rugzaktrips vakantie

Social Travel: overnachten bij mensen thuis.

Als je graag mensen ontmoet en het niet erg vindt om 's ochtends te ontbijten met onbekenden dan kun je goedkoop overnachten via Social Travelling.

Bekende internet sites waar je gratis kunt overnachten zijn CoachSurfing en Bewelcome. Als je iets meer service en zekerheden wilt kun je betaalt logeren via AirBnB.

gast

Met wat geluk krijg je als gast een rondleiding door de stad.

Websites voor een gratis overnachting.

Netwerken als CouchSurfing en Bewelcome zijn internetcommunity's met een wereldwijd bereik. Lid worden is gratis.

Op de sites van CoachSurfing en Bewelcome kun je andere leden vragen om een overnachting. Iedereen heeft een profiel met reviews en als iemand je een overnachting aanbiedt kun je nagaan wat de ervaringen zijn geweest van andere gasten.

De website van CouchSurfing.

De website van Bewelcome.

Goedkoop overnachten.

Overnachten

Overnachten bij de locals.

Je gastheren of gastvrouwen van CouchSurfing en Bewelcome vinden het leuk om buitenlandse gasten te hebben en vaak word je dan ook als een gast behandeld. Op deze manier overnachten is dus meer dan een manier om goedkoop te reizen. Voor jouw als reiziger biedt dit de gelegenheid om kennis te maken met de Locals.

Na je overnachting kun je op de sites van CoachSurfing en Bewelcome je slaapplaats aanbevelen bij anderen. Dat geeft ook een indruk van de betrouwbaarheid van je gastvrouw en/of gastheer.

Een nadeel van deze vorm van overnachting dat je minder privacy hebt dan wanneer je in een hotel of appartement overnacht.

Een gratis rondleiding.

Gratis overnachten in trekkershutten.

In veel landen kun je in afgelegen gebieden gratis overnachten in trekkershutten. Deze trekkershutten hebben geen stromend water en geen elektriciteit.
Neem dus wel de juiste spullen mee.

Zuid-Europa

Gratis kamperen

In veel landen kun je gratis in een tuin of op het erf kamperen. Je moet uiteraard wel de eigenaar vooraf om toestemming vragen.

In Zweden, Noorwegen en Finland mag je bijna overal vrij kamperen via het Allemansrecht.

In Nederland heeft Staatsbosbeheer een aantal plaatsen aangewezen waar je mag wildkamperen.

Betaalt logeren via Social Travel.

Er zijn ook sites waar je kamers of appartementen rechtstreeks bij particulieren kunt boeken. Deze commerciële reserveringsbureaus kun je nog wel beschouwen als Social Travel omdat veel verhuurders niet alleen voor het geld hun huis openstellen maar ook om bijvoorbeeld anderen te ontmoeten.

Een bekende Amerikaanse Community voor dit soort goedkope slaapplaatsen bij Locals is het Amerikaanse AirBnB.
Via AirBnB kun je overal in de wereld een kamer of huis huren.

Bij AirBnB logeer je bij mensen thuis maar daarvoor betaal je een vergoeding. Vaak is overnachten via AirBnB wel goedkoper dan overnachten in een B&B of hotel.

Tip: verhuur je huis als je op vakantie gaat.

Als je op vakantie gaat kun je je huis of kamer bij AirBnB aanbieden als accommodatie voor toeristen. Je vakantie wordt zo goedkoper want je verdient met je huis een deel van je vakantiekosten terug.

Als je je huis verhuurt moet je natuurlijk wel nagaan of je verhuurder dit toestaat.

Verhuren kan o.a. via AirBnB.

Hostels en jeugdherbergen

Hostels en jeugdherbergen zijn niet te vergelijken met een overnachting bij de Locals. Je ontmoet in een hostel echter wel gemakkelijk andere reizigers, vooral als je overnacht op een slaapzaal.

In een hostel kun je dus ook gemakkelijk informatie krijgen over het land waar je in reist en misschien ontmoet je er wel toeristen waar je volgend jaar mag overnachten.

Goedkoop overnachten in hostels en B&B's. .