rugzaktrips vakantie

De gratis attracties in Antwerpen

Hier vind je een overzicht van de gratis bezienswaardigheden in het centrum van Antwerpen. Ook kun je een gratis rondleiding krijgen in een diamantwinkel annex werkplaats en je vindt hier informatie over de Vogeltjesmarkt en de exotische markt.

Van alle attracties worden hier de openingstijden en de adressen vermeld.

Stadsfeestzaal Shopping aan de Meir

De Stadsfeestzaal is een winkelcentrum.

1. De Stadsfeestzaal Shopping aan de Meir

Aan de winkelstraat de Meir staat de Stadsfeestzaal, een prachtig gebouw uit het begin van de 20ste eeuw. Tegenwoordig is het een luxueus winkelcentrum met ongeveer 40 winkels, bars en restaurants.

De Stadsfeestzaal moet je van binnen zien. Het is van binnen met bladgoud versiert en er zijn bijzondere bars en restaurants. De toegang tot de Stadsfeestzaal is uiteraard gratis.

Adres: Stadsfeestzaal Shopping, Meir 78, Antwerpen

2. Een gratis rondleiding in Diamondland

Zeventig procent van alle diamanten worden via Antwerpen verhandeld. Rond het centraal station in Antwerpen zijn heel veel juweliers waar je diamanten zou kunnen kopen.

Diamondland is één van de grootste diamantwinkels van Antwerpen. In de grote toonzaal kun je van maandag tot en met vrijdag diamantslijpers en diamantzetters aan het werk zien. Er is een gratis rondleiding van ongeveer 45 minuten. Je moet wel van te voren online reserveren.

Openingsuren, maandag-zaterdag: 9.30-17.30 uur, Diamondland NV - Appelmansstraat 33A - Antwerpen. Tel: +32 3 229 29 90.

Centraal Station Antwerpen

Centraal Station in Antwerpen.

3. Het Centraal Station van Antwerpen

Het centraal station in Antwerpen aan het Astridplein is gevestigd in een prachtig gebouw uit 1905 met een 43 m. hoge ijzeren/glazen overkapping.

Het station is tegenwoordig een beschermd monument. Veel winkels van het diamantdistrict liggen binnen en naast het stationsgebouw.

Adres: Koningin Astridplein 27, 2018, Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen.

Grote Markt Antwerpen

De Grote Markt in Antwerpen.

4. De Vogeltjesmarkt

Iedere zondagochtend wordt er in Antwerpen op de Graanmarkt en op het Theaterplein de bekende Vogeltjesmarkt gehouden. In de 16de eeuw werd hier al pluimvee verkocht.

Op de markt kun je tegenwoordig van alles te kopen. Dieren worden er alleen nog verkocht op het overdekte Theaterplein. Rond 13.00 worden de marktstalletjes geleidelijk alweer opgeruimd dus kom wel op tijd.

Steen Antwerpen

Kasteel Het Steen staat net achter de Grote Markt bij de Schelde

5. Het wandelterras langs de Schelde

Als je vanuit de Grote Markt in het centrum van Antwerpen door de straat de Suikerrui naar de Schelde loopt kom je bij de ingang van het wandelterras langs de Schelde. Rechts zie je het Steenplein met het 13de-eeuwse kasteel Het Steen en voor je de Schelde.

Op een mooie dag kun je hier flaneren op de boulevard. Als je in een supermarkt wat eten gekocht hebt kun je het hier opeten en van het uitzicht over de Schelde genieten.

6. De Exotische markt

In het centrum van Antwerpen vind je op zaterdag de Exotische of Vreemdelingenmarkt. Hier kun je naast Belgische producten ook Marokkaanse, Turkse en andere zuidelijke producten kopen. Op de markt zijn veel stalletjes waar je goedkoop kunt eten en drinken.

Adres: Oude Vaartsplaats, 2000 Antwerpen. Alleen op zaterdag tot ongeveer 16.00 uur.

Antwerpen winkelen

De belangrijkste winkelstraat van Antwerpen is de Meir.

Goedkoop in Antwerpen

Goedkoop in Antwerpen

Suikerui

Op de Suikerrui staat het Ruihuis. Hier kun je tegen betaling met een gids afdalen naar de 17de-eeuwse riolen en grachten.

Westminster

De lange winkelstraat Meir.

kaartjes

Kaartjes voor attracties in Antwerpen