rugzaktrips vakantie

Veilig je bagage meenemen in een vliegtuig of een bus.

1. Sluit je bagage met een TSA-slotje

Sluit je rugzak, koffer of reistas goed af. Vermijdt dat anderen onderweg iets in open vakjes kunnen stoppen of er uit kunnen halen.

Een slotje op je koffers kan een dief gemakkelijk openbreken maar ze zijn wel handig om te weten of iemand in je koffer geweest is. Je kunt het beste een TSA-slot kopen. Deze slotjes kunnen door de douane geopend worden. Bij reizen naar de VS zijn andere sloten verboden.

Gebruik een slotje voor ieder vak dat afgesloten kan worden. Dus ook bij lege vakken want je wilt ook niet dat iemand voor de douane iets toevoegt aan je bagage.

Handige accessoires voor je reisbagage.

Gebruik deze kleine slotjes om het iets moeilijker te maken om je bagage te openen.

Behalve onderweg kun je de slotjes ook gebruiken in je hotelkamer.

2. Laat je rugzak of koffer op het vliegveld in plastic wikkelen.

Op de meeste vliegvelden kun je bij Seal & Go je bagage in plastic laten wikkelen. Zo kun je bij aankomst zien of er iemand in je bagage geweest is.

De meest verkochte slotjes

Koop een flightbag of regenhoes voor je rugzak

Een flightbag fis een hoes waar je een volle rugzak in kunt doen. De flightbag kun je dan afsluiten met één slotje. Je kunt ook een regenhoes voor je rugzak kopen die je kunt gebruiken als transporthoes.

Een regenhoes houdt je rugzak droog en dieven kunnen niet ongemerkt achter je rug in je rugzak rommelen. Een combohoes kun je gebruiken als flightbag en regenhoes. Je hoeft dan niet op het vliegveld je rugzak in plastic te laten wikkelen.

Flightbags en regenhoezen en andere reisaccessoires.

regenhoes en flightbag

Boven zie je een opvallende flightbag en een zwarte regenhoes. Je volle rugzak past er gemakkelijk in. Je ziet de flightbag zeker niet over het hoofd op de bagageband in de aankomsthal.

4. Merk je koffers of rugzak.

Als je koffer, reistas of rugzak op de bagageband ligt is er een kans dat iemand anders zich vergist en jouw bagage meeneemt. Maak je bagage dus herkenbaar. Dat kan met stickers, een gekleurde band om je koffer of met een opvallende flightbag.

Een tag of sticker met je naam, e-mailadres of je mobiele telefoonnummer op je bagage helpt ook.

Koffers en rugzakken

bagage op het vliegveld

Op de bagageband komen veel koffers voorbij. Zorg dat je bagage herkenbaar is.

5. Doe je label met je adresgegevens in je bagage

Als bagage vermist raakt is het handig als je een goede beschrijving kunt geven van je koffer of rugzak. Een kaartje met je adresgegevens in je bagage in heel handig.

Een label of sticker met je adresgegevens aan de buitenzijde van je koffer of rugzak is een minder goed idee. Dergelijke informatie is op het vliegveld vooral handig voor inbrekers die willen weten wie er op vakantie gaat.

inpakken van koffers

6. Pak efficiënter in met vacuümzakken

Je kun je kleding vacuüm verpakt in je koffer of rugzak doen. Je kleding kreukt dan minder, is beschermt tegen zand, stof, vocht en geur en je kunt meer meenemen.

Vroeger had je een stofzuiger of pompje nodig om de zakken vacuüm te krijgen maar tegenwoordig kun je ook vacuümzakken kopen die je vacuüm krijgt door ze op te rollen.