rugzaktrips vakantie

De regionale vliegvelden.

In Nederland vertrekken de meeste budgetvluchten vanaf de regionale vliegvelden Rotterdam Airport, Maastricht Aachen Airport, Eindhoven Airport en Groningen Eelde Airport en Enschede Airport.

Vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport

Vanaf Rotterdam Airport vliegen o.a. Transavia, KLM Cityhopper en British Airways naar onder andere Londen, Spanje, Griekenland, Italië en Duitsland. In de zomer zijn er vakantievluchten van Onur Air en Corendon Airlines naar Turkije en Zuid-Europese bestemmingen

Het is een klein vliegveld en instappen doe je nog gewoon via een trap.

Het Worldhotel Wings en het Best Western Plus Hotel liggen vlakbij het vliegveld in Rotterdam Overschie.

Overnachten bij Rotterdam Airport

De vliegvelden van Nederland

Vervoer naar Rotterdam Airport

Rotterdam Airport ligt iets buiten Rotterdam in Overschie. Een rit met bus 33 vanaf station Rotterdam CS duurt zo'n 25 minuten.

Voor het vliegveld liggen de parkeerterreinen. Lang parkeren is hier goedkoper dan bij Schiphol en je kunt lopend naar de vertrekhal.

Adres: Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam Overschie

Overnachten bij het vliegveld.

Overnachten

Vliegveld Groningen Eelde

Het vliegveld Groningen Eelde ligt ongeveer 15 km van de stad Groningen. Vanaf het vliegveld vertrekken vluchten van o.a. Transavia, Corendon, TUI Nederland, Nordica, Flybe en Wizz Air.

Vanaf station Groningen vertrekt bus lijn 9 Groningen naar Eelde. Voor de terminal is een bushalte. Als je vanuit Assen naar het vliegveld wilt kun je lijn 50 nemen maar je moet dan wel overstappen in De Punt.

Er gaat ook een shuttlebus van het vliegveld naar het centrum van Groningen (lijn 100). Deze bussen sluiten aan op de vluchten van Londen en Kopenhagen.

Adres: Machlaan 14a, 9761 TK Eelde. Tel. : 050-3080850

Eindhoven Airport.

Eindhoven Airport is na Schiphol het grootste vliegveld van Nederland. Vanaf dit vliegveld vertrekken vluchten van o.a. Ryanair, Wizz Air, Corendon, Jetairfly, TUI, Transavia en Vueling Airlines

Voor Ryanair is Eindhoven Airport het belangrijkste vliegveld in Nederland.

Als je bij Eindhoven Airport wilt overnachten moet je naar het Novotel. Dit hotel ligt maar twee minuten lopen van de terminal.

De H-M Pier van Schiphol.

Vanaf de H-M Pier op Schiphol vertrekken veel low-cost luchtvaartmaatschappijen. Vanaf de H-Gate vertrekken de verre vluchten terwijl van de M Gate vooral voor Europese vluchten gebruikt worden.

H-M Pier is gericht om reizigers zo snel mogelijk in het vliegtuig te krijgen zodat de vliegtuigen zoveel mogelijk kunnen vliegen. Neem je eigen drinken mee want er zijn geen restaurants of andere faciliteiten op de H-M Pier.

Maastricht Airport

Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport

Vliegveld Maastricht Aachen Airport ligt niet ver van de steden Maastricht, Luik en Aken aan de snelweg A2.

Vliegvelden over de grens