rugzaktrips vakantie

Goedkoop uitgaan, eten en drinken in Gent

Gent is een echte studentenstad. Je kunt er dus goed en goedkoop uitgaan en overnachten. Uitgaan doe je op de donderdagavond in de Overpoortstraat of rond de Vlasmarkt.

In het centrum van Gent kun je goedkoop en toch lekker eten in o.a. het buurtje Patershol en bij het plein Vrijdagmarkt.

centrum van Gent

Langs de Leie zijn terrasjes maar veel studenten zitten gewoon op de muurtjes, banken en kades van de Graslei.

1. Picknicken in de binnenstad langs de Leie

Veel studenten in Gent gaan op een zonnige dagen op de kade bij de rivier de Leie zitten. Bij de aanlegsteigers van de rondvaartboten aan de Korenlei en de Graslei is bijvoorbeeld altijd wel wat te zien.

Als je een broodje of wat patat meeneemt zit je aan de Leie veel beter dan op een duur terras.

Overnachten in Gent

Overnachten

2. Het Groot Vleeshuis

Het Groot Vleeshuis is de middeleeuwse markthal waar vroeger de vismarkt en later de vleesmarkt gehouden werd. Tegenwoordig is in het gebouw het promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten. Het gebouw is gratis toegankelijk. In de hoge hal van het middeleeuwse pand hangen de hammen nog te drogen.

Je kunt er lekker eten in het restaurant en op het terras. Het menu bestaat uit streekgerechten en regionale drankjes.

Je kunt overigens ook Vlaams eten bij het naast gelegen Frituur Bij Filip. Een friet met stoofvlees kost ongeveer €3,50.

Vrijdagmarkt

Rond het plein Vrijdagmarkt zijn veel restaurants en eethuisjes.

3. Het Galgehuisje.

In een klein bijgebouw van het Groot Vleeshuis is al meer dan tweehonderd jaar een café gevestigd. Dit kleine café met de naam 't Galgehuisje heeft een mooi terras.

Op dit terras een broodje of een friet elders halen en het hier op het terras opeten is geen probleem als je er een drankje bijkoopt.

Adres: Het Groot Vleeshuis en café 't Galgehuisje, Groentenmarkt.

 het Groot Vleeshuis in Gent

In het Groot Vleeshuis in Gent kun je regionale gerechten proeven.

4. De eethuisjes, restaurants en cafés van Patershol

Achter het kasteel Gravensteen liggen de smalle straatjes van de buurt Patershol.

De straatjes van Patershol staan bekend om zijn vele goede restaurants. Er zijn echter ook kleine eethuisjes en veel gezellige cafés. Kijk bijvoorbeeld eens in de straten Plotersgracht, de Rode Koningstraat, de Zuivelbrugstraat en de Kraanlei.

Ook in de straat Oudburg, vlakbij de Vismarkt, liggen er veel cafés en gezellige eethuisjes dichtbij elkaar.

eethuisje in Gent

Restaurant Amadeus in Patershol ligt aan de Plotersgracht. Hier kun je onbeperkt spareribs eten. De aardappeltjes met schil zijn erg lekker.

5. De cafés en restaurants bij het plein Vrijdagmarkt

Als je in het centrum van Gent parkeert zul je het plein Vrijdagmarkt wel kennen. Er ligt een grote parkeergarage onder. Aan het plein en in de kleine straatjes die op Vrijdagmarkt uitkomen zijn veel leuke restaurants en eethuisjes.

Bekend is het café Dulle Griet. Het cafés is middeleeuws ingericht en je kunt er zo'n 350 verschillende bieren krijgen. Als je een max-bier wilt drinken moet je volgens de traditie van het café een schoen afgeven. Meer dan twee glazen zul je dus niet drinken.

Uitgaan in de Overpoortstraat

De uitgaansbuurt van studenten is in en rond de Overpoortstraat. Hier zijn tientallen betaalbare cafés, restaurants en nachtclubs.

Rond de Overpoortstraat zijn meer dan 35 cafés, cafetaria's, pitazaken en nachtwinkels naast elkaar. In het weekend gaan veel studenten naar huis dus donderdagavond is het hier de uitgaansavond.

Vrijdagmarkt

Het plein Vrijdagmarkt

Feesten rond de Vlasmarkt

Rond de Vlasmarkt liggen veel cafés die tot bijna in de ochtend open blijven. Het danscafé de Charlatan is erg populair.

De agenda van de Charlatan.

Goedkoop een biertje in Hostel Uppelink

In het centrum van Gent ligt Hostel Uppelink. In de bar van dit hostel is het bier nog goedkoop.

Gent Centrum

Dit is de Graslei in het centrum.

London Bridge

De Korenmarkt in Gent.

restaurant Gent

Het Groot Vleeshuis met café 't Galgehuisje.

Gent Café