Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Meerijden of lifters meenemen

Een goedkope manier van reizen is nog steeds meerijden. Als lifter ontmoet je op je reis veel mensen, je reist goedkoop en het is nog goed voor het milieu ook.

Als je de kosten voor de benzine wilt delen kan de automobilist goedkoper reizen.

    Low budget reizen.
goedkope hostels goekdope hostels en pensions hostels youth hostels hostels goedkope budget hostels
 
Reizen > Bespaartips > Low budget vervoer > Liften langs de snelweg
Goedkope vakanties Bespaartips voor je vakantie Low budget vervoer
Goedkoop op vakantie: meerijden
De online liftcentrales
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
Rondreizen in Europa
 
 
zoek naar hotels
Online een lift vragen of aanbieden

Tegenwoordig zie je bijna nergens meer lifters langs de snelweg staan. De OV-studentenkaart heeft liften voor studenten binnen Nederland overbodig gemaakt. Voor langere ritten kun je het beste online een lift zoeken bij een liftcentrale. In Nederland zijn dat er niet veel. Hieronder kun je een lift vinden vanuit Nederland en België naar bijna alle Europese landen.

Vooral het hoogseizoen worden er veel ritten aangeboden. Buiten het seizoen is er nog wel een redelijk aanbod naar landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje. Je moet echter wel wat geduld hebben als je beslist op een bepaalde dag wilt meerijden naar een wat minder populair vakantieland.

Er zijn in Nederland en België geen grote online liftcentrales zoals in de VS of Canada. Je zult dus verschillende sites in de gaten moeten houden als je een lift zoekt.

Als je een rit wilt aanmelden kun je dat het beste bij meerdere liftcentrales doen. Een inschrijving is meestal toch gratis.

Meerijden met BlablaCar

Blablacar is een snel groeiende carpool service. Via dit bedrijf kun je een meerijden naar bestemmingen in 19 landen. Iedere maanden krijgen 2 miljoen passagiers via Blablacar een lift.

Bestuurders worden beoordeeld door hun passagiers dus dat geeft vertrouwen. Er worden ook woman-only ritten aangeboden.

Je kunt ritten boeken op de site of via een app voor iPhone of Android.

Meer over Blablacar.nl

Backseatsurfing.com

Op deze online liftcentrale kun je een lift of meerijder vinden binnen Nederland en liften tussen België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Portugal, Griekenland en Spanje.

De liftcentrale Backseatsurfing

Autobahn

Eurostop

Eurostop is een Belgische liftcentrale maar je kunt er ook wel ritten vanuit Nederland vinden. Eurostop noemt als suggestie voor een vergoeding voor het meerijden een bedrag van drie euro per persoon en drie euro per honderd kilometer.

Liftcentrale Eurostop

De liftcentrales van Carpooling.com en Blablacar

Carpooling.com was een grote internationale liftcentrale met meer dan twee miljoen deelnemers per maand.

Carpooling.com is samen met de Hongaarse liftcentrale Autohop echter overgenomen door BlablaCar. Deze liftcentrale is nu de grootste van Europa.

Liftcentrale Blablacar

Autobahn

Liften langs de snelweg

Online een lift aanvragen is natuurlijk het gemakkelijkst maar je moet dan meestal een deel van de benzinekosten betalen als je gaat meerijden. Je kunt natuurlijk ook nog ouderwets met de duim liften. Het grootste probleem bij traditioneel liften is vooral hoe je in de buurt van de snelweg moet komen.

Op de autoweg of autosnelweg zelf mag je uiteraard niet liften maar bij de stoplichten voor een oprit of op een parkeerplaats heb je een goede kans om een lift te krijgen.

De beste plaats om een lift te krijgen is bij een benzinepomp of wegrestaurant. Je ziet aan het nummerbord waar de auto vandaan komt en soms ook waar hij gekocht is. Je kunt automobilisten dan zelf vragen of je een stukje mee mag rijden.

Je mag beslist niet liften op de vluchtstrook of op andere plaatsen waar stoppen gevaarlijk is voor jou of de automobilist.

Zoek hier informatie over meerijden op vakantie

Goedkoper reizen Goedkope vliegtickets
Online dienstregeling van veerboten Hostels en jeugdherbergen
Bespaartips voor je vakantie Handige spullen voor je reis
Handige spullen voor je camera Tips voor je handbagage
Bagage veilig meenemen Reisgidsen en routekaarten
   
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact