Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
De Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen hebben niets te maken met de Ardennen in het zuiden van België (de Belgische en Franse Ardennen).

De Vlaamse Ardennen heeft een gevarieerd heuvelachtig landschap. Je kunt op de site van het Vlaams Gewest gratis fietsroutes en wandelroutes downloaden.

    Low budget vakantie
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > België > Vlaanderen > De Vlaamse Ardennen
  Stedentrips in Vlaanderen Overnachten in de Waalse Ardennen
Een weekend of korte vakantie naar de Vlaamse Ardennen
De Vlaamse Ardennen
De Vlaamse Ardennen

In Oost-Vlaanderen ligt ongeveer 25 km ten zuiden van Gent het prachtige bos- en heuvelgebied de Vlaamse Ardennen. Dit gebied is niet hetzelfde als de Ardennen in Wallonië.

De Vlaamse Ardennen liggen zo dicht bij Nederland dat het heel eenvoudig is er snel en op goedkope wijze te komen. In iets meer dan twee uurtjes rij je van Den Haag naar de plaats Oudenaarde, dat in het midden van de Vlaamse Ardennen ligt. Als je met de trein gaat rij je richting Gent.

Mocht je met de auto gaan (wat verreweg de meeste doen): de autoroute door de Vlaamse Ardennen is een absolute aanrader voor de liefhebber van idyllische (vaak oude) kleine dorpjes, steile hellingen, bochtige wegen en natuurlijk prachtige natuur.

Verblijven, overnachten in de Ardennen

Er zijn vele verschillende overnachtingsmogelijkheden in de Vlaamse Ardennen. Er zijn campings, B&B´s, logeerboerderijen (hoeven), hotels, jeugdlogies en vakantiehuizen te vinden.

Als dit allemaal te luxe is kun je ook wildkamperen. Officieel mag dit niet maar je kunt een plaatselijke boer om toestemming te vragen. Als je het vriendelijk vraagt is het meestal geen probleem. Doe je het toch zonder toestemming, dan loop je het risico op een boete ( 100 euro) en/of een inbeslagname van je kampeerspullen.

Goedkope budget hotels in de Vlaamse Ardennen (bv in Zottegem, Oudenaarde, Ruinen en Opbrakel).

Leuke dingen doen in de Vlaamse Ardennen

Voor wandelaars en liefhebbers van hiken zijn er veel wandelroutes in de Vlaamse Ardennen uitgestippeld. De wandelingen variëren in lengte.

Bijvoorbeeld een romantische wandeling langs het Leon Pironpad (Maarkedal). Dit heuvelachtige pad heeft zijn naam ontleend aan een kunstschilder die hier graag kwam.

Verder zijn er ook stadswandelingen door de vele historische dorpjes.

Voor de avontuurlijke wandelaars is er het Sint-Vincentiuspad (start in het dorp Maarke), met veel klauterwerk en mooie uitzichten.

Je kunt ook ter plekke fietsen en mountainbikes huren. Er zijn diverse fietsroutes vastgesteld van 30, 40 of 50 km. Voor de wat geoefende fietsers is er de prachtige Eddy Merckx-route.

Deze route start in Ruien (Kluisbergen) en staat in het teken van de Ronde van Vlaanderen.

Voor de liefhebber van oude huizen en kastelen is er de Gulden Eiroute. Deze tocht start op de Markt te Kruishoutem en passeert kastelen in Nokere, Wannegem-Lede en Lozer.

En voor de sportieve fietsers is er Adriaan Brouwerroute met keien in de weg en steile hellingen. Deze route start in Oudenaarde.

Gratis wandelroutes en fietsroutes in de Vlaamse Ardennen

De kaarten en gidsen

bos

De natuur in de Vlaamse Ardennen

Ook een bezoekje aan één van de vele beschermde natuurreservaten is de moeite waard. De grootste zijn het Kluisbos (bij Ruien) en het Brakelbos (bij Opbrakel).

Dit zijn erg mooie bossen, die vanwege hun bijzondere flora en fauna speciaal worden beschermd.

Zoek hier meer informatie over de Ardennen
 
 
Kaart van Belgie
 
 
zoek naar hotels
 
 
Reserveren
 
 
Kaart van Belgie
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact