rugzaktrips vakantie

Goedkoop in Leuven

Dankzij de vele studenten is Leuven een levendige stad waar je goed en goedkoop kunt overnachten, uitgaan en winkelen.

In het centrum van Leuven zijn een aantal goed hostels en goedkope hotels. Je kunt ook kiezen voor een overnachting in een goedkoop appartement.

centrum Leuven

Het centrum van Leuven

Goedkoop overnachten in Leuven

Leuven heeft als studentenstad een aantal goede hostels in de historische binnenstad. Voor minder dan 25 euro per nacht kun je inclusief ontbijt overnachten op een slaapzaal in het Leuven City Hostel, het Cube Hostel of het Hostel Blauwput.

Als je iets meer ruimte nodig hebt kun je overnachten in een appartement buiten het centrum. Leuven is niet groot en met de fiets ben je zo in de binnenstad.

Overnachten in Leuven.

Overnachten

Goedkoop eten in Leuven

  • De Oude Markt staat vol met cafés en restaurants. Door de week is het hier erg druk met studenten maar in het weekend valt de drukte meestal wel mee.
  • De Muntstraat is een smal straatje vol restaurants en terrasjes. Het straatje doet wel wat denken aan het beroemde Rue des Bouchers in Brussel. De Parijsstraat in Leuven is een ander leuk restaurantstraatje met terrasjes.
  • In café De Werf op het Hogeschoolplein kun je goedkoop en lekker eten. Het restaurant wordt veel bezocht door studenten en is dan ook in het weekend gesloten.
Leuven

Leuven is een studentenstad dus je kunt er goedkoop eten en drinken.

De bezienswaardigheden van Leuven.

  • Leuven heeft een compact historisch centrum.. Vanaf het station loop je door de grote winkelstraat Bondgenotenlaan rechtstreeks naar de Grote Markt.
  • De Grote Markt en de nabijgelegen Oude Markt moet je gezien hebben. Vanaf de Grote Markt zijn de winkelstraten en de smalle straatjes van de binnenstad gemakkelijk te bereiken.
  • Bezoek ook het Groot Begijnhof. Deze historische wijk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Oude Markt

Op de Oude Markt in Leuven zijn meer dan 40 cafés en restaurants.

Het bier van Leuven

Leuven is een echte studentenstad dus er wordt veel bier gedronken. Het bier van Leuven is Stella Artois maar er zijn veel kleine brouwerijen. Er valt dus veel te proeven. De Oude Markt is met zijn studenten cafés en terrasjes heel gezellig.

Café Domus heeft een eigen brouwerij en je kunt er ook goedkoop eten. Vooral de spaghetti is erg populair. Je vindt dit eetcafé in de Tiensestraat, één van de grootste winkelstraten van Leuven.

Leuven fietsen

Leuven is een echte fietsstad. Vlakbij de Grote Markt ligt deze ondergrondse fietsenstalling.

Hotels en appartementen in Leuven

Bij Budget Flats Leuven huur je goedkoop een flat in de buurt van het centrum. Iedere flat heeft een kleine keuken dus je kunt thuis koken.

Vlakbij de Grote Markt liggen een aantal hotels. Het IBIS hotel in de Brusselsestraat is bijvoorbeeld goed en goedkoop.

De appartementen en hotels in Leuven

Een dagtrip vanuit Leuven.

Brussel ligt maar een kwartier reizen met de trein van Leuven. Je kunt dus vanuit Leuven een middagje naar Brussel.

Met de trein naar Brussel

kaart Vlaanderen
Overnachten