochtend gehouden.

Plaatsen in Brussel met in het weekend een markt zijn: Nieuwstraat, Place Saint Géry, de Grote Markt en de Rollebeekstraat.

Let er wel op dat de meeste markten in Brussel rond 13.00 uur stoppen.

Met de Thalys naar Brussel.

De Thalys naar Parijs is duurder dan de Beneluxtrein maar wel veel sneller. Deze hogesnelsheidstrein kan je met 300 km per uur van Amsterdam naar Antwerpen en Brussel rijden.

De Thalys stopt ook op Schiphol en Rotterdam. Helaas moet je voor deze trein wel van tevoren een zitplaats reserveren dus je bent minder flexibel dan wanneer je met een gewone trein reist.

Met de trein naar Brussel

trein naar Brussel

Met de Beneluxtrein naar Brussel.

De Beneluxtrein van Amsterdam naar Brussel rijdt gelukkig weer.

Als je niet met de duurdere Thalys wilt reizen kun je met de intercity van Den Haag naar Brussel reizen. Reserveren is voor de Beneluxtrein niet nodig.

Je bent met deze treinen wel langer onderweg dan met de Thalys uit Amsterdam maar je hoeft tenminste niet van tevoren te reserveren.

Met de trein naar Brussel

Brussel

Met de trein via Maastricht en Luik

Een andere mogelijkheid om goedkoop en zonder reservering met de trein van Nederland naar Brussel te reizen en terug is via Maastricht. Je koopt op het station van Maastricht een treinkaartje naar Luik (station Liège-Guillemins). In Luik koop je dan een kaartje voor de Intercity naar Brussel.

De reis tussen Maastricht en Luik duurt ongeveer een half uur en tussen Luik en Brussel Centraal ben je ongeveer een uur onderweg. Er vertrekt ieder uur een trein vanuit Maastricht naar Luik.

Reizen met de trein in België

Grote Markt Brussel
Kaart vliegvelden Brussel

Met de bus naar Brussel

Iedere dag rijden er pendelbussen tussen o.a. Amsterdam en het centrum van Brussel. Je rijdt al mee voor ongeveer 10 euro.

Meer over goedkoop reizen met de bus.

Kaartjes voor de attracties van Brussel

Hier koop je kaartjes voor o.a. bierbroeverijen, het Atronomium, de Hop-on Hop-off bussen en rondleidingen.

kaartjes