rugzaktrips vakantie

Low budget in Antwerpen

Antwerpen ligt dichtbij de Nederlandse grens en is dus een prima bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg. Met de bus of de trein is Antwerpen goedkoop te bereiken.

In het historische centrum en de Theaterwijk zijn goedkope budgethotels en enkele hostels te vinden. Antwerpen is een stad met veel bezienswaardigheden, fijne restaurants en lange winkelstraten.

België

Goedkoop overnachten in Antwerpen

In de binnenstad van Antwerpen is het niet zo moeilijk om een hotelkamer te vinden voor rond de 60 euro per nacht. Een enkel hotel is zelfs goedkoper dan dat. Veel goedkope hotels in Antwerpen hebben echter slechte reviews dus lees de beoordelingen voordat je boekt.

De hotels in Antwerpen.

Overnachten in Antwerpen.

Overnachten

Enkele betaalbare hotels in Antwerpen

Een goed en goedkoop budgethotel is het Ibis Budget Antwerpen Centraal Station. Er zijn in dit hotel tweepersoons- en driepersoonskamers en er zijn regelmatig aanbiedingen.

In de binnenstad van Antwerpen zijn enkele hostels. Een kamer in deze hostels kosten ongeveer net zoveel als een kamer in een goedkoop hotel. Als je alleen reist en een bed op een slaapzaal genoeg voor je is kun je in een hostel heel goedkoop overnachten.

De betaalbare hotels in Antwerpen.

Centrum Antwerpen

De Handschoenmarkt met de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

Goedkope restaurants en eethuisjes in Antwerpen

Tussen de Groenplaats en de Grote Markt zijn heel veel restaurants en eethuizen. De restaurants zijn toeristisch maar velen zijn niet al te duur en het is leuk om hier bij mooi weer buiten te zitten.

Veel Nederlanders gaan naar Antwerpen om mosselen te eten. In een zijstraat van de Grote markt, Suikerrui, zijn veel restaurants waar je in het seizoen een pannetje mosselen kunt eten. In deze visrestaurants zitten altijd veel toeristen.

Centrum Antwerpen

Lekker eten in Chinatown en op de Vreemdelingenmarkt

In het centrum van Antwerpen vind je een heus Chinatown. Nu ja, het is maar één straat, de Van Wesenbekestraat, maar wel met een Chinese poort. Hier zijn leuke Chinese winkels en restaurants en eethuisjes waar je goedkoop kunt eten.

Op zaterdag kun je overdag tot ongeveer 16.00 uur lekker en goedkoop eten op de Vreemdelingenmarkt. De Vreemdelingenmarkt is een markt met veel exotische groenten, fruit en lekkere hapjes. Plaats: het Theaterplein en de Oudevaartplaats. Op zondag is hier de Vogeltjesmarkt.

Antwerpen Centrum

In de Oude Koornmarkt en zijn zijstraten zijn veel eethuisjes en restaurants.

De attracties en bezienswaardigheden

Loop in ieder geval eens van de Schelde naar het Centraal Station. Je komt dan langs de mooiste delen van de stad.

  • De Schelde met het kasteel Het Steen.
  • De Grote Markt
  • De Groenplaats met de kathedraal
  • De winkelstraat Meir
  • De diamantwinkels rond het centraal station

De gratis attracties in Antwerpen

Winkelen in Antwerpen

Antwerpen is echt een stad om in te winkelen. Vlakbij het station loop je de lange winkelstraat Meir in. De Meir is de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen en dat is aan de drukte goed te merken.

Vlakbij de Groenplaats ligt de Modewijk met veel modewinkels.

Iedere eerste zondag van de maand is er een koopzondag in de binnenstad van Antwerpen. De winkeltjes in de Joodse wijk achter het station zijn op zondag vaak wel open.

In Antwerpen is de uitverkoop, de solden, in januari en in juli.

winkelstraat Meir

Op zondag zijn de winkels van Antwerpen gesloten maar je kunt wel naar de markt. In de ochtend tot 13.00 uur kun je naar de Vogeltjesmarkt op het Theaterplein en de Oudevaartplaats.

Op en rond het centraal station zijn veel juweliers. Antwerpen is immers de diamantstad. Pas op voor zwendelaars. Als een vreemde op straat je goedkope sieraden aanbiedt ga je daar natuurlijk niet op in.

kaartjes voor attracties en rondleidingen in Antwerpen.

Kaart België

Met de bus naar Antwerpen

Antwerpen is vanuit Nederland met het openbaar vervoer gemakkelijk en snel te bereiken.

Het goedkoopst reis je met een bus. Voor ongeveer 12 euro kun je al met de bus vanuit Amsterdam naar Antwerpen reizen. De rit duurt wel meer dan twee uur.

Met de bus naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen.

De meeste toeristen reizen met de auto of de trein naar Antwerpen. Het centraal station ligt aan de rand van het historische centrum. De lange winkelstraat Meir richting Groenmarkt en Grote Markt is in vanuit het station in tien minuten lopend te bereiken.

Met de trein naar Antwerpen

Een hostel in Antwerpen

Het Antwerp Central Youth Hostel ligt in de Modewijk. De Groenplaats, de Grote Markt en winkelstraat Meir liggen dichtbij. Met gratis WIFI en ontbijt kost een overnachting minder dan 30 euro per nacht als je op een slaapzaal wilt slapen.

Antwerpen

Foto's van Antwerpen

Het Antwerp Student Hostel

Het Antwerp Student Hostel op de Italiëlei is overigens ook goedkoop.

Ook dit hostel ligt op loopafstand van de winkelstraat Meir en de Grote Markt.

Antwerpen

Middeleeuwse straatjes met leuke cafés.

Stadsfeestzaal

De Stadsfeestzaal in de winkelstraat Meir is gratis toegankelijk.

De winkelstraat Meir

De winkelstraat Meir

De straat Suikerrui

De straat Suikerrui. Links op de foto staat het Ruihuis waar je kunt afdalen in de grachten en riolen van het 17de- 18de-eeuwse Antwerpen.