Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Social Travel: overnachten bij mensen thuis.

Als je graag mensen ontmoet en het niet erg vindt om 's ochtends te ontbijten met onbekenden dan kun je goedkoop overnachten via Social Travelling.

Bekende internet sites waar je gratis kunt overnachten zijn CoachSurfing en Bewelcome. Als je iets meer service en zekerheden wilt kun je betaalt logeren via AirBnB.

    Low budget op vakantie
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Bespaartips > Goedkoop eten
Low budget reizen Hostels en jeugdherbergen Goedkope hotels
Goedkoop overnachten tijdens je vakantie
Social Travel: overnachten bij de locals
Gratis overnachten bij mensen thuis via Couchsurfing

Netwerken als
CouchSurfing en Bewelcome zijn internetcommunity's met een wereldwijd bereik. Lid worden is gratis.

Op de sites van CoachSurfing en Bewelcome kun je andere leden vragen om een overnachting. Iedereen heeft een profiel met reviews en als iemand je een overnachting aanbiedt kun je nagaan wat de ervaringen zijn geweest van andere gasten.

Het aanbod voor een overnachting op deze sites is heel divers. Soms krijg je een kamer, soms slaap je op een matras op de grond en soms kun je kamperen in de tuin.

Je gastheren of gastvrouwen vinden het echter leuk om buitenlandse gasten te hebben en vaak word je dan ook als een gast behandeld. Op deze manier overnachten is dus meer dan een manier om goedkoop te reizen. Voor jouw als reiziger biedt dit de gelegenheid om kennis te maken met de “locals”.

Na je overnachting kun je op de sites van CoachSurfing en Bewelcome je slaapplaats aanbevelen bij anderen.

Engeland
Foto: Met wat geluk krijg je als gast een rondleiding.

Betaalt logeren via Social Travel

Er zijn ook sites waar je kamers of appartementen rechtstreeks bij particulieren kunt boeken. Deze commerciële reserveringsbureaus kun je nog wel beschouwen als Social Travel omdat veel verhuurders niet alleen voor het geld hun huis openstellen maar ook om bijvoorbeeld anderen te ontmoeten.

Een bekende Amerikaanse Community voor dit soort goedkope slaapplaatsen bij "locals" is het Amerikaanse
AirBnB. Via AirBnB kun je overal in de wereld een kamer bij particulieren huren.

Bij AirBnB logeer je bij mensen thuis maar daarvoor betaal je een vergoeding. Vaak is overnachten via AirBnB wel goedkoper dan overnachten in een B&B of hotel.

Uiteraard is AirBnB sterk in de Amerika maar ook in Europa en Azië heeft het bedrijf een ruim aanbod. Sommige verhuurders van huizen en kamers via AirBnB hebben inmiddels een eigen bedrijf en concurreren met hotels.

Tip: Als je op vakantie gaat kun je je huis of kamer bij AirBnB aanbieden als accommodatie voor toeristen. Je vakantie wordt zo goedkoper want je verdient met je huis een deel van je vakantiekosten terug. Als je je huis verhuurt moet je natuurlijk wel nagaan of je verhuurder dit toestaat.

kamers in Italie

Gratis overnachten in trekkershutten

In veel landen kun je in afgelegen gebieden gratis overnachten in trekkershutten. Zo zijn er in Schotland en Wales de gratis Mountain Bothies en in Andorra heb je in de bergen de gratis Refuges.

Hostels en jeugdherbergen

Hostels en jeugdherbergen zijn niet te vergelijken met een overnachting bij de “locals”. Je ontmoet in een hostel echter wel gemakkelijk andere reizigers, vooral als je overnacht op een slaapzaal.

In een hostel kun je dus ook gemakkelijk informatie krijgen over het land waar je in reist en misschien ontmoet je er wel toeristen waar je volgend jaar mag overnachten.

Goedkoop overnachten in hostels en B&B's

Een kamer in india
Foto: Een kamer in Noord-India.
Goedkoop reizen in:
Frankrijk Duitsland Griekenland
Oostenrijk Polen Spanje
Groot-Brittannië Ierland Scandinavië
Italië Tsjechië Denemarken
Informatie over low budget op vakantie
Bespaartips voor je vakantie Goedkope hotels, jeugdherbergen en hostels
Tips om goedkoop te eten en drinken Studentenkaarten
Goedkope vliegtickets boeken Goedkoper met de trein reizen
De meest voorkomende toeristenvallen Gratis tours in Europa en de VS
Gratis kamperen in Nederland Vrij kamperen in Scandinavië
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
Reserveren

Reserveren

 
Zoek op de site
 
 
Rondreizen in Europa
 
 
marokko
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact