Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Goedkoop bellen tijdens je vakantie

Als je buiten Europa bent kan het schelen om een lokale simkaart te kopen in een belwinkel of kiosk. Met een lokaal telefoonnummer bellen en gebeld worden scheelt je aanzienlijk in de telefoonkosten.

Je kunt je reisgenoten tegen lokaal tarief bellen en je hoeft niet meer de gesprekskosten te betalen van iemand die je vanuit Nederland of België belt.

    Goedkoop bellen op vakantie
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > bellen
  Opladers en powerbanks voor je reis Goedkope hotels
Goedkoop bellen tijdens je vakantie
Bellen tijdens vakantie
Gratis bellen van computer naar computer

Je kunt natuurlijk gratis bellen via internet. Dit wordt heel gemakkelijk mogelijk gemaakt met een programma als Skype of MSN. Dit programma moet natuurlijk wel geïnstalleerd zijn op je computer of smartphone.

Om naar een andere computer te kunnen bellen, moet die andere computer ook het Skype programma hebben geïnstalleerd. De meeste internetcafés hebben één van deze programma's wel geïnstalleerd. Als het internetcafé geen koptelefoon met microfoontje heeft kun je er zelf één kopen vanaf zo'n 15 euro.

De meeste hostels, hotels, lunchcafés en bibliotheken bieden inmiddels gratis WIFI dus als je een tablet of smartphone meeneemt op vakantie kun je gratis bellen..

bellen in India

Goedkoop bellen van computer naar mobiele en vaste telefoon

Heel interessant is de optie van Skype om ook naar vaste nummers of mobiele nummers te bellen. De thuisblijvers kunnen telefoneren naar de mobiel van de vakantieganger of andersom. Dit tegen lokale (!) belkosten. Je moet hiervoor eerst wel een krediet door geld naar Skype over te maken.

Eenmaal een account aangemaakt (met of zonder krediet), kun je daar overal ter wereld gebruik van maken.

Bellen in internetcafés

India

Mobiel bellen en internetten in het buitenland

Als je in het buitenland je eigen GSM of smartphone gebruikt betaal je de gesprekskosten vanaf de Nederlandse grens als je gebeld wordt. Ook bellen in je vakantieland naar je reisgenoten kan duur uitvallen. Informeer voordat je vertrekt bij je telefoonaanbieder naar de mogelijkheden van een goedkope bundel voor bellen en mobiel internetten in het buitenland.

Binnen de Europese Unie zal bellen en internetten in 2017 veel goedkoper worden. In principe betaal je dan niet meer dan thuis.

Buiten Europa kun je echter ook tegen lokaal tarief bellen als je ter plekke een simkaart aanschaft. Je kunt dan in het land zelf bellen tegen lokaal tarief. En als mensen jou vanuit Nederland willen bereiken dan betaal je niet de kosten vanaf de Nederlandse grens tot het land waar je verblijft. Je moet dan in het vakantieland simpelweg je simkaartje van thuis vervangen door een lokaal simkaartje. Meestal zit hier al wat beltegoed bij.

Informeer thuis bij je telefoonaanbieder wat de gesprekskosten in het buitenland zijn zodat je die kunt vergelijken.

Canada
Canada en de VS

Je koopt zo'n simkaart met nieuw telefoonnummer in de meeste landen vanaf 10 euro in bijvoorbeeld tijdschriftenwinkeltjes of belwinkels. Vaak zijn deze simkaarten alleen in de grotere steden verkrijgbaar. Het beltegoed opwaarderen via een telefoonkaart kan bijna overal. Dat gaat net zo als in Nederland of België. Controleer wel even vooraf of je mobieltje simlock vrij is.

Lees ook over goedkoop bellen in Azië.

Door de maatregelen tegen terroristische aanvallen is het in sommige landen de laatste jaren moeilijker geworden om een simkaart te kopen als je er geen woonadres hebt.

Je telefoon opladen in het buitenland

In veel landen worden andere stopcontacten en stekkers gebruikt dan hier. Je kunt dan de oplader van je telefoon niet zomaar in het stopcontact steken. Koop een reisstekker om je opladers in het buitenland te kunnen gebruiken.

De reisstekkers en wereldstekkers

India
Informatie over goedkoper op vakantie
 
 
zoek naar campings
 
 
Zoek op de site
 
Reserveren

Reserveren

Reserveren

 
Zoek op de site
 
 
zoek naar campings
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Andorra Cyprus Finland Hongarije Letland
België Denemarken Frankrijk Ierland Liechtenstein
Bosnië-Herzegovina Duitsland Griekenland Italië Litouwen
Bulgarije Estland Groot-Brittannië Kroatië Luxemburg
         
Macedonië Oostenrijk Rusland Tsjechië Zwitserland
Malta Polen Slovenië Turkije  
Monaco Portugal Slowakije IJsland  
Noorwegen Roemenië Spanje Zweden  
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact