rugzaktrips vakantie

De attracties van de Ardennen: Durbuy

Durbuy is een klein stadje aan de rivier de Ourthe in de Ardennen. Als je van wandelen, hiken, raften, klimmen, paardrijden of mountainbiken houdt moet je hier naartoe.

In Durbuy zijn hotels en B&B's, een goedkoop hostel en er is een camping waar je ook een tipi kunt huren.

Ongeveer drie kilometer van Durbuy ligt het vakantiepark Sunclass-Durbuy aan de Rue d'Andenne. Hier worden vakantiehuizen verhuurd.

Zoek een overnachting in Durbuy

Durbuy

Uitzicht op Durbuy vanaf de brug over de Ourthe.

Het centrum van Durbuy

Durbuy is een van oorsprong middeleeuws stadje in een dal van de Ourthe in de Ardennen. Het stadje heeft een groot plein met maar enkele straten. De meeste inwoners van Durbuy wonen in de dorpen rond Durbuy.

Het centrale plein van Durbuy is de Place Aux Foires. Het is een groot plein met veel cafés, restaurants met terrasjes en hotels. Ook het toeristenbureau ligt aan dit plein. In het weekend zijn hier altijd veel toeristen.

Overnachten in Durbuy

Overnachten

Met de auto naar Durbuy

De straten en het plein van Durbuy zijn in het weekend afgesloten van verkeer. Je kunt dan in Durbuy parkeren op de andere oever van de Ourthe, een paar minuten lopen van het centrale plein Place Aux Foires.

Met het openbaar vervoer naar Durbuy

Durbuy heeft geen station maar de trein van Luik naar Jemelle stopt op de stations van Bomal en Barvaux. Vanaf deze stations rijdt er een bus naar Durbuy.

Durbuy

Door de week kun je parkeren op Place Aux Foires. Hier zijn hotels en restaurants.

Leuke dingen doen in Durbuy

De rivier de Ourthe stroomt door Durbuy. In het voorjaar en najaar heb je er zelfs stroomversnellingen. Stroomopwaarts kun je kajaks huren en je daarmee met de stroom laten mee voeren.

Stroomafwaarts kun je de kajaks weer inleveren. Het is leuk om op de oever van de Ourthe naar de voorbijvarende kajaks te kijken. In de zomer is er minder stroming in de rivier en het water is er ondiep. Je kunt meestal nog wel kajakken maar en dat is wel minder spectaculair.

Een filmpje op Youtube over het klimpark van Adventure Valley in Durbuy.

De activiteiten bij Adventure Valley

Bij Adventure Valley kun je een kajak huren. Je laat je met de stroom meevoeren want stroomafwaarts kun je de kajak weer inleveren. Adventure Valley brengt je dan weer terug met een busje.

Adventure Valley biedt overigens meer activiteiten. Zo is er een groot klimpark, een nettenpark, een hoge tubeslide en er is een speeltuin.

Je kunt een kaartje kopen voor een kajaktocht bij Adventure Valley Bureau Rome, Rue de Rome 1, Durbuy.

De website van Adventure Valley

Dubuy kanovaren

Kajakken in Durbuy op de rivier de Ourthe

Goedkoop overnachten in de buurt van Durbuy

In Durbuy liggen de meeste hotels aan het centrale plein Place Aux Foires. Hier zijn een paar luxe hotels maar je kunt er in sommige hotels ook voor rond de 70 euro per tweepersoonskamer overnachten.

Rond Durbuy zijn diverse pensions waar je goedkoop kunt overnachten. Zo ligt pension La Tête Ailleurs in het centrum van Durbuy. Je kunt er gebruik maken van de keuken dus als je hier slaapt hoef je 's avonds niet naar een restaurant. Er is in dit pension ook een familiekamer voor vier personen.

Het LPM2 Sporthotel is een hostel waar je al voor ongeveer 25 euro per nacht kunt overnachten op een slaapzaal. Bij het sporthotel kun je diverse activiteiten boeken.

De campings in de buurt van Durbuy.

  • Camping Le Vedeu.
    Adres: Fond de Vedeur 1, Durbuy, tel.: +32 86841127. Het is een kleine camping aan de rivier voor tenten, caravans en campers.
  • Camping Barvaux.
    Adres: Rue Haute Commene 50, Barvaux-sur-Ourthe.
  • Kamperen in een Glamping-tent.
    Je kunt hier tenten huren op basic, comfort en luxe niveau. Er zijn zelfs tenten te huur met hotelservice. Reserveer een tent bij Durbuy Adventure.
De Ardennen bij Durbuy

Leuke plaatsen in de buurt

Durbuy

Foto's van Durbuy

Centrum van Dubruy

Het centrum van het stadje Durbuy bestaat uit een groot plein met maar een paar straten.

Westminster

In café-restaurant La Ferme au Chêne brouwt men zelf het bier. Je kunt gratis de brouwerij zien. Je kunt er ook lekker en niet duur eten. Adres: Rue du Comte d'Ursel.

Durbuy

Het kasteel van Durbuy kun je alleen van buiten zien. Als je met een kajak door de stad vaart kom je er langs.