rugzaktrips vakantie

Leuke plaatsen in Vlaanderen

De belangrijkste attracties van Vlaanderen zijn de steden Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Brugge. In de zomer trekken ook de vele badplaatsen van Vlaanderen veel bezoekers.

Vlaanderen ligt dichtbij dus er weinig reiskosten om er te komen. Met de bus, trein of auto ben je er zo.

Goedkoop reizen naar Vlaanderen

Vlaanderen is vanuit Nederland met de bus, trein en de auto gemakkelijk en goedkoop te bereiken. Antwerpen, Leuven, Brussel en Gent zijn dan ook geliefde bestemmingen voor een dagje weg.

De goedkoopste manier van reizen naar Antwerpen en Brussel is met de bus. Er rijden vanuit veel Nederlandse steden lijnbussen naar Antwerpen en Brussel. Voor een paar tientjes heb je soms al een retourtje.

Ook voor een reis met de trein naar België zijn regelmatig aanbiedingen.

Overnachten in Vlaanderen.

Overnachten

De badplaatsen van Vlaanderen

Vlaanderen heeft een kustlijn met veel strand en lage duinen. De Vlaamse badplaatsen zijn duidelijk anders dan de Nederlandse badplaatsen. Als je een weekend naar het strand wilt en de Nederlandse badplaatsen nu wel kent kun je eens een badplaats in België proberen.

De stad Oostende bijvoorbeeld is een redelijk grote badplaats waar je ook kunt uitgaan. Zelfs op zondag kun je winkelen in de binnenstad. Dat geld overigens ook voor de badplaats Blankenberge. Andere leuke badplaatsen in Vlaanderen zijn De Haan, Blankenberge en Nieuwpoort.

Er rijdt een tram langs de badplaatsen aan de 85 km lange kust van België.

De badplaatsen van België.

Leuke steden in Vlaanderen

De steden van België zijn duidelijk anders dan die in Nederland. Voor een leuke stedentrip waarbij je niet teveel tijd en geld kwijt bent aan vervoer kun je naar België.

De leukste steden van Vlaanderen zijn Antwerpen, Gent, Brugge, Brussel, Leuven en de badplaats Oostende.

Leuke steden in België

Vlaanderen kaart

Leuke steden in Vlaanderen

De Vlaamse Ardennen

Ten zuidoosten van Gent liggen de Vlaamse Ardennen. De groene heuvels van de Vlaamse Ardennen zijn met zijn dorpen, open vlaktes en romantische bossen een mooie streek om in te fietsen.

Leuke wandel- en fietsroutes zijn er rond Schorisse, Oudenaarde, Kluisbergen en Opbrakel.

De Vlaamse Ardennen

De attracties van Gent

De attracties van Gent

De attracties van Brussel

De attracties van Brussel

Brugge

Brugge vanaf het water.

Leuven

De attracties van Leuven