rugzaktrips vakantie

Coo en Stavelot in de Ardennen

Coo is een klein dorp aan de rivier Amblève in de gemeente Stavelot. Leuke attracties in Coo zijn de twee watervallen en het attractiepark Plopsa Coo. Vanuit Coo kun je hiken, kajakken, mountainbiken en soms raften.

In Coo zijn hotels en vakantiehuizen en er ligt een camping aan de rivier. Goedkoop overnachten kan ook in de hotels in het nabijgelegen stadje Stavelot.

De hotels, campings en vakantiehuizen in Coo en Stavelot.

Coo

Het plaatsje Coo

De watervallen van Coo

Het dorp Coo ligt aan de rivier de Amblève bij de bekende watervallen. De twee watervallen van Coo zijn gratis toegankelijk. Vanaf de brug kun je via een trap afdalen naar de voet van de waterval.

In de zomer zijn de watervallen overigens minder indrukwekkend dan in het voorjaar en najaar.

De hotels en appartementen van Coo.

Overnachten in Coo en Stavelot

Overnachten

Het attractiepark Plopsa Coo

Bij de watervallen van Coo ligt het attractiepark Plopsa Coo. Als je van de attracties gebruik wilt maken koop je een dagkaart voor ongeveer 25 euro.

Bij het attractiepark Plopsa Coo is ook een wildpark met dieren uit de Ardennen. Je kunt alleen het wildpark in met een toeristentreintje.

Kaartjes voor het pretpark Plopsa Coo.

Plopsa Coo

De watervallen met op de voorgrond een terrasje van attractiepark Plopsa Coo.

De kabelbaan van Coo.

In de heuvels en de bossen rond Coo kun je goed hiken. Vanuit het pretpark van Coo loopt een kabelbaan over de rivier een hoge heuvel op. Boven op de heuvel is een restaurant.

Helaas zijn er geen losse kaartjes voor de kabelbaan, je kunt bij de kassa wel een strippenkaart voor de attracties van Plopsa Coo kopen om van de kabelbaan gebruik te kunnen maken. Met die strippenkaart kun je ook gebruik maken van de andere attracties in het pretpark.

Leuke dingen doen in de omgeving van Coo en Stavelot.

Kabelbaan Coo

Verhuur van kajaks, fietsen en quads in Coo.

In Coo kun je kajaks, mountainbikes en quads huren bij Coo Adventure. Coo Adventure ligt vlakbij de watervallen. Adres: Petit Coo 4, 4970 Stavelot, België.

Tegenover het attractiepark Plopsa Coo is de opstapplaats van de kajaks. Meestal stroomt het riviertje rustig maar als er veel water door de Amblève stroomt kun je hier onder begeleiding raften. Tussen november en april heb je de meeste kans om te kunnen raften.

Raften en kajakken in de Ardennen.

Ardennen

Leuke plaatsen rond Coo en Stavelot

Goedkoop overnachten in Coo en Stavelot

Het dorp Coo en het stadje Stavelot liggen ongeveer drie kilometer van elkaar. Als je een hotel in Coo zoekt kijk je naar de hotels en B&B's in de gemeente Stavelot.

Er zijn in Coo verschillende hotels. Een goed hotel dat dichtbij de waterval ligt is Hotel Val de la Cascade. Voor echt goedkope hotels ga je echter naar het nabijgelegen stadje Stavelot. Een tweepersoonskamer hoeft hier niet meer te kosten dan 60 euro per nacht. In Coo en Stavelot zijn veel vakantiehuizen die je ook per nacht kunt huren.

Goedkoop overnachten in Coo of in Stavelot.

Chalets, vakantiehuizen en caravans.

Als je liever wilt kamperen in Coo dan kun je naar Camping de la Cascade. Deze kleine camping ligt vlakbij de watervallen van Coo aan de rivier Amblève. Trekkersplaatsen zijn goedkoop maar je kunt niet van te voren te reserveren.

Adres: Camping de la Cascade, Chemin des Faravennes 5, Stavelot, België.

Tussen Coo en Stavelot zijn veel vakantiehuizen die je per nacht kunt huren.

De vakantiehuizen, chalets en campings.

Goedkoop eten en drinken in Coo.

Bij de watervallen van Coo zijn verschillende restaurants en hotels met restaurants. Het is er nogal toeristisch maar je kunt er leuk op het terras zitten. Echt goedkoop is het er eigenlijk nergens in Coo.

Op de brug is een snackbar met een uitgebreid assortiment snacks en frisdrank. Beneden bij de rivier is een mooi gelegen picknickplaats. Je kunt dus ook je eigen eten meenemen.

's Avonds kun je natuurlijk ook goedkoop eten in het stadje Stavelot, ongeveer 3 kilometer van Coo. Als je hier een hotel neemt is dat ook het meest gemakkelijk.

Ardennen plattegrond

Vervoer naar Coo

Coo ligt maar 80 km van Maastricht. De meeste mensen reizen met de auto naar de Ardennen. Je kunt echter ook met de trein reizen.

Coo heeft een treinstation waar iedere twee uur een trein stopt. Als je met de trein naar Coo wilt moet je in Luik op station Liège-Guillemins overstappen op de boemel naar Luxemburg. Vanuit Maastricht rijdt er ieder uur een trein naar dit station in Luik. Met de trein duurt een reis van Maastricht naar Coo inclusief overstappen ongeveer twee uur. Een treinkaartje van Maastricht naar Coo kost ongeveer 20 euro.

Coo

Foto's van Coo

Coo attracties

Foto's van de attracties

Ardennen
Kampeerspullen