rugzaktrips vakantie

Budget vakanties en wereldreizen via een reisbureau.

Op deze pagina vind je informatie over enkele bekende reisbureaus die aangesloten zijn bij de garantiefondsen ANVR en de SGR.

Reizen met ANWB Vakanties

De ANWB heeft de reisbureaus Fox Verre Vakanties, Pharos Reizen en Kampeerreizen overgenomen. De reisbureaus maken nu deel uit van het vertrouwde ANWB en hier heeft u dus uitstekende voorwaarden. Zo kun je bij veel reizen de reis ter plekke verlengen.

Uiteraard is de ANWB aangesloten bij de ANVR, de stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

De aanbiedingen van de ANWB.

De reisbureaus van TUI Nederland

TUI Nederland is met tweehonderd reisbureaus de grootste reisorganisatie van Nederland. Bekende merken die in het merk TUI Nederland zijn opgegaan zijn Arke en Holland International. Ook de reisbureaus Kras, Wedding Unlimited en Extravacanza horen bij TUI.

TUI Nederland heeft een eigen luchtvaartmaatschappij TUI Fly, het vroegere Arkefly. De meeste pakketreizen van TUI Nederland worden uitgevoerd met TUI Fly.

TUI Fly voert vluchten voor de reisbureaus van TUI uit naar vakantiebestemmingen in Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid Amerika en het Caribisch gebied.

De aanbiedingen van TUI Nederland

EasyJet prijsvechter

De vliegtickets van veel low budget maatschappijen zijn alleen online te bestellen.

De clubvakanties van ROBINSON.

Met ROBINSON, inmiddels ook van reisbureau TUI, krijg je een verzorgde clubvakantie. Sport, gezelligheid en gezondheid staan centraal. Zo kun je op een ROBINSON vakantie leren duiken (PADI), zeilen of surfen.

Vaak hebben de clubs een focus op één bepaalde doelgroep zoals bijvoorbeeld clubvakanties voor stelletjes, singles en families met kinderen.

De vakantiewinkels van D-Reizen.

D-reizen is in 2021 failliet verklaard maar heeft een doorstart gemaakt.

D-Reizen is geen touroperator maar verkoopt vakanties en vliegtickets van touroperators en luchtvaartmaatschappijen. Door aanbiedingen van verschillende aanbieders te vergelijken kunt u een goede deal vinden.

Ook D-Reizen D-reizen is aangesloten bij SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds.

Ander reisorganisaties in Nederland

  • Sunweb vakanties:
    De reizen zijn alleen via internet te boeken.
  • De Jong Intra Vakanties
  • VakantieXperts – VX
  • Eliza was Here: voor kleinschalige vakantieadressen rond het Middellandse Zeegebied.
  • Tsjechoreizen:
    Reizen in Tsjechië.

Regel je vakantie