rugzaktrips vakantie

Low budget verblijf in Gent

Gent is een universiteitsstad met een prachtige historische binnenstad en veel leuke winkelstraten, cafés en niet al te dure restaurants.

Je kunt er goedkoop overnachten in één van de vijf hostels in het centrum en er zijn hotels waar je een kamer voor rond de 60 euro kunt boeken.

De hotels en hostels in Gent.

Goedkoop in Gent

centrum van Gent

Goedkoop overnachten in Gent

In de historische binnenstad zijn vijf hostels waarvan een paar gevestigd zijn in een historisch gebouw. Voor ongeveer 25 euro per persoon per nacht kun je al inclusief ontbijt overnachten als je genoegen neemt met een bed op een gedeelde kamer.

Als je liever in een B&B of hotel wilt overnachten heb je een ruime keus in het centrum. Het driesterrenhotel Ibis Gent Centrum St. Baafs Kathedraal ligt bij de kathedraal.

Overnachten in Gent

Overnachten

De attracties en bezienswaardigheden

Gent heeft een mooie middeleeuwse binnenstad met veel cafés, restaurants en winkels. Je kunt de hele dag door de stad dwalen en steeds weer nieuwe details zien.

De mooiste plek van Gent is voor ons de rivier de Leie bij de Korenlei en de Graslei. Hier zijn de opstapplaatsen van de rondvaartboten. Aan de Korenlei en de Graslei staan de prachtige gevels van de gildehuizen. Op zonnige dagen is het op de kades en op de terrasjes altijd heel druk.

Andere plaatsen in de binnenstad waar je beslist naartoe moet zijn het plein Korenmarkt, de smalle straatjes van Paterhol, het Kasteel Gravensteen en het Sint Baafsplein.

De gratis attracties van Gent

IBIS hotel Gent

Het budgethotel Ibis ligt vlakbij het Sint Baafsplein.

De goedkope restaurants en cafés

Als studentenstad heeft Gent natuurlijk veel goedkope eetgelegenheden. Zo kun je goedkoop en lekker eten in de buurt Patershol en het plein Vrijdagsmarkt.

De uitgaansbuurt voor studenten ligt rond de Overpoortstraat en omdat veel studenten in het weekend naar huis gaan is de uitgaansavond op donderdag.

Aan de bar van Hostel Uppelink koop je al een biertje voor ongeveer €1,90 . Dat is goedkoper dan elders in Gent.

Uitgaan, lekker eten en drinken in Gent.

Graslei

De Graslei en de rivier de Leie.

De hostels van Gent

In Gent zijn maar liefst vijf hostels waar je goedkoop kunt overnachten. Voor ongeveer 25 euro kun je al inclusief ontbijt op een slaapzaal overnachten. Ook de tweepersoonskamers zijn redelijk goedkoop.

Hostel Uppelink, KaBa Hostel, de Draecke Hostel, de Backstay Hostel en Hostel 47 liggen in het hart van Gent.

Hostel Uppelink is gevestigd in één van de oudste panden van Gent en ligt in het centrum. In het hostel kun je al overnachten vanaf ongeveer €25,- incl. ontbijt.

Korenmarkt

De Korenmarkt in Gent is een goed beginpunt om de binnenstad te verkennen. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand.

Met de auto naar Gent

Vergeleken met toeristische steden in Nederland is parkeren in Gent niet duur. Als je gratis in Gent wilt parkeren kun je naar de bewaakte Park & Ride in Oostakker aan de Antwerpsesteenweg. Je moet dan nog wel met de bus naar het centrum.

Met de trein naar Gent

Als je met de trein naar Gent wilt reizen moet je de intercity of Thalys naar Antwerpen nemen. Hier stap je over op de trein naar Gent. Vanaf station Gent Sint-Pieters is het ongeveer een half uur lopen naar de Korenmarkt.

Vrijdagmarkt

De parkeergarage onder het plein
Vrijdagmarkt ligt heel centraal.

Graslei

De Graslei is een plek
om lekker in de zon te zitten.

Westminster

De restaurants en cafés van Gent.

hotels in Gent

Een leuk budget hotel in het centrum van Gent